12 Април, 2012 18:32 2 078 3

Халваджиян кани bTV на среща пред медиите

  • господари на ефира-
  • магърдич халваджиян-
  • global vision-
  • пълна лудница-
  • btv
Халваджиян кани bTV на среща пред медиите - 1
Снимка: БГНЕС

Продуцентската къща „Global Vision” прикани bTV на обща публична пресконференция, на която да бъдат разгласени договорите между тях. Хората на  Магърдич Халваджиян останаха без две от предаванията си в ефира на  bTV - „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“, което обясниха с опит за цензура от страна на телевизията.

Вчерашният скандал продължи да отеква и днес, като по-рано bTV поиска „Global Vision” да върнат получените от тях пари, които били в рамките на милиони, както и да се откажат от другите си два проекта за медията - „България търси талант“ и „Седем часа разлика“.

За сега компанията „Global Films”, която стои зад сериала и ТВ-риалитито, не смята да ги спира. „Компанията се гордее с факта, че „България търси талант“ е безспорният лидер на ТВ пазара в момента. От своя страна bTV има възможността по всяко време да свали Маги Халваджиян от екран като жури на „България търси талант“, допълват продуцентите.

Те реагираха на „опита на bTV да измести фокуса на проблема за пореден път, а именно опитите за цензура, упражнявани върху „Господари на ефира“.

„Говорейки за „десетките милиони“ в рамките на 3-годишните договори на двете продукции „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“, зад които стои трудът на стотици хора и стотици часове качествена телевизионна продукция, питаме за стотиците милиони, спечелени от bTV под формата на реклами, благодарение на продажбата на рекламно време в предаванията създадени от нас и нашите колеги“, пишат продуцентите чрез сайта си.

„Приветстваме желанието на bTV обществеността да бъде запозната с цялото съдържание на договорните ни отношения и кореспонденцията ни. Единственият начин да бъде постигната пълната прозрачност и публичност, с цел да се избегнат манипулативните практики на bTV, e това да се случи на пресконференция, в присъствието на медиите“, настояват от „Global Vision” и са готови да пратят на брифинга собствениците си Магърдич Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Чанков.

„Призоваваме ръководството на bTV да излезе от анонимност и да има доблестта да застане срещу нас с лицата си. Очакваме Вики Политова, Боян Калчев и Апостол Пенчев да застанат на масата срещу нас и заедно да разкрием и коментираме договорите в тяхната цялост, както и разменената помежду ни кореспонденция, включително и писмата съдържащи опити за цензура върху „Господари на ефира“, се казва още в позицита.

В тази битка bTV ще използва целия си корпоративен арсенал, докато ние имаме само имената си и истината. За това държим разкриването на договорите да се случи при пълна публичност, предупреждават продуцентите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    0 0 Отговор
    Опа, туй ще е шоуто! Публичен дебат по търговски договор.. Няма да го пропусна.
  • 2 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    На БъТавата като им избягат още 2-3 знакови говирители и водещи вече става гаражна лелевизийка, каквато си е от самото си създаване.
  • 3 Иванов

    0 0 Отговор
    Преди година същата медия се направи на луда и не плати на футболните клубове за излъчените мачове.Онези пореваха малко и всичко се затули от времето.Сега обаче БТВ си направи ритуално харакири.Едни от най-гледаните предаваниа вече няма да са под нейната шапка.Там ще останат само ветрове.А който сее ветрове-жъне бури!
    Преди да изреват за МИЛИОНИТЕ платени на Халваджиян да се замислят кой ги би по главата да сключват договор за тях.А иначе договорите са затова да се спазват.Жалко,че БГ съд ще решава кой крив-кой прав.Но каквото и да реши той има един съд,който е много по-справедлив и обективен и той се нарича ЗРИТЕЛСКА АУДИТОРИЯ.