12 Април, 2012 14:40 10 807 19

bTV: Халваджиян да върне милионите

  • global vision-
  • магърдич халваджиян-
  • пълна лудница-
  • господари на ефира

Телевизията зове продуцентът да се откаже и от възложените му проекти "България търси талант" и "Седем часа разлика"

Задълбочава се скандалът между bTV и Global Vision, продуцентът на спрените от ефира на телевизията предавания "Господари на ефира” и "Пълна лудница”. Вчера продуцентите Магърдич Халваджиян и Джуди Халваджиян хвърлиха вината за спряното излъчване върху телевизията, тъй като ги цензурирала, а от bTV веднага отхвърлиха обвиненията.

Днес bTV призова съгласие да разкрие публично договорите и цялата кореспонденция по тях, а  Халваджиян да възстанови предплатените му милиони.

След „вчерашните лъжи и клеветнически изказвания на Магърдич Халваджиян“, bTV Media Group призовава продуцента „да има доблестта да прекрати всички свои взаимоотношения с медията“ и да се откаже от възложените му проекти "България търси талант" и "Седем часа разлика".

bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им, веднага щом Global Vision дадат съгласие за това. Единствено оповестяването на договорите и кореспонденцията по тях ще докаже безапелационно, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и е дошло едва след като са засегнати финансови интереси на продуцентите от Global Vision за десетки милиони левове“, се казва в позиция на bTV Media Group, публикувана на сайта на частната национална телевизия.

Твърдението за цензура е абсурдно, при условие, че bTV е имала право да свали всяко издание на предаването "Господари на ефира" при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж, аргументира се още телевизия.

В случай, че продуцентите Магърдич Халваджиян, Юлиян Халваджиян и Асен Чанков не се съгласят да оповестят публично текста на договорите между bTV Media Group и Global Vision, заедно с приложимите към него Общи условия, bTV Media Group ще предприеме незабавни съдебни действия за защита на своя екип от изказаните клеветнически твърдения, както и за защита на доброто си име.

В заключение, bTV Media Group е категорична, че единствената цел на публичните изяви на Магърдич Халваджиян, Юлиян Халваджиян и Асен Чанков, е да се изчисти името на Global Vision и съмненията относно качеството на "Господари на ефира” и "Пълна лудница”, с цел предаванията да се продадат на друга телевизия при изгодни за продуцента финансови условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    7 0 Отговор
    "bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им" - доколкото знам договор се подписва минимум от две страни. Да не би да не са знаели за какви суми подписват?
  • 2 Методи Методиев

    2 1 Отговор
    жалко.....развалиха кадаифа и сега по телевизията няма да има "групов секс" по "пернишки".
    Момчетата магат да си намерят друга телевизийка, за да се забавляват две-три години и да получават здрави парички за този техен купон. Само трябва да си изберат друг град за база на хумора . Предлагам София-това е града на безкрайната, многолика простотия и по вертикала и по хоризонтала на обществената стълбичка. Извор неизчерпаем на простоия и безхаберие от страна на новопристигналите столичани. Така могат да изкарат и повече годинки, без да изпадат в творческо безветрие, както напоследък вееше от "пълна лудница"
    Дерзайте братя, хумора е жизнено важен за човека!
  • 3 жужо

    5 0 Отговор
    ... в пъти над себестйносста.. Значи някой директор в БТВ е лапал яки комисионни!
  • 4 дъно

    3 1 Отговор
    бтв тръгват към дъното...
  • 5 nqkoi si

    4 1 Отговор
    Тези от Бтв с мега самочувствието, дано се сринат като борсите през 2008 :)
  • 6 бля бля

    4 0 Отговор
    Естествено бтв-то както винаги ще нагласят документацията в тяхна полза, както правят с някой репортажи
  • 7 Георги Георгиев

    4 1 Отговор
    ama vie o6te gledate li btv...?
  • 8 Фан

    0 0 Отговор
    Тия стават смешни!Естествено даже и Цветанов им каза, че медиите са за да правят политика а не да бъдат безпристрастни! А БТВ-то досега по всякакъв начин са проявявали меко казано толерантност към управляващите! Да не кажа слагачество или някаква по тежка дума!
  • 9 деа

    5 1 Отговор
    А айде БТВ да спрат със турските помий? оп,забравих,нали са Босфор ТВ
  • 10 халваджиянов

    1 0 Отговор
    Дооооооооообре...................
  • 11 КаЛиТк0

    3 1 Отговор
    Че беше по добре да гледам "Господари на ефира" "Седем часа разлика" "България търси талант" "Пълна лудница" (не чак толкова)
    беше по добре от колкото да има турски сапунки :x...ще е малко гадно ама...
  • 12 Църен арапин

    2 0 Отговор
    А Гоце да върне в затвора рецидивистите!
  • 13 ВИП АМГ

    0 2 Отговор
    nai dolanata televizia e BTV
  • 14 Марин

    2 0 Отговор
    Арменец Евреин и Гръг пари не връщат бтв ще има да взимат
  • 15 гост

    2 0 Отговор
    Ако нямаше Арменци Евреи и Гърци да се надлъгват градеики си личния интерес отдавна да сме се оправили. Но ето сред тези трябва да живеем.......
  • 16 Цецо

    2 0 Отговор
    Марш в Армения .....
  • 17 pacoran

    1 0 Отговор
    da be toia halvagjian samo lapa pari ia mar6 ot Bulgaria
  • 18 БГ

    0 0 Отговор
    Познавам Маги Халваджиян и мога да кажа,че той е голям пич,и съм сигурен,че ще бъде подкрепен от всички външни продуценти,само без Слави,и единственото което ще могат да направят БТВ, е да уволнят директорите които са се объркали.
  • 19 megi

    0 0 Отговор
    Как може едно такова идиотско предаване като "Пълна лудница " да бъде гледано - това може ли да бъде хумор ? Крясъци ,подскоци !А вулгарното шоу -рекламирано цяла седмица като нечуван талант - да теглиш кола с половия си орган ?! А хвалбите на самия Халваджиян , че печелел "купища пари ! А парвенюшката "сватба " и кич-дизайнерството на Кремена !!!