Last news in Fakti

27 Февруари, 2019 12:14, обновена 24 Юли, 2022 12:52 112 402 124

Какво да направим, ако в талона на колата ни не е посочена екологична норма

  • кат-
  • талон-
  • данък

Отиваме в КАТ за нов технически преглед

Какво да направим, ако в талона на колата ни не е посочена екологична норма - 1

СДВР разпространи важна информация в социалните мрежи във връзка с многобройните запитвания, касаещи новоначислените размери за годишния данък на МПС.

„Във връзка с многобройните запитвания, касаещи новоначислените размери за годишния данък на МПС, Ви информираме, че при липса на посочена екологична норма Евро 1,2,3,4,5 и 6 на притежаваното от Вас превозно средство, вписана в свидетелството му за регистрация (част „Първа“ и част „Втора“), първо трябва да се обърнете към официален представител на марката на Вашето МПС за Р. България, откъдето да се сдобиете с удостоверителен документ за притежаваната екологична норма на автомобила“, заявяват от СДВР.

„След това лично или чрез пълномощник с моторното превозно средство трябва да отидете до Отдел „Пътна полиция”-СДВР като носите с Вас този документ заедно със свидетелството за регистрация на МПС - част "Първа и част "Втора" / "големия“ и „малкия“ талон/ . След като преминете с превозното средство през пункта на „Пътна полиция”-СДВР за идентификация, предоставяте съответните документи на служителите от МВР за издаване на нови документи с вписана съответна екологична норма", казват още от СДВР.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 висок

    124 28 Отговор
    Минарата година данъка ми бе 8,76 лв. Тази 16,50 лв. Баф мааму заслужава ли си да се нервя за тез пари?

    Коментиран от #110

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПОДИГРАВКА

    386 16 Отговор
    Управляващите "усвоиха" милиони за електронно правителство, за да не обикалят хората от гише на гише и да си губят времето ееееееее НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

    Коментиран от #42, #81

  • 4 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    333 20 Отговор
    Само ядрена експлозия в аеца ше сложи краи на абсурдистан

    Коментиран от #95, #108

  • 5 Ай стига бе

    379 32 Отговор
    А тия които карат на газ коя им е екологичната норма? Евро колко? И защо плащат данък колкото тези които замърсяват 7-8 пъти повече! Тука докато не играе мотиката няма да се оправим.

    Коментиран от #44, #63, #75

  • 6 Гост

    479 8 Отговор
    А защо следа кто има отдел в талона за регистрация, КАТ не са го направили при първа регистрация на колата или при последващи пререгистрации. Значи искате да ми кажете, че държавата не си е свършила рабоата и сега ще трябва да ходя при представител на производителя, да им платя, да ходя пак в КАТ и на тях да платя за зле свършената им работа. Машала Българиьо и ходете да се застрелятате и следващия път държавата да си свърши работата, за която съм и платил при регистрация на колата. Е нямам думи в какъв К**неф живеем. Да ми върнат парите за регистрацията тогава.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аноннимен

    349 2 Отговор
    Това е пропуск от страна на КАТ. При регистрация на автомобил той има евро стандарт. Завода производител го е написал. При новия внос в документите пише кой стандарт е. Ама трябва през няколко години да се събират пари от вече регистрирани коли. Винаги има виновен, но някой друг опира пешкира. В случая това е българския народ. Както винаги.
  • 9 ГОСТ

    288 8 Отговор
    А защо след като ни издаде представителят на производителя удостоверение за екологичната норма на автомобила трябва да ходим до КАТ???? Служителите на местни данъци и такси да не би да са по-малко грамотни от милиционера, че да не могат сами да си прочетат удостоверението-написано, подписано и подпечатано от официалния представител на производителя!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #118

  • 10 ДДД

    95 36 Отговор
    Данъкът ми е 500лв и не ми пука... да ги взимат крадливите управляващи и да си ги слагат отзад.

    Коментиран от #30

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гнида

    272 2 Отговор
    ТОВА Е ПРОПУСК НА КАТ !!!!!! ЗАЩО АЗ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВАМ , КОГАТО ТЕ СА СГРЕШИЛИ ? НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА ! ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ !

    Коментиран от #117

  • 13 Гого

    198 19 Отговор
    Още суха пара за ГЕРБ, трябва да се избиват изборите.

    Коментиран от #61

  • 14 Mimo

    214 2 Отговор
    Тези талони аз ли ги издавам, че да ме разхождате и да плащам допълнително.
  • 15 ЗАПОЗНАТ

    42 223 Отговор
    НАЙ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ Е В ПУНКТ ЗА СКРАП ДА СИ ЗАКАРАТЕ ТАРАТАЙКАТА , И ПОСЛЕ ЦЯЛ ДЕН ДА СИ ДРЕМЕТЕ ПРЕД МОНИТОРА ДА ПИШЕТЕ ХВАЛЕБСТВИЯ ЗА БКП --БСП И НАЙ ВЕЧЕ ЗА КУРНИ , И ТАКА ДОКАТО ВИ ПЛАТИ ПРЕДАТЕЛСКАТА ПАРТИЯ НЯКАКВИ КОПЕЙКИ ЕВЕНТУАЛНО СТИГАЩИ ЗА МПС С ЕВРО5или 6, ТО ПЪК ПОГЛЕЙ , ЗАБРАНИЛИ ДВИГАТЕЛЯТ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ И РАБОТЕЩИТЕ ХОРА ПОЛЗВАТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ! ХА ХА ХА ХА ХА !

    Коментиран от #31, #68, #77

  • 16 Африканец

    90 8 Отговор
    Да и едни бързи 20 кинта за новия талон и обработка на документите.
  • 17 Иванов

    158 3 Отговор
    Ей сега видях,че в талона ми на мястото ,където трябва да е екологичната норма,имам 3 звездички.
    Демек нямам норма.
    Колата ми е 2003 год произведена.
    Можете да си е.ете пу..ата лелина-аз никъде няма да ходя.
  • 18 Гост

    168 4 Отговор
    Интересен казус най-вече за прокуратурата. Според мен трябва да се самосезират и да направят проверка на контролния орган на КАТ, защо подопечната им институция не е попълвала информацията в талона и колко коли са регистрирали така. След това да обезпечат гражданите, които са си платили таксите за регистрации или да им се издаде предписани, с което да бъдат толерирани в общините, заради държавното небрежие. Ако караш колата в някои немски провинции си длъжен да си залепиш еко стикер чийто цвят отговоря на модела на автомобила. Служител в ощбината провярва модела в база данни и на база данни от производителя ти дава съответния стикер. Не ходиш при Опел, Хонда, Грейт Уол и тем подобни да се разправяш и да им пълниш джобовете.
  • 19 Иванов

    103 5 Отговор
    "СДВР Столична Полиция :За идентификация и смяна талони - двадесет лева, ако платите през пост терминал, или двадесет и три лева ако през банка."
    Честито!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Койкур Мивлезе

    116 5 Отговор
    Ако всичкото недоволство, породено от безумствата на управляващите мутри се трансформира от негативни коментари в логични действия, може и нещо да се промени в полза на Суверена. Иначе ще продължават да ни го завират където си поискат и колкото поискат, за лично тяхно удовлетворение и облекчение.
  • 23 И на тия да им майката

    104 5 Отговор
    А КАТ знаят ли, че едно такова удостоверение от представителство на марката варира от 100 до 300 евра понеже някой не си е свършил работата и не е вписал стандарта

    Коментиран от #114

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дяката

    30 39 Отговор
    До колкото знам не е задължително да се писва. Ако не е вписано в местните данъци и такси те таксуват като автомобил с Евро 0.Плащаш с 2-3 лева повече данък. А че не вписано в талона не е работа на Кат. Не могат да го изискват по никой закон или член. Така че си е на добра воля. Който иска да дава 20 лева за подмяна на талона.

    Коментиран от #34, #123

  • 26 Дяката

    9 41 Отговор
    До колкото знам не е задължително да се писва. Ако не е вписано в местните данъци и такси те таксуват като автомобил с Евро 0.Плащаш с 2-3 лева повече данък. А че не вписано в талона не е работа на Кат. Не могат да го изискват по никой закон или член. Така че си е на добра воля. Който иска да дава 20 лева за подмяна на талона.
  • 27 Валери

    61 3 Отговор
    За мерцедес 2004 130лв за документа от силвърстар Варна, честито на печелившите !!!
  • 28 Коментара

    68 2 Отговор
    На мен в КАТ София преди 5-6 години при регистрация на бензинова кола в големият талон беше вписана като дизел. Забелязах разликата два дни по-късно.....вече гледам документите при тях по десет пъти....ненормална история!
  • 29 Amix

    96 11 Отговор
    От ГЕРБ. бяха казали, че данъка няма да се вдигне с повече от 20-30% е моя и на комшията ни се вдигна двойно. Тоест 100%.
    На следващите избори незнам за кого ще гласувам, но за кого няма!!!!!!!!!!

    Коментиран от #52

  • 30 Оня дето все плаща

    57 2 Отговор

    До коментар #10 от "ДДД":

    Предпочитам да ги навра в моя хладилник тия 500лв.вместо да ги хвърлям в бездънна яма.Ремонтите траят дълго време качеството е най ниско ниво.
    Същото е и със здравеопазването!!
  • 31 дреме ми

    57 23 Отговор

    До коментар #15 от "ЗАПОЗНАТ":

    Не , най добре е въобще да не плащаш данък , гражданска и преглед. Така както аз правя вече 9 години, колата не е на мое име и ми дреме за тия боклуци и техните смешни закони и изисквания. Аз сам си определям живота как ще си го живея и на кой ще давам или няма да давам пари. Не искам нищо от тая умрела държава и нищо не и давам.
  • 32 Гочолу

    63 9 Отговор
    В Норвегия половината автмобили вече са на ток и не плащат нито данъци, нито такси, нито сини зони!!!
    КОГА ТИКВЕНИКА ЩЕ ВИ ОТМЕНИ ДАНЪЦИ ИЛИ ЩЕ НАПРАВИ СЕЧЕНО НА ЛУКОЙЛ?!?

    Коментиран от #36

  • 33 Нещастници

    76 4 Отговор
    Поредната гавра! И от КАТ и от представителите , и от общините. На мен ми е 200лв отгоре данъка , щото някой е решил , че е без еврокатегория. От БМВ до оня ден беше 40лв издаване на сертификат , сега стана 120 с ДДС . Нещастници!

    Коментиран от #53

  • 34 Стан

    25 2 Отговор

    До коментар #25 от "Дяката":

    Абе ти прозт ли си? Въпроса е риторичен, както и граматическата грешка е умишлена. Само ми отговори дали знаеш колко е разликата в данъка на едни 150 коня ако е Евро4 или Евро3?
  • 35 сектант

    21 5 Отговор
    Ауди RS7 регистриран като товарен автомобил - и това е масова практика, така че не ми давате на мен точно съвети те тия които искат да плащат по нисък данък ще си плащат

    Коментиран от #57

  • 36 сектант

    10 3 Отговор

    До коментар #32 от "Гочолу":

    в норвегия не можеш да се разминеш от жици
  • 37 данъчен

    39 2 Отговор
    Задължение на местните данъчни е да определят точния данък, съгласно екологичната норма, а не да разиграват милиони собственици на ППС с купчина документи, струващи пари. Който установява данък трябва да може да докаже, че същият е съгласно изискванията на ЗМТЗ.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 774

    44 1 Отговор
    и естествено 50-60 лв даваш сигурно за промяна на данни в талона, редиш се на опашка 100 часа защото и дедката на канала го мързи да слезе да провери номера на мотора, после идва обедна човечеца излиза за час да изеде 2-3 кебабчета и след един ден мъки евентуално успяваш да си свършиш работата дето кат навремето не са я свършили
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Лъв

    57 7 Отговор
    Гербаджиска мафия. Крадци и обирджи от народа. Гласувайте за Бойко тиквата
  • 42 ba4katora

    3 26 Отговор

    До коментар #3 от "ПОДИГРАВКА":

    Ходи се до Кат, за да се удостовери дали номерът на рама и двигател вписани от вносителя за Бг са действителните, не става въпрос за ходене по гишета.
  • 43 ba4katora

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "Дългия":

    Отиваш в общината и ти го преизчисляват
  • 44 kral

    47 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ай стига бе":

    брадва мачете и наи вече калашников
  • 45 854

    24 2 Отговор
    Тези промени от "нарада" за народа ли са ?
  • 46 НаРъБъ

    26 4 Отговор
    КОЙ КЕ ПЛАТИ ? КАК СА НЕ НА ЛАПАХТЕ БРЕ ? ЕЙ , МНОГО АКЪЛ ! ЧАК ДА ИМ СЕ ЧУДИШ
  • 47 1122

    45 2 Отговор
    Не минава и ден тая наша АДМИНИСТРАЦИЯ да не ни занимава с измислици и безсмислени глупави наредби и ,,закони".Събрали са се от глупав до по по глупав и създават такава каша в държавата,че ми идва да вляза вътре при тия неграмотници и да ги започна от единия край .А бе в Англия преди няколко години отмениха един закон ,който забраняваше да се влиза в обществени сгради с лък и стрели,закон който е на по вече от 300 години,а нашите тъпанари правят всеки ден закони и пак нищо не са направили,пак не са видяли какво правят,сега ние да ходим при производителя да търсим документи.Абе що не ви е.а мамата простаци такива. Вий ги плащайте като не сте си свършили работата.

    Коментиран от #111

  • 48 Браво

    33 1 Отговор
    Много добре ИЗМИСЛЕНО личи си че е мислено много, само са забравили да споменат че всичко това ще е безплатно защото веднъж сме си регистирали колите и грешката е ТЯХНА-----и така на практика се получава ОТ НАС ВИСЕНЕТО ПО ГИШЕТА ОТ ТЯХ ПАРИТЕ
  • 49 До кога

    49 1 Отговор
    Айде само ревете по форуми а никой не излиза да ги свали тия. Докато умуваме тука така щее. И на другите избори да сте първи.
  • 50 Гост

    69 1 Отговор
    Имам "Москвич" , можели шефа на КАТ да ме насочи към официалния представител за България, че не го намирам. :)

    Коментиран от #78

  • 51 Kobrata

    50 2 Отговор
    Геноцида продалжава тук е османско робство 2
  • 52 filo

    6 15 Отговор

    До коментар #29 от "Amix":

    Моя пък го намалиха с 50% , така че съм доволен.

    Коментиран от #80

  • 53 filo

    10 14 Отговор

    До коментар #33 от "Нещастници":

    Като имаш скъпа кола и данъка ще е висок. Какво се оплакваш, като не можеш да го плащаш, карай по-евтина кола. Смятам, че вероятно лъжеш, че е скочил с 200 лв. ама нейсе.
  • 54 Запознат

    39 2 Отговор
    А КАТ знаят ли,че официалните представители не издават безплатно удостоверения за евро 4 или 5 - искат над 100 лева !! Плюс 40-50 лева за нови талони !!! Мошеници - нима етолково трудно при регистрация в КАТ да се вписва еврото ?? Или пък данъчните да им заложат в компютрите според годината на производство на автомобила какво евро има ???!!
  • 55 Иванов

    67 3 Отговор
    Господин Борисов, Бойко!!! Писна ни гуя от тъпите ти калинки и за да не стане работата зян виж кво шъ та посъветнам- пунктовете за гтп са свързани с данъчтото директно. Като мине една кола на преглед и системата за отделени газове отчете евростандарт примерно 3, то данните директно да се изпратят в данъчното с евро 3. Човекът си сменя катализатора или слага агу, като мине следващата година и се отчете евро 6, пак се изпращат в данъчното и намалят данъка. Ако махне катализатора и дпф филтъра и системата отчете без евро стандарт- свалят табелите и директно за скраб. Така всичко ще бъде точно. А ако си подадеш оставката и ни се махнеш от главите ще е най- добре!!!
  • 56 112

    39 1 Отговор
    а ако в оригиналните документи има еко категория, а някой немарлив връзкар не я е вписал в талона? има много такива случаи. защо трябва да плаща гражданинът? и защо трябва да минава идентификация на вече регистриран автомобил? или важно е да се дерат гласоподавателите от некадърни управници? 20 до 100 лв. за бележка от вносителя и 30 лв за смяна на талона + един загубен ден. съответно комисионна за посредника, ако не ви се чака на опашки. далавера за всички. ало, росенчо, ко праим?
  • 57 Затвор за всички корумпирани

    20 1 Отговор

    До коментар #35 от "сектант":

    Регистрирано Audi RS7 като товарно понеже в България няма корупция, нали? Ако властимащите не бяха фалшиви такива щеше да има ефективен затвор за хиляди корумпирани нищожества, които са много богати от подкупите, които им дават.
  • 58 Христо 33

    38 1 Отговор
    Сега разбирам,че и Аз съм от незаконно ощетените,колата ми по заводски данни отговаря на evro 4,а в талона имам 3 снежинки,и сега ми кажете кой е виновен за това,Аз или управляващите ни малоумници.Никой от малоумниците не мисли за нас,значи и Ние трябва така да им отвръщаме.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 01.04.честито

    5 3 Отговор
    Стига се нервите бе, невидехте ли от кого е писаното.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Путкин

    36 1 Отговор
    До всички корви в КАТ, вършрте си работата, защото ми писна от вас, майка ви да е.а в гъ.а! Шафрантий напудрени, боклуци мързеливи, само се разхождат като пуйки. Плащам 750лв данъци. От нашите данъци са вашите заплати.
  • 63 Jjjjjjjj

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ай стига бе":

    Само се каните.
  • 64 3333

    9 3 Отговор
    Ако не е посочена екологичната норма да се разбира "евро 6". Така ще направят по-вечето тарикати ще донесат фалшиви бележки и старите барутници ще плащат пак по-малко данък от новите.
  • 65 минал по този път

    16 1 Отговор
    Трябва и гражданска, минава се през каналите все едно си за нов номер, само договор за покупка не искат. И КАТ кога ще започнат да пишат на сайта си какво е необходимо да се носи за всяка една услуга??? Дори информацията, която пускат по медиите не е вярна. Другото, което трябва да знаете е, че след новия талон се ходи задължително в данъчното и се подава декларация, въпреки уж директната връзка между тях и КАТ.
  • 66 БГ Абсурди

    26 2 Отговор
    Аз карам Деу която е с цели два катализатора и са налични на колата следващия приемник е Шевролет и двете марки не съществуват в Европа.Аз къде да отида при Арменския поп може би?
  • 67 369

    3 3 Отговор
    до данъчното попринцип информацията от кат отдавна и си ходи и то доста бързо, но месец след процедурата е хубаво да се провери
  • 68 Незнаен

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "ЗАПОЗНАТ":

    Преди кой ги мисли тез неща Гробаджиите.Ко пак намесваш кака ти Курни
  • 69 Колю

    29 1 Отговор
    И това ще Ви струва нов преглед +това -онова ,някъде около 120 лв .Пари за чужди грехове. Мошеническа държава. То не бе лични документи сменяхме ,закони всеки ден нови или ремонт на ремонта .Само за да си обран колкото може повече. Плащай народе за дето все още дишаш в тази територия ,която е всичко друго но не и държава на Народ. Държава на политици крадци лъжещи преди и по време на избори.
  • 70 bobo

    33 2 Отговор
    Е какво излиза? Че заради някой, който не си е свършил работата, ще обикалям от гише на гише и от институция на институция!?
    Между другото, дълги години за автомобил Смарт плащах данък за Мини Купър, защото Смарта не фигурираше в системните данни на общината, а Мини Купъра, както каза чиновничката зад гишето "е най-близък по размери". Това дали го има в някоя друга Държава?
  • 71 боклуци

    37 3 Отговор
    Държавната мафия измисли нов начин за дране на кожи!Има си таблици за еконормите:Евро 1 влиза в сила от 1/7/1992. Евро 2 от 1/1/1996.Евро 3 от 1/1/2000.Евро 4 от 1/1/2005.Евро 5а от 1/9/2009.Евро 5б от 1/7/2011.Евро 6 от 1/7/2014. Просто нашите управници да прочетат директивите на ЕС,вместо да правят хората на маймуни.
  • 72 Антонн

    15 1 Отговор
    Е сега тичам.
    Ще загуба седмица време,че някой не си е свършил работата.
    Да го смятат ако искат Евро 0 дреме ми.
  • 73 реалист

    4 1 Отговор
    Този е за затвора защото разпространява фалшиви новини
  • 74 Драганов *

    25 2 Отговор
    Стана Ужас да се живее в България !!!
    Всяка година се измислят хиляди начини и методи,как да бъдат финансово одрани и смазани тези ,които все още живеят тук- та данъци,та такси,та глоби за всичко,само са забравили да сложат глоба и такса за въздуха ,който дишаме......промени в пенсионната реформа насочени в ущърб на хората,на които им предстои пенсиониране / още тази година около 37% от близо 80000 граждани/, ще се почустват жестоко изиграни от "Реформаторите",които "милеят" за своите гласоподаватели- граждани на РБ...
  • 75 хари

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Ай стига бе":

    Газаджиите карат самовари те са по друг стандарт
  • 76 Анонимен за нормалните хора

    19 1 Отговор
    Ако не събудим всички ще ни земат и последната стотинка
  • 77 Ибах маати курвенска

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "ЗАПОЗНАТ":

    Ти да не си на Иво Минджев ратчед е утрепка ,че толкова се пъниш ко та прехвана БКП-та: БСП-та ,лайната са изакани от лайновозите от ГЕРБ.Ходи да чешеш на Шорош старите кайсии за центове гладнико
  • 78 7.62

    19 1 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Сааб фалираха. Да си напиша ли сам удостоверение за Евро 7 ?
  • 79 АНАНИ

    16 1 Отговор
    НЕКОМПЕТЕНТНИ КАДРИ В КАТ ОТНОВО ЩЕ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ОТ ОВЧЕПОДОБНИТЕ ГРАЖДАНИ.ЗАЩО НЕ СЕ ПРЕРЕГИСТРИРАТ ЛУКСОЗНИТЕ ЛИМОЗИНИ И ЛУКСОЗНИ ДЖИПОВЕ КОИТО СА РЕГИСТРИРАНИ НА ЛЕКОТОВАРНИ N1 МОЖЕ БИ НЕ СЛУЧАИНО , А СРЕЩУ ОПРЕДЕЛЕНАТА СУ.......А ПО ТОЯ НАЧИН С НОВИТЕ МЕСТНИ ДАНЪЦИ СА ПОТЪРПЕВШИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ.КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА ,АКО ИМА ТАКАВА ДА ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА ЗЛОУПОТРЕБИЛИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ....АМАН.....
  • 80 Бай Шиле

    16 4 Отговор

    До коментар #52 от "filo":

    Може ли да напишеш каква кола имаш,че ти е намален данъка с 50 %. Или си си много благодарен на ГЕРБ,ЧЕ СА ТЕ НАЗНАЧИЛИ КАТО "КАЛИНКА" НЯКЪДЕ.

    Коментиран от #90

  • 81 Мордекай

    1 25 Отговор

    До коментар #3 от "ПОДИГРАВКА":

    Какво общо има електронното, правителство с частника който вкарва коли . Документите свързани с държавната администрация на 99% можеш да си ги извадиш без да си мръднеш мързеливия задник от стола , така че все ще намери време човек да отскочи за 10 - 15 мин до оторизиран вносител на дадената марка кола за да му принтера едно удостоверение , чак пък толкоз да сме се сговнели не вярвам.
  • 82 Ккн

    8 1 Отговор
    Всяка кола има Евро 1,2,3....но на някой не пише Евро а директива 98/69 =Евро 3 и т. н. Но трябва да ни лъжат демокрация = нема текава държава.
  • 83 БАТКО

    12 2 Отговор
    ХОРААААА !!!! КАТ СОФИЯ(не знам за другите ОДМВР) НЯМА ЛИЦЕНЗ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ГТП!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 84 Чепа ВИ

    12 1 Отговор
    КАТ да не ми дават съвети, ами те да си ядът лай..та дето забъркват
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 АРЕС

    5 3 Отговор
    Коментар 10.Значи трябва да ти стане 1500лв щом ти е толкова все едно.
  • 87 до шибаняците от Гроб

    9 1 Отговор
    EURO 1-1992..................EURO 2-1996..............EURO 3-2000................EURO4-2005................EURO 5-2008
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 filo

    3 16 Отговор

    До коментар #80 от "Бай Шиле":

    Мога да напиша, колата ми е 125 коня с евро 4 2006 година в София и нямам общо с ГЕРБ. Досега плащах 200 лв., онзи ден го платих 100 лв. Така че аман от лъжи.
  • 91 filo

    4 21 Отговор
    Какво ревете бе, ГЕРБ намаляват данъците на повечето коли, а на тези на които се вдига е минимално, плювачи ш....и.
  • 92 Ммм даааа

    22 1 Отговор
    От КАТ пак счупиха тъпомера. За чий х.. трябва да се кара и колата за преглед, при положение, че това законово изискване вече е извършено при първата й регистрация? Да оставим настрана факта, че в НАП са наясно кой модел с какъв евростандарт е и не е необходимо да се прави упражнението измислено от КАТ. Ама хайде, тяхната да е. Талоните са достатъчни за да се сменят. Нали имат всички анни за колата. Просто тези хитреци с този ход целят да изловят онези, които имат неплатени глоби. Да не би евростандарта да е издълбан на шасито на колата? Думи нямам!
  • 93 Грешен код от картинката

    21 3 Отговор

    До коментар #61 от "Гога":

    Долна Гербаджийска твар и крадец!Милата ти майчица аз! Цялата крадлива пасмина от такива като теб Гробаджии - на стадиона, ама не за да гледате мач!!! Кръв и кожа за дране не остана на хората от вашата Организирана Престъпна Група ГЕРБ - и по турско е било много по-добре от сега!
  • 94 много е просто и те го знаят

    9 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Евро 1 влиза в сила от 1/7/1992. Евро 2 от 1/1/1996.Евро 3 от 1/1/2000.Евро 4 от 1/1/2005.Евро 5а от 1/9/2009.Евро 5б от 1/7/2011.Евро 6 от 1/7/2014.

    Коментиран от #109

  • 95 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Само и единствено българският народ може да прекрати този цирк който се разиграва в България. Но докато българите са толкова разединени и вместо да насочат агресията с/у тези които я залсужават а не да се трепят помежду си абсурдите и наглоста на управляващите няма да спре. Не е виновен този който яде баницата а този който му я дава.
  • 96 БАЙ БАСТУН

    7 1 Отговор
    КАТ ДА ПОЕМАТ РАЗНОСКИТЕ ЗА ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ ЗАЩОТО НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ КАНАЛ ТАРИКАТИ ОТ ТЕХНИЧЕСКИТЕ ПУНКТОВЕ УМИШЛЕНО НЕ ВПИСВАХА ЕВРОСТАНДАРТИТЕ А РЕГИСТРИРАТ ЛУКСОЗНИ ЛИМОЗИНИ И ДЖИПОВЕ КАТО ТОВАРНИ N1......,да живее КОР.,.............. ТОВА НЕ СТАВА БЕЗ УЧАСТИЕТО НА ТЕХНИТЕ НАЧАЛНИЦИ..,.....
  • 97 Kirumo

    3 1 Отговор
    А ако няма официален представител на марката на моето МПС за Р. България към кой да се обърна?
  • 98 БАЙ БАСТУН

    3 1 Отговор
    КАТ ДА ПОЕМАТ РАЗНОСКИТЕ ЗА ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ ЗАЩОТО НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ КАНАЛ ТАРИКАТИ ОТ ТЕХНИЧЕСКИТЕ ПУНКТОВЕ УМИШЛЕНО НЕ ВПИСВАХА ЕВРОСТАНДАРТИТЕ А РЕГИСТРИРАТ ЛУКСОЗНИ ЛИМОЗИНИ И ДЖИПОВЕ КАТО ТОВАРНИ N1......,да живее КОР.,.............. ТОВА НЕ СТАВА БЕЗ УЧАСТИЕТО НА ТЕХНИТЕ НАЧАЛНИЦИ..,.....
  • 99 хахах

    12 2 Отговор
    Нали именно МВР е издало тия талони, в които не са самите те написали въпросната еко категория. Следователно не са си свършили работата. Потърпевшите да ги съдят.
  • 100 ВАНЧО

    10 1 Отговор
    ФАКТ Е ЧЕ КАТ ГЛОБЯВА КАТО ИМА НАРУШЕНИЯ А КОЙ ЩЕ НАКАЖЕ КАТ ЗА ТЕХНИТЕ УМИШЛЕНИ ЗООЛУМИ?????
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 8==о

    5 1 Отговор
    Цялата система е шит
  • 103 Димитър пинтиев

    6 2 Отговор
    Тази година за да вземат пари от големите пикапи с n1 вкараха нови норми за данъците.това данъчно начинание комбинирано с ЛИПСАТА на евро норма в големия талон ми докара данъци 5 пъти по-високи от предходната на двата буса регистрирани за първи път 2006 година.Предходната година платих 28.50 за всеки от тях а тази 149.50 преценяйте що е обир
  • 104 Сандокан

    5 1 Отговор
    Schwake+ „Опознавателна автотехническа експертиза”. Това е отговорът,щом министерството на правосъдието признава резултатите от нея няма причина да се обикаля по вносители износители и всякакви др.
  • 105 Сандокан

    6 1 Отговор
    Ейййй сетих се, ми тази новата агенция нали е експертна трябва да правят АНАЛИЗ да дават предписания на по-нископоставените ДАЙ , КАТ , АПИ. Еми да анализират това. Вместо да си даваме парите по такси и гишенца, то на тези и без това ние им плащаме заплатите!!!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 атом

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    не става-не останаха работещи енергоблокове,а и ще изметат само северен булгаристан-и жез това достатъчно обеднен като обеднен уран-за нищо не става.централата трябва да е в софия и да базначат чернобилския персонал-те имат опит
  • 109 Скк

    2 2 Отговор

    До коментар #94 от "много е просто и те го знаят":

    Да, да ама не, моята е 2003 и е с евро 4 стандарт и табличката ти отиде у кофата!
  • 110 Скк

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "висок":

    Нали увеличението беше 40%, а тука вибдам100%. Значи, Горанов излъга, да си ходи!
  • 111 Djoko

    10 2 Отговор

    До коментар #47 от "1122":

    Ние сме глупавите че ги търпим тези издевателства
  • 112 Цар Вул

    5 1 Отговор
    Вземам отношение по новата "ТЪПОТИЯ НА МВР"/В ЧАСТНОСТ КАТ/!
    Да не ми дават АКЪЛ/ИМАМ СИ ДОСТАТЪЧНО/а ПАРИ!През 2017 година си пребоядисах колата и си смених талоните!Тук един се хвалеше,че не
    плащал нищо на държавата,защото колата била на друго име!Един съвет от мен:И на това ще намерят цаката/нали е за пари/!Тази държава е като поповете:С ЕДНАТА ВЗЕМАТ С ДРУГАТА БЛАГОСЛАВЯТ!Сега ще ходя пак по мъките,да не говоря за парите,загубеното време и"ДРУГИ ЕКСТРИ ОСИГУРЕНИ НИ ОТ ТЕЗИ ПИТЕКАНТРОПУСИ"!Подадох си документи да си платя данъка и като инвалид имам право на намаление!Попълних всичко в Данъчното и исках да платя след декларацията,ТЕЛК и големия талон!!ЯДЕЦ!ШЪ ЧАКАШ МИ ИЗРЕЧЕ ЕДНА ИЗРИСУВАНА МАЙМУНА!НИЕ ЩЕ ТИ СЕ ОБАДИМ,КОГА,КОЛКО И КАК ДА ПЛАТИШ!ДАЙ СИ ТЕЛЕФОНА И ЧАКАЙ!
    ВСЕ ЕДНО ДА ДАДЕШ НА ЕДНО МАГАРЕ ЛИМОН ДА ЯДЕ А ТИ ДА СМУЧЕШЩ ОТЗАД ДОКАТО ПОТЕЧЕ КИСЕЛКО!!!!Ама е така,защото:ЖИВЕЕМ В ИДИОТСКА ДЪРЖАВА И НИ УПРАВЛЯВАТ КОИ?
    .......................ДОСЕТЕТ СЕ САМИ!Е ИЗЛЯЗ СИ БОЛКАТА,А СЕГА И ЕДНА СЕНТЕНЦИЯ ЗА СБОГОМ:"ДА Е Х.У ЧОВЕК ДА ИМ ГО НАБИЕ,НО ТО Е АКЪЛ НЯМА ОТ КЪДЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 113 Добрин Ангелов

    9 1 Отговор
    На цялата тая "ПОМИЙНА ЯМА" и трябва чистка и то е ясно. Трябва пак да се съберем,но този път по-сурово с действията и да се линчуват тези които взимат милиони а работа никаква.Дали си спомнят сем. Чеушеску в Румъния.Дали си спомнят крайния резултат. Ако не си го спомнят ще им го припомня.РАЗТРЕЛ като кучета,ето това им трябва на нашата управа.Започва се....
  • 114 Така е

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "И на тия да им майката":

    На мен ми поискаха такъв документ за регистрация в чужбина, понеже си закарах колата от БГ. Пратиха в Представителство на марката в страната където исках да регистрирам. От там ми отказаха и ме препратиха към държавата където Първоначално е регистриран автомобила - Италия. Обърнах се към представителството на марката в БГ и те също ме пратиха в Италия. От Италия отговорът бе: 160 евро...
  • 115 Гербофоб

    12 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Какво да направим, ако в талона на колата ни не е посочена екологична норма? - Единственото което трябва да направите е на изборите да гласувате за партия различна от ГЕРБ!
  • 116 Да бе

    5 1 Отговор
    Нема да се харчат.Щом нямам евро стандарт, махам катализатора и го продавам.Така ще си доплащам за данъка поне 5 години.......хахахаха...
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Hajmana

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "ГОСТ":

    Миналата година минах по тоя път с добавяне на еврокатегория в талона.В общината ми обясниха, че единият вариант е да се вземе удостоверение от официален представител на марката (за което се плаща), другият е да се отрази в талона в КАТ (за което се заядох и не платих нищо, защото не е по моя вина).Ако не е отразено в талона, евентуалният следващ собственик на возилото, отново трябва да си взима удостоверение, защото то остава в общината.Моят съвет към всички, на които предстои тази операция е, да НЕ плащат в КАТ.Проблема си е техен.В документите за внос на МПС еврокатегорията е отразена.Това, че те не са я посочили е техен пропуск.Всякакви други глупости, като цвят, номер на двигател и т.н., които ги НЯМА ,поне в италианските талони за мотори, ми ги добавиха като инфо.Еврокатегорият, обаче, която е повече от ясно написана-НЕ.На въпрос "защо?" отговорът беше "...е, че кога сме писали еврокатегория на мотори?..."
  • 119 Maistora

    3 1 Отговор
    Тия в КАТ ми регистрираха колата сива при положение че е синя ,представям си за Евро стандарт какво чудо ще е
  • 120 Don Chicho

    9 3 Отговор
    Свалете Тиквата

    Коментиран от #122

  • 121 Няма такава държава !!!

    1 0 Отговор
    На мен ми искат 150 лв за документ от съответният автомобилен представител ... и другите занимавки после станаха 200 .. данъка ми скочи с 55 лв .. все едно плащам за 4 г напред по 50 лв .. всичко е направо прекрасно !!!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Слави

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Дяката":

    2 лв друг път
    Имам Хонда Сивис 2008 и ми дойде данък 226.83лв а ако беше вписано ,че е евро 4 ще пратя 150лв
    Плащам висок данък 4 години без да си дам сметка ,че е прекалено висок
  • 124 канчо

    1 0 Отговор
    Защо ме карат да си вадя нов талон при положение че КАТ са сбъркали и в програмата им колата се води бензинова а всъщност е дизелова и така е и по талон!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове