Last news in Fakti

2 Февруари, 2019 12:48 2 769 49

Андрей Ковачев: Вие, комунистите от БСП, преподавахте фалшива история!

  • андрей ковачев-
  • история-
  • комунизъм

Всички млади хора са застрашени от това, да повторят грешките на предците си, категоричен беше евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП

Андрей Ковачев: Вие, комунистите от БСП, преподавахте фалшива история! - 1
Снимка: БГНЕС

В българските училища не се преподава това, което се е случило в близката история, като „инерция” има и в паметниците, наименованията в малките населени места и носталгията по комунизма в реториката на бившата компартия БСП. В резултат на всичко това младите хора са застрашени от това да повторят грешките на своите предци, страдали заради идеологии като националсоциализма и болшевизма.

За това предупреди евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев студиото на bTV в петък. На деня на възпоменание на паметта на жертвите на комунизма той припомни думите на Роналд Рейгън: „Свободата е само на едно поколение от изчезване”.

Той беше категоричен: „В БСП, когато стане въпрос за това, казват „Вие искате да променяте историята!”. Не, г-да комунисти, вие променихте историята, вие преподавахте с десетилетия фалшива история – каквото правеха и в Македония! Сега искаме обективния прочит на историята – за това, което се е случило преди 9 септември и това, което се е случило след 9 септември”.

Обществото реагира много страшно, когато се говори за жертвите на нацизма, но приема сякаш някак си безразлично жертвите на комунизма. Според Ковачев причината е в наслагването на десетилетия страх да се говори за това нещо, насочването на историята само в една посока: „Това е десетилетното наслагване на темата в тази посока. Защо е толкова сложно в Македония да кажеш истината, защо е толкова опасно да кажеш какъв е Гоце Делчев или Даме Груев – десетилетия е бил насаждан страх”.

Ковачев беше категоричен, че комунистите са виновни за избухването на гражданската война у нас, започнала с атентата в „Света Неделя” през 1925 г. Според него ликвидираните от царския режим са по-малко от жертвите на „червения” терор: „Какво трябва да направи една държава, когато има въоръжена банда в гората, сега има такива хора и ги наричат „терористи”.

Той все пак изрази надежда, че БСП ще намери сили да участва в общоевропейския Ден в памет на жертвите на тоталитарните режими (23 август), за да почете загиналите в условията както на националсоциализъм, така и на болшевизъм и на всичките им форми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3121

    56 26 Отговор
    Другаря третополов пак се обажда неподготвен.

    Коментиран от #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 НАТО ВЕЦ

    54 24 Отговор
    Кажи му гербераст и повече ......

    Коментиран от #29

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стоян георгиев

    32 53 Отговор
    прав е ковачев ,но едва ли ще бъде чут или разбран.комунизма е режим на лъжата и няма как лъжеики за всичко да кажеш истината за историята си.
  • 6 НАТО ВЕЦ

    32 7 Отговор

    До коментар #4 от "това лице":

    Вероятно е в архивите на БКП ;)
  • 7 БЮЧ

    50 21 Отговор
    Герберски лапач- историята трудно се промена. А и се повтаря / моля не забравай те/

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Димитър

    42 14 Отговор
    Значи да се разберем веднъж завинаги. В България се е случило това, което кажат на герб/бсп, че се е случило от вашингтон! Всякакви събития случили се или не, които не са одобрени от вашингтон не са се случвали съобще, каквото и да казват разни професори и доценти историци, или недай си боже - очевидци! Всички учебници по история и литература ще минават първо през сградата на улица козяк преди да се "одобрят" от "министерството" на образованието.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Демократ

    23 27 Отговор
    Всички бивши соц страни се оправиха, защото техните комунисти не бяха толкова алчни, лъжливи и корумпирани като българските. Вижте Баневи, Стойкови, Арабаджиеви, г-жа Лъжа, г-жа Клевета и т.н. Ние сме на опашката, защото не поискахме възмездие за комунистите, които сега се крият като русогъзолисци. А..Р.Овч. ?

    Коментиран от #16

  • 13 Торбалан

    16 18 Отговор
    Долу мръсните комуняги!!!

    Коментиран от #30

  • 14 стоян

    17 25 Отговор
    Браво на Андрей Ковачев за казаното =Но нали вие сте на власт защо не я напишете истинската тази история в тези учебници или ви е страх от комунягите
  • 15 Гост

    10 18 Отговор
    Верно е.Забиват им червени пирони в кратуните,което унищожава жизненоважни гънки на мозъчната кора.Последствията ги знаят повечето /за щастие/ българи,които не се поддават на червени манипулации.Но ше са нужни години,понеже фалшивите идеи на комунизма са като матастази-или отиваш с тях/идеите/ при Свети Петър,или се излекуваш.По-добрия вяриант е втория,ама....
  • 16 Запознат

    32 7 Отговор

    До коментар #12 от "Демократ":

    Коя е госпожа лъжа? Аз знам за господин лъжа и още по-лъжливия му физкултурник. Господин лъжа след падането на Тошо. Отказа да си върне партийната книжка и понеже партийци нямаха право да участват в системата на МВР, той я напусна. НАПУСНА Я ЗА ДА НЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЧЛЕНСТВОТО В БКП. Физкултурника и той един честен се оказа. Купи 6 апартамента с пенсята от 300 лева на баща му. Как стана това Цацаров до днешен мълчи.
  • 17 123

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "3121":

    А какво да прави един народ в дьржава кьдето мутрите и крадците са наричат дьржавници и западните демокрации им го натрапват! С какво борисов е по добьр от Мадуро?
  • 18 БАЙ МИЛЕ

    24 6 Отговор
    АЙДЕ...АЙДЕ....ВСЕ КОМУНИСТИТЕ ВИ ВИНОВНИ....
    В ЦЕЛИЯ ИЗТОЧЕН БЛОК ИМАШЕ КОМУНИСТИ....АМА ..КЪДЕ СА ТЕ...КЪДЕ СМЕ НИЕ...???
    ТАМ ИМАШЕ И ПРАЖКА ПРОЛЕТ...И УНГАРСКО ВЪСТАНИЕ...И ОТ ТАМ МИНА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ....НО ТЕХНИТЕ НАЦИИ СА ЕДИННИ И ЗАДРУЖНИ...ЗАТОВА ИМА НАПРЕДЪК....И В Е.С.ИМА УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ....
    НО ОПОЗИЦИЯТА НАМИРА НАЧИН ДА СЕ РАЗБЕРЕ С УПРАВЛЯВАЩИТЕ ,НАМИРАТ ДОПИРНИ ТОЧКИ ПО НАБОЛЕЛИТЕ ПРОБЛЕМИ И ГИ РЕШАВАТ В ПОЛЗА НА НАРОДА,ЗА ДА Е ДОБРЕ ЗА ВСИЧКИ И ДА ИМА НАПРЕДЪК....Е ТОВА Е ИСТИНАТА....

    Коментиран от #20

  • 19 no name no face no number

    25 6 Отговор
    Най фалшивата история се твори сега от евроджендърите под режисурата на избелелия дом и една друга държаеа също.Всичко пошло е на мода= ЕС
  • 20 Гост

    6 21 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ МИЛЕ":

    Пражката пролет и Унгарските събития нямат нищо общо със социалисти и комунисти.В бившия соц такива в изобилие имаше само в русия и България.Затова като назовавате нещата,ето това е разликата.Затова и днеска те са напред от нас,а ние сме на дъното.На дъното е и русия,сега ше скочат путинофилите,но това е истината.Една определена прослойка е добре умишлено,москва и ленинград също,но останалата част е трагедия.Който е ходил и не е пристрастен,го знае.

    Коментиран от #22

  • 21 Престъпника от Банкя

    27 5 Отговор
    Долен гербераст! Бойко и Цецо също са отрочета на БКП! Мръсен джендър е Ковачев!
  • 22 БАЙ МИЛЕ

    19 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    НАПРОТИВ....ИМАТ .......РАЗЛИКАТА Е ,ЧЕ ТЕ СА МНОГО НАПРЕД,А НИЕ ДЪЛБАЕМ ДЪНОТО.....

    ПЪК ТИ СИ ГО ТЪЛКУВАЙ КАКТО СИ ИСКАШ....БЯХ ПРЕДЕЛНО ЯСЕН...
  • 23 Ей тъй маалко да ви открехна

    5 8 Отговор
    България няма да се промени скоро, при нас имаше перестройка.
    Демек партиец мушморок се превърна в крупен бизнесмен чрез заграбване на предприятията където доскоро са били директори.
    И сега са крупни бизнесмени но: ДЪРЖАТ КЛЮЧОВИ УПРАВЛЕНСКИ ЛОСТОВЕ В ДЪРЖАВАТА.
    Така че бившите ни комуняги управляват за своя изгода и им дреми за държава и отечество.
    Те , до съвсем доскоро предлагаха като 16 република държавата ни на една азиатска велика държава.
    Ами хайди да им верваме , ако може да им вярвате .
    Тези бяха и си остават атеисти , за тях род родина , е през финикийските знаци .
    Има да чакате още 4 или пет поколение дорде изчезнат.
    Мааалко да ви светна си казах , яжте пийте и си носете новите дрежки .ако не сте ме разбрали ,ОЩЕ ПО ДОБРЕ .
    Значи 90% сме в невидение и дезинформирани. НАЗДРАВЕ.
  • 24 Историята свършва скоро

    16 5 Отговор
    Носталгия по комунизма има защото такива като вас - абсолютни некадърници , и колониални подлоги , не свършихте нищо читаво за този народ ,а само се обогатихте , за сметка на геноцида който му устройвате , вече 30 години. А тва за лъжливата история през комунизма, е нищо в сравнение което вие оставяте , или по точно , направо ни лишавате от история, посредством изтребление. На кого ще оставите вашата история , на циганите , или на турците.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 ХАН АСПАРУХОВ

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "Историята свършва скоро":

    Оставям на турците, що ? Много просто и елементарно УОТСЪН -: само те ни съхраниха като народ и нация в продължение на пет века .
    Ако бяха други, които и да са от нашите съседи щяха да ни претопят и ни обезличат. Фактите показват това , а иначе знам кво ви е мнението .

    Коментиран от #27, #39

  • 26 СМОТАНИ ТА СМОТАНИ

    11 0 Отговор

    До коментар #24 от "Историята свършва скоро":

    Носталгия по комунизма има, но не виждат че децата на същите комунисти ни управляват, и то по най уродливия и примитивния начин.
    Що не е като в германия холандия дания норвегия швеция ? Ама нищо общо нямаме стях вбикономиката или в политиката .
    Ние сме като оня Илия и пак в тия , но преоблемен в костюм .
    Така ни се пада щом сме олигофрени , заслужаваме да ни лашкат ту наляво ту надясно но си седим на място

    Коментиран от #31, #38

  • 27 Историята ще свърши скоро

    16 0 Отговор

    До коментар #25 от "ХАН АСПАРУХОВ":

    Турците са ни съхранили , със същият мироглед , с който стопанина не заколва работният вол , с който оре земята. Сегашните колониални губернатори не разсъждават по подобен начин , те не "орат" защото имат варианти, от къде да крадат.

    Коментиран от #37

  • 28 Хисторик

    16 2 Отговор
    Не ги остройва истинската история седесарчета и затова направиха опит да я подменят сле 1990г.само че, няма да стане!
  • 29 .Д.Кънев

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО ВЕЦ":

    А бе Ковачев защо не кажеш от коя комунистическа кочина си излязал. И тогава плюй.
  • 30 Ххх

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Торбалан":

    Елена Йончева ликвидира ГЕРБ. Обеднелите Патридиоти се самоубиха. Време е за,,ВЪЗРАЖДАНЕ" . дано да си изпълнят обещанията
  • 31 Ххх

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "СМОТАНИ ТА СМОТАНИ":

    Няма носталгия по комунизма. Хората искат ЗАКОН, РЕД, СПРАВЕДЛИВОСТ И ДЪРЖАВНОСТ

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Киро

    8 1 Отговор
    Ковачев се изучил през комунизма.Наследството му е от времето на комунизма а сега плюе.
  • 34 Чичо

    9 1 Отговор
    Това келеме също не знае историята. Защото у нас никога не е имало комунизъм - стигнахме само до "зрелия социализЪм".
    На поправителен, моля!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ххх":

    Ей това, простакът не РАЗБИРА!!!и няма значение какъв .......ИЗЪМ е било....
  • 37 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Историята ще свърши скоро":

    това са го приели от персите...и е много успешна стратегия.....Винаги съм се чудел---500 години!!!???и да НЕ те заличат?РОБСТВОТО НЕ Е ОТГОВОРЪТ.....
  • 38 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "СМОТАНИ ТА СМОТАНИ":

    ПРЕДАТЕЛЯТ почти винаги е от РОДА...
  • 39 ...

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "ХАН АСПАРУХОВ":

    Турците ни ”съхраниха” като народ с поредица ” лечебни” кръвопускания си пропуснал да уточниш... и нас, пък арменците - най-вече...
    Накратко: сладичък си, ама не лепнеш...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 първокласник

    2 3 Отговор
    Ленин бил написал азбуката ха ха ха мууу ха ха
  • 42 Политолог

    3 5 Отговор
    Когато се заговори за терористичната дейност на БКП /БСП/ за периода 1923 - 1944 г., атентат срещу невинни в църквата "Св.Неделя", въоръжен бунт с много жертви, гражданска война на въоръжени шумкари, заповядана, подкрепена и платена от Москва, започват да пишат анонимни и платени тролове на БСП. Речникът и стилът им е агресивен, ниско интелигентен и всеки втори израз е : гей, лапач, слуга на САЩ... Другари, а вие помислете малко, на кого служите? На България или Москва? Служите на убийци и мародери, след разстрели сваляли часовниците, златните халки, даже и обувките и ботушите на убитите от вас. Оправдавате ли разстрела след народния съд на внуците на Райна Княгиня, племенника на Патрирха Иван Вазов, на спасителя на българските евреи Димитър Пешев. Помислете малко ако имате малко не промит мозък от комунистическата идеология, помислете ако сте българи, а не слуги на Москва
  • 43 Аве Адолф до чевена измет

    2 5 Отговор
    Виждам , че тук всички кремълки подлоги и потмствени долнопробни комунисти , квичат неистово ,когато им се казва истината в очите , все едно ,че им завират боксова ръкавица отзад без лубликант . И колкото и да квичи тази смет , един ден ще и потърсим сметка ,така като си трябва , а този ден наближава .....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Аве Адолф до кремълска подлога

    1 2 Отговор
    Ха ха , виждам ,че някои хора вече се припознават в моя коментар , личи им по оценките и предходния коментар . Това само показва колко много съм бил прав .....
  • 46 Гзт

    2 0 Отговор
    И тези са били комунисти преди демокрацията а сега се правят на интересни.
  • 47 факт

    0 1 Отговор
    БКП+ДС=БСП+ГЕРБ-ТАМ СА КОМУНЯГИТЕ
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 baihui

    1 0 Отговор
    К'ъв е тоз' г'ей бе, кретени?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове