Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 09:00 2 172 25

Скандал между институциите заради гей брошурите

  • пропаганда-
  • гей-
  • орален секс

Според авторите на брошурата фактът, че част от изданията са попаднали пред ученици не е повод за възмущение

Скандал между институциите заради гей брошурите - 1

Скандал между институциите заради брошури за сексуално ограмотяване на учениците със снимки на гей-двойки. Брошурите са издадени от здравното министерство и са разпространени от РЗИ-Ямбол, но образователното министерство ги забранява.

Здравният министър нарече случилото се "провокация" и разпореди проверка, съобщи бТВ.

"Любов без последствия" е част от здравно-образователна програма, финансирана от Глобалния фонд на ООН. Целевата група е МСМ – мъже, които правят секс с мъже и мястото ѝ не е в училищата, а в кабинети за анонимно и безплатно консултиране на СПИН, обяви здравният министър Кирил Ананиев.

„Това е една провокация, която ние я разследваме, и всички виновни лица ще бъдат наказани. След като преди седмица получихме информация, че се разпространява в училищата, заедно с Министерството на образованието веднага правим всичко възможно да приберем тези брошури, за да не стигнат до децата, които са невинни и нямат нищо общо с този проблем".

В Езиковата гимназия в Ямбол обаче брошурата е в обръщение от декември след образователна лекция на РЗИ пред осмокласници.

Директорът твърди, че брошурите са иззети след спешно писмо от местния инспекторат по образование, но вината остава в институциите.

"Защото едва ли тази брошура се появява само по инициатива на Министерството на здравеопазването и накрая проблемът възниква при училищата, защото някои училища са си позволили да ги направят публичен достъп, за нещо, което не пише, че е с гриф секретно", заяви Йордан Милков, директор на езикова гимназия.

Според РЗИ–Ямбол брошурите били изпратени от здравното министерство заедно с други печатни материали за раздаване на училищата.

Проверка се прави и в образователното министерство.

„Нямаме пълна информация, но това, което научихме е, че медицинските специалисти, които са в здравните кабинети в училище и които не са на подчинение на директорите, чрез тях е разпространена в повечето случаи брошурата", заяви Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

Още четири Регионални здравни инспекции – в Монтана, Видин, Кърджали и Хасково са разпространили брошурата в училищата.

В Хасково, брошурите стигат до здравните кабинети на гимназиите по туризъм и обществено хранене.

Според авторите на брошурата фактът, че част от изданията са попаднали пред ученици не е повод за възмущение.

„Всички тези снимки отдавна са минали пред очите и съзнанието на младежите в училище.
Тук атракцията е съчетана с онези послания, които трябва да променят поведението, ако искаме да опазим здравето на децата си”, заяви д-р Елена Кабакчиева, председател на фондация "Здраве и социално развитие”.

Брошурите са използвани по предназначение и не са разпространявани в училищата, твърдят от останалите облрастни градове, където са били получени.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че служителите, които са допуснали разпространението на материалите в училищата, ще понесат наказание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светослава ингилизова - цирея

    41 3 Отговор
    Бойко и Цецо си бъркат по дупките
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Инкогнито

    24 1 Отговор
    Шареното министерство не знае ли че има и друг начин да подходи към проблема със СПИН? Или това е грижа само за,, неразбраните"?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 BKP TV HD

    22 1 Отговор
    Джендерастите са най-рискови на чело с Цецо CvCV!
  • 6 Главният равин

    18 0 Отговор
    Пасив Коен
  • 7 123

    26 1 Отговор
    Не пишете толкова много за педалите, така им правите реклама.

    Коментиран от #8

  • 8 ванката

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    те това искат за съжаление и се мъчат да промиват мозъците на децата си но ние няма да го допуснем ще засилим поучителните разговори с децата си като им обясняваме колко ужасно отвратително и недопустимо нещо е това и как тези хора трябва да са отдалечени от нормалните няма да оставим така нещата!!!
  • 9 Биде

    26 1 Отговор
    Институции ли? Всички спят дълбок сън, проспиват всичко и се събуждат само да си вземат тлъстите и незаслужени заплати!!!
  • 10 Пешо

    28 1 Отговор
    Вън джендърите и НПО-тата от държавата! Тези идиоти ще съсипят децата!
  • 11 Не бих взел такова списание

    9 1 Отговор
    Не съм хомо. Аз обичам жените. Пичето. Чакай малко. Защо не ги хванете тези двамата гейове и ги вържете чисто голи на столове. И после да изпратите чисто голи секси мацета с пиърсинг на интимните им генетали и да ги цвъкат като наказание защо са такива обратни. Може да им хареса на гейовете и може да се превърнат в хетеро.
  • 12 Boxer

    15 1 Отговор
    Кажете ми, че няма полза от кратък народен съд и бърз растрел... И за приватизацията, и за танковете дето се изпарили от 3 000 на 96 бр, и за подобни безобразия...
  • 13 Batushka

    11 1 Отговор
    Герберащина!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бай Иван

    15 1 Отговор
    Сега на отговорните позволили печатане и разпространение на тази отврат да им набутат по един чеп в черната дупка
  • 16 Mgoebe

    6 0 Отговор
    Амм чи те ва снимали само от парламента ва....
  • 17 Османагич

    10 0 Отговор
    Такива ще бъдат брошурите на кандидатите за изборите.😲😆😎
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    12 0 Отговор
    Педераска работа
  • 20 Рон Джереми

    9 0 Отговор
    Всичко е точно!В гей държава - гей брошури!Важното е да върви парламентарния кекс!
  • 21 ЗАПОВЕД ОТ ТИКВАТА И ПЪПЕША

    9 1 Отговор
    уБЕДЕН СЪМ ЧЕ ТАЗИ ГЕЙ ПРОПАГАНДА Е С РАЗРЕШЕНИЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕРБ. БОЙКО БОРИСОВ ВНЕСЕ ЗА РАТИФИЦИРАНЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА НА ИСТАМБУЛСКАТА ГЕЙСКА КОНФЕРЕНЦИЯ. ТА РАЗНИ МИНИСТРИ ОТ ГЕРБ МРЪНКАТ КАК СА НЕВИННИ И ВИНАТА НЕ Е В ТЯХ А Е САМОИНИЦИАТИВА. ТОВА Е ТОТАЛНА ГЕРБЕРСКА ЛЪЖА. ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ БЕЗ ПОЗВОЛЕНИЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ - ДОРИ И ДОЛНИТЕ ПЕДИ ПРОВОКАЦИИ. АКО БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е ЗАМЕСЕН ТРЯБВА ДА ПАДНАТ ГЛАВИТЕ НА ДВАМА МИНИСТРИ ОТ ГРОБ.
  • 22 стоян георгиев

    0 6 Отговор
    другари педераслъка не е заразен споко.няма да заразите никои !!!!учениците от 9-10 клас са видели всичко това многократно в нета и то с много по-хард изпълнения.тва че една българска институция се е осрала не би трябвало да учудва никого и от превенция за спин сред педалите листовките са стигнали до училищата едва ли би могло да учуди някого.
  • 23 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    Натам ни водят берберите,но малко рано го показаха...Затова е ,,провокация,,!!!!
  • 24 Балканец

    4 0 Отговор
    Хвана ли някой да раздава такива листовки в даскалото на сина ми, ще го млатя, докато дойде линейка да го прибере. Само як бой за извратените развратници. Да знаят, че нямат място тук. Тук е православна държава на честолюбиви Българи. Извратеняците да си ходят в Норвегия.
  • 25 Интерфейс и баща му

    0 0 Отговор
    Бащата на секс революцията,след която се предлага хомосексуализма за нормална сексуалност е доказан педофил и сатанисти,казва се Алфред Кинзли.Всичко е една лъжа.Просто измама.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове