20 Февруари, 2019 19:50 8 198 50

Опрощават 1,6 млн. лв. на „Столипиново“ и „Шекер махала“, ВМРО "скочи"!

  • вмро-
  • пловдив-
  • столипиново-
  • шекер махала-
  • цигани

Това е двоен стандарт спрямо останалите български граждани, наематели на общински жилища, категорични са от партията

Опрощават 1,6 млн. лв. на „Столипиново“ и „Шекер махала“, ВМРО "скочи"! - 1
Снимка: БГНЕС

Опрощаването на 1,6 млн. лв. дългове в „Столипиново“ и „Шекер махала“ от Общината е предизборен популизъм! Категорично сме против. Това е двоен стандарт спрямо останалите български граждани, които са наематели на общински жилища.

Това сочи позиция на "патриотите" от ВМРО в Пловдив във връзка с изявеното намерение на Общината в града да опрости дълговете на наемателите на общински жилища в циганските махали. Подобно предложение особено в година, в която предстоят избори на няколко пъти, изключително прилича на опит някой да си купи одобрение или симпатии, твърдят от партията.

Ето какво пишат още от ВМРО:

Пред законите всички български граждани следва да бъдат равни и еднакво да се ползват от предоставените права, но също така и да бъдат съвестни изпълнители на определени задължения. Толерирането на циганския етнос не е нито здравословно, нито е морално, а на първо място е и дискриминационно спрямо всички останали граждани на Р България.

Настояваме вместо общинската администрация да вдига ръце, да се заеме с решаването на този тип проблеми и да работи активно не само за събирането на натрупаните задължения, но и да не позволява тяхното увеличаване нито като сума, нито като нови задължени лица. Крайно време е живущите в тези апартаменти не просто да си плащат наемите, но да го правят и в срок, защото само по този начин ще има равнопоставеност. Ако откажат да изплатят дълговете си и да станат редовни наематели на общинска собственост, то нека законът да бъде приложен в неговата пълнота. Много неправителствени правозащитни организации сигурно отново ще скочат, че няма как да се искат тези пари от социално слаби хора. Не, има как! Да започнат да работят, а не да вегетират и да задръстват социалната система на страната.

Ние, Патриотите от ВМРО – Пловдив, сме категорични, че Общината трябва незабавно да задейства процедурите, предвидени в законодателството. Ето за такива случаи и заместник министър-председателят и лидер на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов направи предложение за въвеждането на допълнителни санкции като труд в полза на обществото, спирането на помощите и т.н. при определен отказ от изпълнение на граждански задължения. Едва ли общинските власти биха опростили дълговете на младо образовано семейство, което работи честно, плаща данъци, но просто доходите не са му достигнали да си плати наема. Стига с тези двойни стандарти и привилегии за точно определени групи!

Припомняме, че пловдивският депутат от ВМРО Александър Сиди миналата седмица внесе писмо в Областна управа – Пловдив, в което се настоява институциите да не се поддават на натиск относно опита на псевдозащитници да пречупят местната власт и да настанят приоритетно циганите от бившата махала в село Войводиново в общински жилища на територията на общ. Пловдив.

Този популистки предизборен ход на Община Пловдив е поредното доказателство и за това, че предложената Концепция за справяне с маригинализираните маси от г-н Каракачанов е наложителна. 28 години циганите бяха отглеждани от държавата и подучвани от разни НПО-та, че могат да не плащат, но за сметка на това да използват по всякакъв начин обществения ресурс. Ние, Патриотите от ВМРО – Пловдив, сме категорично против!

За справяне с конкретния проблем с натрупани дългове в Пловдив ние ще инициираме и предложение да се стартира процедура за продажба на подобни жилища в махалите на лица, които не са некоректни платци към Общината. При закупуването, обаче, трябва да бъдат платени всички местни данъци, такса битови отпадъци, наеми и лихви. За онези, които са длъжници, да бъден спазена буквата на закона и да бъдат принудени да напуснат жилищата незабавно. За да си върне парите Общината, да се използват сега действащите законодателни норми и общински разпоредби и да бъдат спрени всякакви държавни и общински плащания към лицата, за да може общ. Пловдив да започне възстановяване на парите, които ѝ се дължат.

Припомняме, че в списъка на чакащите да получат правото да ползват общинско жилище са над 700 домакинства. Немислимо е за тяхна сметка да бъдат привилегировани отделни социални и етнически групи при това в продължение на години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Amix

    157 0 Отговор
    Ще опростят... Нали избори идват...
    Срещу цигански гласове - безплатен ток и безплатна вода...
    После ние плащаме високи цени...

    Коментиран от #39, #44

  • 3 от Германия

    157 0 Отговор
    Опрощават ще рече, че ще ги платят булгаристанчетата, нали? Браво! Продължавайте да си развъждате мангусти и после се чудете, че читав човек не остава в Бг.:(

    Коментиран от #48

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Meganoob BG

    93 0 Отговор
    За избирателите и убийство се прощава.
  • 6 Patriot

    112 0 Отговор
    Всички гражданини са равни пред закона!Да,ама не! Я някой да не си плати тока,веднага ти го спират.Тези пари,които са несъбрани сега,нали ще кацнат в нашите сметки.Стига вече двойни стандарти,аман от продажници.
  • 7 hmhmhm

    71 0 Отговор
    Ало управляващите много сте смели ве. Ама ако ми писне какво правиме.

    Коментиран от #13

  • 8 пурко

    104 2 Отговор
    Мисля да съдя България в Страсбург за расова дискриминация

    Коментиран от #10

  • 9 Asen

    72 0 Отговор
    Сега цялата маала знае вече за кой да гласува.
  • 10 от Германия

    7 50 Отговор

    До коментар #8 от "пурко":

    Приятелю, мургавите ни събратя не са друга раса. Съди за ксенофобия. И чети! Чети книги!
  • 11 ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

    54 0 Отговор
    Българи, плащайте си редвно сметките за ТОК че ЧСИто знае адреса ви, да не дойде да описва имущество!
  • 12 боцмана

    34 0 Отговор
    Мамин Ванко за куче ще гласувам, за теб никога!
  • 13 Гост

    51 0 Отговор

    До коментар #7 от "hmhmhm":

    Правиме същото както и досега, мълчиме си.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Порно

    82 0 Отговор
    Само за справка - ако не платиш 3 наема или 3 битови сметки и общината те гони. Това се прилага за всички извън ромейските махали.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 TEODOR BITCOIN MILITARY

    66 0 Отговор
    Те така им опрощават и тока и водата, после им вдигат цените и така циганите харчат, а ние им плащаме сметките.
  • 18 Уууур за Уефски

    55 0 Отговор
    Ами опрощавайте, нели трябва да изберат Тиквата
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бълг

    64 1 Отговор
    Българи, откакто на родна земя стъпиха американците, циганизацията и турска партия в упраление на страната ни, са факт! Мога де се обзаложа със всеки един от вас, че докато те са тук, ще губим България с всеки един ден...
  • 21 ванката

    36 1 Отговор
    кой тука казваше че цветните били електорат на бсп сега каде е каже защото правят от герб с електората на бсп...

    Коментиран от #22

  • 22 ванката

    29 1 Отговор

    До коментар #21 от "ванката":

    не харесвам бсп не харесвам и нито една партия нямаме партия за народа всичко е бизнес интереси
  • 23 Кратун

    48 0 Отговор
    Само калашников ще оправи нещата.Време е!!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Kasapina

    4 14 Отговор
    ОК тогава коие виновен това са управниците на БГ Ане циганите те не ковт законите.
  • 26 Стамат

    43 0 Отговор
    Индиректното купуване на гласове не е ли също престъпление. Бас държа че тези дългове на орките са започнали от последните избори.Хахха Тогава са занулили.Сега ще занулят пак .И така до следващите избори.А между другото тарторите им вече са инструктирани.
  • 27 Последния Май

    43 0 Отговор
    Ами айде покажете че сте патриоти. Напуснете и вие парламента. Ама не смеете, защото няма да има далавери. Не сте патриоти ами пр.ститутки
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 патриотъ

    26 0 Отговор
    А аз предлагам да опростим българските политици и да ги изпратим на почивка в централния!
  • 30 Протест

    29 0 Отговор
    Наказанието е смърт, смърт и пак смърт е казал Апостола.Много се бави Видовден.
  • 31 Васил

    14 17 Отговор
    Сега видяхте ли че ние ромите сме по големи тарикати от вас българите във момента живеем на ваш гръб а след време ще сте ни роби ако не сте избягали на запад да миете чинии

    Коментиран от #38

  • 32 Юристите, правистите

    26 0 Отговор
    Какво мислят по въпроса? Законно ли е, първо, а после морално ли е? Кой има право да опрощава толкова голяма сума пари? Вие луди ли сте? Къде живеете? Революцията е закъсняла
  • 33 Здравните вноски

    33 0 Отговор
    Отиват в родилните отделения за многодетните цигани, защо?
    Правилата за предоставянето на общински жилища кой ги е измислил, защо са такива, какъв е мотива да се подпомагат многодетни семейства с цигани, те безценни ли са за обществото?
    Тази държава е окупирана, жалко за българите, останаха без родина!
  • 34 Гошо

    19 0 Отговор
    Аз съм да се опростят но, ако са да кажем 400 семейства по 4000 кинта а аз плащам по 400 лева данъци и такса смет 10 години да ме забравят!
  • 35 Чичо

    31 0 Отговор
    Ха сега да ги видя герберските тролове как ще коментират надупватето на борисов пред циганите! Ама то е така-като си си дупедавец по природа ти е все едно КОЙ! Важното е да те дават по телевизора!
  • 36 кок

    21 0 Отговор
    хахахахаха...ей на това се вика политическа НАГЛОСТ и ГАВРА...драйфа ми се вече от тази ГНУСНА И БЕЗОЧЛИВА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА....
  • 37 Onq s konq

    0 10 Отговор
    Местим ли ?

    Коментиран от #42

  • 38 Свободен

    16 1 Отговор

    До коментар #31 от "Васил":

    Аз на РОМа не робувам - РОМ не пия, предпочитам ракия! А ти ако искаш да ”поробиш” когото и да е, който културно е на светлинни години пред тебе - поне езика му научи, ЦИГАНИНО...
  • 39 Дриснята метев

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Amix":

    Я ти да се насочиш към близане на насраната дупара на прозтака борисофф,ще ви еба пичката майчина и на двамата!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 бббббб

    9 0 Отговор
    Идват избори.Още едно доказателство,че никой не мисли за тяхната интеграция. Само Хитлер е бил далновиден в решенията си.
  • 42 Голям прос

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "Onq s konq":

    Тук не местим, ако се организират протести срещу циганската наглост - участваме. Омръзна ми от нагли паразити.
  • 43 Гост

    11 0 Отговор
    Сами си развъждаме гета и престъпници с ножове.
  • 44 Нищо не разбиращ

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Amix":

    За съжаление отдавна "държавата" нехае за българите затова децата ни напускат и се гледаме на компютрите.
  • 45 makroto

    4 1 Отговор
    Продължавайте да спите Българи за тях има за нас честните Българи опрощаване НЯМА. Да ви са честити сметките за ток,вода,данъци застраховки и нисък стандарт на живот.Ние ще продължаваме да плащаме техните сметки.
  • 46 1122

    4 0 Отговор
    Ако общината не започне да си събира версиите от циганите,тогава българите да спрат да си плащат данъците в общината.Какво излиза,че от нашите данъци ще плащате на циганите наемите ли?Много сте важни,но няма да стане тоя път.
  • 47 makroto

    2 0 Отговор
    Чух някъде че на 24.02.2019 на бул. България 115 от 12 часа ще има протест срещу безобразията в държавата, и аз ще отида на този протест защото ми писна от това управление и не немотията в това крадливо управление.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 незнайко

    0 0 Отговор
    За какво тогава беше допитването в една анкета ??? За да ни докажат, че от нас нищо не зависи !!!
  • 50 чиче

    0 0 Отговор
    Докога тия паразити ще живеят на гьрба на хората
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове