Last news in Fakti

8 Март, 2019 14:41 85 888 22

Весела Тотева починала по време на сутрешния си крос

  • весела тотева

Прекарала е грип, но както се казва, на крак

Внезапната смърт на една от най-дейните тв продуцентки у нас Весела Тотева, която от няколко месеца е шефка на съботно-неделното предаване на Нова тв "Събуди се", е шок за цялата медийна общност. Тя си отиде в разцвета на силите, едва на 45-годишна възраст. На фаталния 4 март Весела се пресели в света на ангелите по време на традиционния си сутрешен крос. Свлича се, докато бяга. На помощ се притичват минувачи, но вече е късно... Смъртта е настъпила внезапно.

Каква ирония на съдбата! Макар че в продължение на няколко години Весела Тотева залиташе по наркотиците, до фатален край се стигна, след като реши да премине към изцяло здравословен начин на живот по идея на свои приятелки, пише "Уикенд".

Увлечението я подтикна да отвори "Хапки живот" - скромно, но кокетно магазинче в центъра на София за лакомства от натурални продукти на ул. "Гладстон" 28. В него често продавала и самата тя, когато не е на работа.

Била щастлива, че всеки ден се предлага топла крем супа от сезонни зеленчуци и ядкови млека без животински продукти. Солените мъфини се приготвяли по рецепта на Тотева с продукти от подбрани ферми. Брашното, което ползвала за тях, било от лимец, млян ръчно в каменна мелница.

Телевизионната продуцентка стриктно спазвала хранителен режим, който на моменти се изразявал в ядене единствено и само на сурови плодове и зеленчуци. В последните години Тотева се бе превърнала в почти пълен веган и избягваше не само месо, но и продукти от животински произход.

Работата я забавлявала и ѝ доставяла истинско удоволствие, докато неотдавна не получила болки в стомаха. Лекарският преглед установил, че има язва на дванадесетопръстника и диетите не са препоръчителни, но тя държала на своето и продължила със салатите и биозарзавата.

Докато се стига до фаталната дата 4 март, когато умира внезапно, докато тича. За близките ѝ смъртта е повече от шокираща. Тя не се е оплаквала от някакви тежки болки. Прекарала е грип, но както се казва, на крак. Допуска се, че може би инфекцията се е отразила тежко на сърцето ѝ, или пък язвата се е спукала внезапно, докато тича.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    115 16 Отговор
    "...почти пълен веган и избягваше не само месо, но и продукти от животински произход." - ето къде е заровен отговора на въпроса "Защо....". Всяко залитане по крайни състояния е ПРОТИВОПОКАЗНО!!! А тея дето се опитват да станат тревопасни много по-бързо отиват в един друг свят. Всеки е свободен да си избира начина на живот и религията, СТИГА ДА НЕ ГО НАТРАПВА НА ОКОЛНИТЕ. Жалко за човека!!!

    Коментиран от #11, #22

  • 2 ШОП

    58 5 Отговор
    "Язвата се е спукала внезапно"!!!!!!!
    Много по медицински звучи това. Кой лекар се изказа по този начин? Или пишете в стил"една жена каза"
    Мир на праха и.
  • 3 гост

    95 11 Отговор
    Затова си има аутопсия да каже каква е причината за летален край. Веднъж щом организма се увреди от наркотици, и то тежки, после каквото и да се прави прогнилите органи са си прогнили, диети или не, няма оправяне.
  • 4 не вярвайте на всичко

    25 21 Отговор
    Сигура ли е новината,че в пресата се казва истината,цялата истина и само истината?Много някак си съмнително-интересно в последно време звучат разните му там комбинации от думички,като-кросове,моми,сами моми
    бегачки,журналистки,продуцентки,шефки,наркотици,зависимости някакви и т.н.Да не излезе накрая,че някои либерални источници на информация са ''напъхали'' в близките храсти някой Северин Красимиров????

    Коментиран от #6

  • 5 Грую

    43 5 Отговор
    Природата ви два тяло даром, но не безусловно. Ако го даваш много по живота и настъпваш по-яко газта е възможно на тези години да се срещнеш със Създателя
  • 6 БАЙ МИЛЕ

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "не вярвайте на всичко":

    ЯКО ТЕ ГОНИ ПАРАНОЯТА БРАТО ....ЯКО....С МОТОР ....ХАХАХА
  • 7 Петър

    34 6 Отговор
    “Каква ирония на съдбата! Макар че в продължение на няколко години Весела Тотева залиташе по наркотиците, до фатален край се стигна, след като реши да премине към изцяло здравословен начин на живот по идея на свои приятелки, пише "Уикенд". Дали трябва да се чете, че спортът е вреден, особено когато си решил да откажеш наркотиците....
  • 8 Густо Майна

    65 6 Отговор
    Много готина мадама. Винаги ме е кефила. Мъчно ми е!!! Лека и, и съболезнования! Ама що Ви трябва да се изпидепсвате масово бе джанъм? "Здравословни манджи", киноа, чиа и др. бля-бля. Правите се на маймуняци по фитнесите, момите с джуки, бомби... Хапвайте и пийвайте каквото Ви душа сака! Разбира се, от добри производители. Та даже чат-пат и по цигарка, и ракийка! Правете двигателни упражнения. Карайте велосипед. Плувайте. Катерете баирите и те така. Спрете с изгъзиците - бъдете нормални хора!
  • 9 Plovdiv

    28 5 Отговор
    В последните години много тревожно зачестяват случаите на внезапна смърт при млади хора, дори сред спортисти... Даже може да се говори за епидемия. Това не е случайно и е нужна диагностика, защото проблемът засяга потенциално всеки.
  • 10 Гост

    18 4 Отговор
    Най вероятно се касае за масиран инфаркт
  • 11 ЕКСПЕРТА

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    тос грип беше гаден, и в румъния има 160 човека умрели,грипа удря в сърцето ,а язвата е от веганството ,отворила е входа за вирусите в кръвта от там в сърцето,требвало е да вземи мерки ,а не на крак да кара,че и кросчета да праи.
  • 12 GGGGGGG

    20 3 Отговор
    Дано смъртта и живота и дадат повод на някого от младите да си извадят полезни изводи. Много от тях навлизайки в живота си мислят, че всичко е игра и има бутон backspace.
  • 13 Преминаващ

    21 2 Отговор
    Алкохола и наркотиците на никого не прощават ! РАНО ИЛИ КЪСНО СИ ВЗЕМАТ ЗАЕМА ! Същото е и със спортистите и всички във фитнес залите употребяващи анаболи и стимуланти ! Всеки грам мускулна маса придобита по този път намалява живота с една седмица, всеки кг. - 20 години ! Може и да е гадна понякога, но ИСТИНАТА Е ТАКАВА !

    Коментиран от #19

  • 14 Шокираният

    5 1 Отговор
    Лека ѝ пръст!
  • 15 бивш спортист

    23 2 Отговор
    Няма по-голяма тъпотия от това, да ядеш трева и да бягаш кросове в парка всеки ден! Веганството е още млада култура, тепърва ще се вижда, колко "полезно" е да си веган. По нашите географски ширини си трябва животинска мазнина и пълноценна храна, ама кой да слуша. Затова зимата всичко живо кара по пет пъти грипа - ядат се само боклуци. Но, всеки сам си преценява.

    Коментиран от #20

  • 16 Бъдъна

    6 3 Отговор
    Взимам последна доза след малко,и почвам здравословен начин на живот.
  • 17 Иво

    3 2 Отговор
    Защо никъде не пише рождена дата
  • 18 Божеее

    9 1 Отговор
    Всяка язва се ПУКА внезапно и боли рязко. От това не се умира така. Дори и кръвоизлив да е направила от язвата, а това е различно от пускането, пак трябва малко време да изпадне в шок. А и най-често има и други симптоми като повръщане на кръв и т. н. Починала е от всичко друго но не и от язвата
  • 19 Svet

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Преминаващ":

    Всяка диета и прекслено ограничение е по-вредно от всичко.
  • 20 Мдааа

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "бивш спортист":

    Веганството не е гот - верно е, но да твърдиш, че "пасането" е нещо ново за хората също е странно.
    Ако имаш съмнение си ваш зъбите и ги сравни с месоядни и правописни. Можеш да направиш същото и за членния тракт. Това е еволюция и тя показва кой вид за какво е създаден!
    Казвам само, че плодовете и зеленчуците трябва да превишават приеманите храни от животински вид
    Неколкократно. Важно е и да се храним по-просто (на мен ми е трудно).това се знае много отдавна, но ни е на дадена друго. Затова си берем плодовете - ранна смърт и един куп "модерни" болести
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пешо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Боледувала от грип на крак!!!Грипът дава много тежки усложнения 3-4месеца след болеста!Вместо да са на легло без физически усилия с подходяща терапия хората "карат на крак". Жалко за младата жена.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове