9 Февруари, 2019 08:32 2 421 18

ЕС отлага пакета "Мобилност"

  • ес-
  • пакет "мобилност"-
  • андрей ковачев

Той няма да бъде поставен за гласуване в следващата пленарна сесия

ЕС отлага пакета "Мобилност" - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на Европарламента Антонио Таяни е уверил българския евродепутат Андрей Ковачев, че пакетът „Мобилност“ се отлага и няма да бъде поставен за гласуване на следващата пленарна сесия. Това съобщи пред БНТ самият Ковачев.

Мандатът на сегашния Европейски парламент изтича пред май.

Според Ковачев най-благоприятният вариант за България е следващият Европарламент да вземе решението за пакета.

Пакетът Мобилост предвижда въвеждането нови правила и изисквания за международните превози, които според официалната българска позиция са непропорционални и дискриминационни и ще доведат до множество фалити в бранша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай стига бе

    21 7 Отговор
    Пакета е добър за шофьорите ни - почивка в добър хотел и меко легло на определено време, за възстановяване на силите. Но те няма да си го признаят защото за това трябва да плащат шефовете им, а те някакси не им се плаща, не им пука, че рабонтиците им спят, ядат, работят, пърд.т и т.н в тесните тресящи се кабини на камионите.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ДСД

    14 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ай стига бе":

    И къде ще е този хотел по А2 в Германия??Или ако отида на хотел в Белгия, Франция, Холандия или Англия, като отида сутринта при камиона дали ще намеря стоката цяла и колко емигранти ще са се качили в ремаркето да се прехвърлят в Англия??
  • 3 Amix

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ай стига бе":

    Какво пишеш без да разбираш...
    Този пак те задължава всеки месец да се прибираш в родната държава.

    Коментиран от #4

  • 4 1234

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "Amix":

    Има и други варианти. Например може да започнете да работите за немски или френски превозвачи и така няма да се налага да се връщате всеки месец . Също така нашите превозвачи могат да регистрират фирми на запад и така пак няма да се налага да се връщате, само че нашите тарикати не искат да плащат западни заплати.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Гошо

    8 7 Отговор
    Ако работи във френска фирма и спи в кабината не е проблем. Дискриминират ни. Искат само да вземат от нас. Отделно това е много труден бизнес. Не е лесно да осигуряваш 2000 евро всеки месец на персонала. А ако си мислите , че този който спи всяка вечер до жена си и взема 1000 лв в немската фирма в България е по-добре, жестоко се лъжете.

    Коментиран от #16

  • 6 ДСД

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Ако всички отидем да работим в чужди фирми, тези фирми в БГ ще фалират поради липса на шофьори.В моята фирма ми плащат 65€ всеки ден както и в чуждите фирми и не искам да работя за немска или някаква друга фирма.
  • 7 Дедо ви

    9 2 Отговор
    Леллеее, колко народ тука се е хвърлил да защитава шефа. Ама той си спи до жената на мекото легло, след като е завил децата. Пък вие си виждате децата веднъж в месеца и ви викат: Кой е тоя чичко. Нищо, че се гърчите да спите и сере.е по кабините, за къпане да не говорим. Докато ви няма един месец и повече, тя катеричката няма да хваща паяжини я, ами ще си скача по дърветата.

    Коментиран от #8

  • 8 Гого

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо ви":

    Тва ли роди миниатюрното ти мозъчен??Аз нямам жена и деца, затова не се и притеснявам за такива неща.А ти стой по-близко до твоята,че ако закъснееш вечер от кръчмата току виж е отишла при комшията

    Коментиран от #15

  • 9 Пешо

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    И данъци и осигуровки ще отидат в чуждите бюджети. Много си умен.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 СтарТИРаджия

    2 1 Отговор
    Що спорите за простотии?! Пакета е и много добър, и много лош. А истина в случая няма. Много добрата му страна е утопия: камиона под охранителен режим през УЙкенда, ти на почти домашни условия. Всеки понеделник от четвъртата седмица те товарят за България... общо взето блян за профи HGV драйвъра. Ама, ама! Шефа много не го устройва - бая допълнителни разходи, а ако Макрончовци го напънат да киха и по някое юро, и на западните хазни - мани, бегай ще се получи! Така че колеги, Вие нали си знаете, ще сте... Between the hammer and the anvil!!!
  • 11 до #9

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    Проблемът ви е че не знаете чужди езици и не можете да попълните един прост формуляр за кандидатстване за работа. За това ще пеете и свирите на бг шефчетата, а те цял живот ще ви клатят с малки заплати.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 До 11

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "до #9":

    Много си умен,няма що.Аз лично се справям с 3 езика и постоянно контактувам с възпитани хора.За разлика от теб.
  • 13 чакай да

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    помисля ...данъците и осигуровките щели да отидат в чужди бюджети а не в българският !!! говориш за българският бюджет от който се изплащат помощите на шведите....верните избиратели на политиците...бюджета от който се плащат заплатите на скъпите ни народни избранници,на работещите ни съд ,прокуратура,полиция и на хилядите калинки...бюджета от който ще се платят 2 млрд за старите като технология ф 16 и т.н ....много се разстроих , че политиците няма да могат да крадат повече . а за работниците е по-добре да се осигуряват в чужбина защото тукашната пенсионна система е фалирала и пенсии няма да получат
  • 14 СтарТИРаджия

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "до #9":

    Оооо не, не, не. 9-ка братче, много не си в час! Мнооого голям процент от колегите работещи дълги години "вътрешно" са бая напред с езиците! Въобще тази работа е доста сложна вече, така че когато не си в час, по-добре замълчи!
  • 15 Дедо ви

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гого":

    На кръчма и по жени не ходя, стар съм вече и съм забравил даже за какво става въпрос. (жените още се хващат на тоя номер) Ама ти си млад и ще имаш жена, и деца. И тогава въпроса пак остава - Като добиче ли ще живееш в тресяща се клетка без почивка, или като човек.
  • 16 1234

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    Защо казваш че ви дискриминират. Значи ако френски шофьор, работещ за западна компания, върти геврека 1 месец в България и Румъния, то неговия работодател също трябва да му осигури почивка и да го прати у дома му във Франция. Не е ли така?
  • 17 ДСД

    2 0 Отговор
    Френски шофьор в БГ и РО ли??Не съм срещал още такова явление.

    Коментиран от #18

  • 18 1234

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "ДСД":

    А защо не си виждал такова явление?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове