Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 14:12 3 583 44

“Б`ней Б`рит България“ е срещу провеждането на „Луковмарш“

  • луковмарш-
  • б`ней б`рит българия

Властите поощрявали проявите на нацизъм

“Б`ней Б`рит България“ е срещу провеждането на „Луковмарш“ - 1

Ние, членовете на ложа „Кармел Б‘ней Б‘рит“, сме дълбоко възмутени от предстоящото провеждане на неонацисткия „Луковмарш“ по улиците на София.

Настояваме държавните и общински власти да бъдат на нивото на възложените им отговорности и да прекратят срамната традиция улиците на столицата на Република България да се превръщат в територия превзета от възродения български и европейски нацизъм.

За пореден път напомняме, че поощрителното отношение към проявите на нацизъм е изключително вредно за цялото общество и цената за тази безотговорност е много висока.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТтТ

    6 30 Отговор
    Нито ни трябват нацисти(нацИоналисти) , ноти ни трябват комунисти(днеска се са нарекли социалисти)!

    Коментиран от #20

  • 2 ломски

    65 5 Отговор
    джендърска ложа няма право на мнение .....джендъри проклети

    Коментиран от #6

  • 3 Иванов

    50 4 Отговор
    И аз съм срещу геноцида на палестински жени и деца, но ...
  • 4 !?!

    52 1 Отговор
    'Ква е тая ложа, 'кви са тия масони ве !?!?!?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Клюкар

    30 0 Отговор
    Тия па кви са???. Кармел не знам си кво.
  • 8 Bubbles

    47 0 Отговор
    Какво е Бн нещоси?
    Някакво ново НПО?
    И какво му вредното на марша?
    Значи не е вредно да напълним европа с чаршафосани терористи които да ни колят и взривяват нито да се кланяме на краварите, ама е вредно да искаме да се отървем от тях.
    Бря да видиш ти чудо!
  • 9 Евала

    4 34 Отговор
    "Бней Брит е ангажирана с най-различни обществени и социални услуги, в това число популяризиране на еврейските права и държавата Израел, помагане на болници и жертви на природни бедствия, предоставяне на стипендии на еврейски студенти, поддържане на евтини студентски квартири и противопоставяне на антисемитизма чрез своя Център за човешки права и обществена политика. Със своите 200 000 членове и поддръжници, Бней Брит Интернешънъл присъства в повече от 50 страни по света и спомага за добруването на местните евреи. Б'ней Б'рит съществува в България отпреди 1898 година".
  • 10 висок

    24 3 Отговор
    Който е против Луковмарш.... да направи контра протест с водач Буруджиева!!!!
  • 11 Bahti

    43 0 Отговор
    А Никой не е Против гей парад! Браво.

    Коментиран от #14

  • 12 Публикувано във факти.бг:

    2 26 Отговор
    Б'ней Б'рит Интернешънъл (на английски: B'nai B'rith International ; на иврит: בני ברית, „Синове на Завета“) е най-старата съществуваща и днес еврейска обществена организация в света. Тя е основана като Независимия орден Б'ней Б'рит на 13 октомври 1843 година в Ню Йорк, Съединените щати, от група еврейски емигранти от Централна Европа.

    Бней Брит е ангажирана с най-различни обществени и социални услуги, в това число популяризиране на еврейските права и държавата Израел, помагане на болници и жертви на природни бедствия, предоставяне на стипендии на еврейски студенти, поддържане на евтини студентски квартири и противопоставяне на антисемитизма чрез своя Център за човешки права и обществена политика. Със своите 200 000 членове и поддръжници, Бней Брит Интернешънъл присъства в повече от 50 страни по света и спомага за добруването на местните евреи. Б'ней Б'рит съществува в България отпреди 1898 година.

    Днес в България Б'ней Б'рит съществува чрез Софийска ложа "Кармел" 3355, наследник на съществувалите преди 1940 13 ложи формиращи дистрикт.
  • 13 Брей

    34 0 Отговор
    Много ми е интересно каква е позицията на въпросната организация относно маршовете в Киев, защото тук нещата са просто бледо копие на това което става там, допускам, че и там имат филиал.
  • 14 таопъна

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Bahti":

    Добър си!
  • 15 Аве Адолф Аве Гьоринг

    48 5 Отговор
    Да живее ЛУКОВ МАРШ , ДА ЖИВЕЕ ПАМЕТТА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ГЕРОЙ ЛУКОВ . И никакви еврейски гейски и джендърски провокации на тая смет не могат да променят това ....
  • 16 hienata

    49 3 Отговор
    Аз съм против всякакви маршове,прайдове и подобни истории. Блокира се половин София. Но кой ли ме слуша, кой в тая държава слуша нормалните хора. Фашистите искат това, гейовете искат онова, циганите и те искат, а пита ли ни някой какво искаме ние НОРМАЛНИТЕ. Наричат ме хомофоб, защото не искам гей*таци да ми навират в лицето тяхните мераци. Наричат ме фашист, защото искам Факултета, Филиповци и прочее гета да се преместят в Индия. Наричат ме комунист защото искам всички "баровци" да докажат произхода на парите си. Аз съм нормален човек и искам след работа да се прибера нормално.

    Коментиран от #18, #26, #28

  • 17 Бачо Киро

    41 0 Отговор
    Въобще не ме интересува позицията на евреите. Не ми дреме за марша на луковиците, но щом дразни миндилите, значи трябва да се състои.
  • 18 Софийски

    23 3 Отговор

    До коментар #16 от "hienata":

    Много добре казано, право в десетката, подкрепям !!
  • 19 Пешо

    25 0 Отговор
    Само заради това име Бней брит незнам си какво ще подкрепа другите. Те и двете групи са идиоти ама тез джендърите ме дразнят най-много.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 onq s konq

    22 0 Отговор
    ЯСНО БЕ КАЗАНО ОТ КМЕТА НА СФ-Маршът няма разрешение за провеждане,РАЗРЕШЕНО Е ОБАЧЕ ШЕСТВИЕ ДО ПАМЕТНИКА ТА ГЕН.ЛУКОВ СА ПОДНАСЯНЕ НА ВЕНЦИ.А разни "ложи","БСП-функционери" и т.н. ...нека си лаят ,затова сме в ДЕМОКРАЦИЯ!
  • 22 Българина

    29 1 Отговор
    Марша е за човека спасил България да се изравни териториално с македония. Всички които са против него предлагам да се изселят в сърбия и румъния

    Коментиран от #40

  • 23 Радо Петков

    26 1 Отговор
    Вред, адски огън в боен ред вървяхме Ние-все напред! От старият ни горд Балкан с Ура стигнахме до Чеган!....... Чеган, чеган ти помниш Ощ Урата страшний в тази нощ, кога дружина с'ал една със кървав нож до теб стигна. Що гърци, французи и британци в бой, загубиха те живота свой! И ощ батареята запява..... Лека нощ Британска мощ! Ний войни на Генерала бяхме и костите на враг резахме, и пак ще режем то се знай. България от край до Край! Две смърти няма, без една не може...... На нож! Ураааааа ааа!
  • 24 маршал Бибиткин

    17 4 Отговор
    Предлагам да направим Колев марш в чест на генерал Иван Колев спасил Добруджа от Болшевишките Орди Да видим комунистите какво ще измислят пак да съботират

    Коментиран от #34

  • 25 НКВД

    2 13 Отговор
    Луков марш на село на Есен, като излезе Кромида, ТКЗСарските наследници да не си въбразявст че улиците на София са селския мегдан!
  • 26 El Torro

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "hienata":

    Човече, много добър коментар.
  • 27 антисоросоид

    23 0 Отговор
    По същата логика трябва да се забранят гейорганизациите и НПОтата на сорос. По добре " луков марш" от колкото гейпарад
  • 28 чакал

    3 12 Отговор

    До коментар #16 от "hienata":

    Много робско мислене Аз да съм добре а другите не ме интересуват Къв си ти е мишок
  • 29 Анти седераст

    7 1 Отговор
    Тези ви управляват. Управляват и запада.
  • 30 А за Гейпарада?

    12 0 Отговор
    Там няма ли да се обадят?
  • 31 Хайл

    19 0 Отговор
    Прокуратурата няма ли да се самосезира за тези чифути открито заплашващи България и българските граждани със заплахите че "ще платим много висока цена" тези организации трябва да бъдат забранени и служителите им изхвърлени от България
  • 32 Гошо

    8 0 Отговор
    Двете главни "Б" ме притесняват да не е като Цв. Цв.
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 1 Отговор
    Въпреки, че Народното Събрание на България определи комунизма като ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ, то ЕВРЕЙСКИЯТ културен дом в София продължава и до ден днешен да носи името на КОМУНИСТА-ТЕРОРИСТ ЕМИЛ ШЕКЕРДЖИЙСКИ и дори организират паметни годишнини на "ГЕРОЯ".
  • 34 Контрапредложение

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "маршал Бибиткин":

    А аз ти предлагам да понаучиш историята до ниво, различно от 0(нула)! Какви”болшевики” са те подгонили из Добруджа бе, (цензурирано)!?! Тези, дето ген. Колев ги бие в Добруджа, после стават ядро на бялата армия, а точно тя около пет години е основният противник на болшевиките през гражданската война.

    Коментиран от #41

  • 35 Вие сте фашисти бе

    6 0 Отговор
    И каква е цената? Човешки жертвопринушения или убити 5000 "болни" обце. Всички до един стерилни да останете, докато изчезнете.
  • 36 Чилбер

    12 1 Отговор
    Искате да забраните Луков марш? Защо не забраните педерастките шествия, НПО - тата и всички антибългарски организации? Забранете и всички партии които ни пият кръвта защото народа няма нужда от всички вас паразити, но вие имате нужда от нас за да крадете.
  • 37 Иван Колев

    3 2 Отговор
    Когато забранят руския карнавал пред МОЧА на 9 май, тогава да забранят и Луков марш ! А до тогава...
  • 38 Живка Павлова

    12 0 Отговор
    Тази организация е „дълбоко възмутена“ от Луковмарш, а аз съм не по-малко възмутена, че в предмета си на дейност в Търговския регистър същата е записала, цитирам: „да съдейства в борбата срещу всички прояви на национализъм“. В Български тълковен речник, издание на издателство „Наука и изкуство“ 2018 г. за думата „национализъм“ е дадено като първо следното значение: „Чувство за принадлежност към определена нация и нейната култура, на преклонение и любов към собствената страна и своя народ, патриотизъм.“ Дадено е и второ значение: „Реакционна идеология и политика, свързани с признаване и проповядване превъзходството на една нация над друга, с разпалване на национална вражда и потисничество.“ Но господата явно ще се борят и срещу любовта на българите към България.
  • 39 МАК

    9 0 Отговор
    Вън на тези вредни организация от България!!!
  • 40 Слезте на земята

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Българина":

    Вече започнахте да му приписвате и свръх-естествени възможности.
  • 41 Маршал Бибиткин

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Контрапредложение":

    Умнико точно след събитията казаците се разделят едните в Бялата армия другите остават верни на Болшевиките Чети ве профан червен
  • 42 Маршал Бибиткин

    5 0 Отговор
    Всички родолюбиви Българи сме за Луков марш Шапки доло за Генерала
  • 43 Майкъл джексън

    1 1 Отговор
    В България никога не е имало фашизъм и сме спасявали евреите Това са фактите
  • 44 Радо Петков

    4 0 Отговор
    Върху наще бойни каски, сутрешна роса блести. Щиковете бойни бляскат крачка не забавяй ти. Може слънце да напича, може дъжд да завали, Но помни, че ти,, кашик,, си и, че трябва да вървиш... Може раницата твоя, може двойно да тежи и оръжието бойно рамото да нарани.... В памет на всички, които знаеха Ка се мре за род и Родина!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове