Last news in Fakti

13 Март, 2019 09:04 5 386 34

Горанов обезсмисли действията на данъчните срещу мюфтийството

  • мюфтийство-
  • нап-
  • осигуровки-
  • владислав горанов

Имамите вземат заплатите си на ръка, очевидно без да се спазва законовото изискване първо да се платят осигуровките

Горанов обезсмисли действията на данъчните срещу мюфтийството - 1
Снимка: БГНЕС

Точно когато данъчните са взели мерки срещу задлъжнялото с над 8 млн. лв. към държавата Главно мюфтийство, финансовият министър Владислав Горанов е решил да обезсмисли труда им, като предложи данъчна амнистия, съобщава в. “Сега”.

На мюсюлманското вероизповедание има наложени запори върху банкови сметки, възбрани и спрени продажби на имоти, става ясно от становището му към промените в Закона за вероизповеданията.

Въпреки тези обезпечителни мерки имамите вземат заплатите си на ръка, очевидно без да се спазва законовото изискване първо да се платят осигуровките. Главният мюфтия призна, че основната причина за огромния дълг към държавата е лошото стопанисване на имуществото на вероизповеданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    126 1 Отговор
    А на почти всеки работещ българин 1/3 от заплатата му отива за осигуровки и данъци, срещу които не получава нищо, абсолютно нищо. Нито образование, нито здравеопазване, нито пенсия. Българинът внася осигуровки и данъци, за да финансира олигархията, която става все по-богата на гърба на обикновения човек. Това е връх на наглостта с това опрощаване - означава неравноправие и дискриминация на расова основа - за едни може, за други не може.

    Коментиран от #9

  • 2 Геринг

    80 2 Отговор
    В тая държава няма ред, няма закони, няма работеща НЕЗВИСИМА съдбна ВЛАСТ. Има само един самозабравил се дерибей, производно на мутренска групировка с диплома на пожаникар и стадо стрхливи дупцета и насекоми.

    Коментиран от #12

  • 3 Опа

    68 1 Отговор
    Лошо стопанисване! Да си продадът имотите и ще си оправят дълга! А те всичките ДС служители!
  • 4 Николчо

    48 1 Отговор
    Долни твари! Дупят се, но пак с наши пари! Само с кръв си изтрива тази подлост!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кой ни управлява

    25 1 Отговор
    Овчари
  • 8 гост

    33 1 Отговор
    е така а ние за всяко кихване плащаме данъци
  • 9 Jack Bauer

    42 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Прав си и за да бъдем по-точни 43% са данъците върху чистата сума на заплатата. Част от тях ги плаща работника друга част работодателя, но няма значение факт е че на всеки 1000 лв чиста заплата в хазната влизат 430 лв. данъци.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Twy

    24 2 Отговор
    И ако това е държава
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 боцмана

    31 4 Отговор
    В историята на България не е имало такова продажно правителство работещо срещу собствените си съотечественици в интерес на турския и цигански етнос. Ако и на следващите избори някой подкрепи националните предатели от ГЕРБ , то тогава няма на кого да се сърдим и сами ще си бъдем виновни за бъдещата съдба.

    Коментиран от #16, #28

  • 14 Irmao

    21 1 Отговор
    Hяма ли най-после някой да влезе в затвора?! Като тоя гнусоид на снимката!

    Коментиран от #17

  • 15 Грую

    11 2 Отговор
    По закон трудовите възнаграждения са преди осигурителните при несъстоятелност. Аз не виждам проблем в това, че някой си е получил заплатата, дори това да е станало в брой (стига да не е над 10000 лв. колкото е тавана на забраната за плащане в брой. То ако дават такива заплати да взема и аз да стана имам!), а пък след това администрацията не му е платила осигуровките. Този който изпълнява ролята на управител би трябвало да понесе отговорност за батаците!
  • 16 антрашпиц

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "боцмана":

    Гарантирам ти поне един милион идиота ще ги подкрепят.
  • 17 антрашпиц

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "Irmao":

    Този няма да влезе в затвора както и вожда му ,защото народа мнооо задръстен ...
  • 18 Народа ПРОСТ

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Горанов педераса":

    На бунт отива работата тези нагли дерибей разбират само от Тоягаа !

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 19 антрашпиц

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Народа ПРОСТ":

    Какъв бунт,какви пет лева ве пич от тоз прост народ....
  • 20 антрашпиц

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Народа ПРОСТ":

    По-интересно е как ще се казва Графа.Това е новина номер една.
  • 21 ДАЖЕ МНОГО ПРОСТ

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "Народа ПРОСТ":

    ПРОСТ НАРОД СЛАБА (БЕДНА) ДЪРЖАВА. ДАЖЕ И ДЕЦАТА И ВНУЦИ И ПРА ВНУЦИ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ. ГРЕШНО ЗБЪРКАНО И БЕЗПЛОДНО. ДЪРЖАВАТА Е КАТАСТРОФИРАЛА. ТРЯБВА ТОТАЛНА СМЯНА НА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ. НЕ СТАВА КОЗМЕТИЧНО ИСКА ДА СЕ ПОСТРОИ НА НОВО ОТ ХОРА С МОДЕРНО МИСЛЕНЕ.
  • 22 Morgoth

    9 0 Отговор
    Звучи си логично - първо се започва с натиск от страна на данъчните, след това ДПС вече са доста склонни на договорки за да спре този натиск и накрая завършва с ДПС подпомагащи кворума на народното събрание е гласуващи с правителството, а в замяна дълговете на мюфтийството опростени. Дали е така няма как да се разбере, но подозрението остава, особено след като идват избори.
  • 23 гост1

    10 1 Отговор
    имат огромни постъпления от наеми на имоти и земи както всеки си плаща невиждам с какво са по различни да ги амнистират закона нали е равен за всички отделно колко финансиране им идва от турция и малките населени места им събират всеки месец.тез 8 милона ги изкарват за 3 месеца а са ги бавили с години
  • 24 Аvе Cаеsаr!

    15 1 Отговор
    Един римски император, Тиберий, назначавал за управители на провинции алчни и безскрупулни типове /като Б.Б.,Ц.Ц., В.Г./. Като минела някоя и друга плодоносна година, ги привиквал, вадел жалбите срещу тях и правел заменка: пари срещу живот. Наричал ги "моите сюнгери". Нашите "сюнгери" вече са се насмукали до отказ, щом пускат и на други. Време е за заменки!
  • 25 ТИ ДА ВИДИШ

    11 1 Отговор
    30 години даначни несменяеми в ТЪРГОВИЩЕ оръжието на ДПС който нее с ДПС разплакват му фамилията
  • 26 Adolf

    7 2 Отговор
    за трепане е тоя мърл*к
  • 27 румен стоянов

    10 0 Отговор
    ВИСША ИСЛЯМИСТКА НАГЛОСТ...!
    (...била... мирна религия ли...?)
    .
    С какво Косово, с какви масови убийства... заплашва държавата гл.Мюфтия...?
    .
    Ало-о-ооо..., Гл. Прокурор...:
    - Главния Мюфтия се заканва на България с масови кръвопролития...!
    Това е най-малко рекет - ТОВА Е ПРЯКА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ С МАСОВИ УБИЙСТВА...!!!
    .
    Цвъки-цвъкалото каза...:
    - "Какво лошо има да се опрощават данъци...?"
    .
    - Така е - ПРАВИЛНО...! - Всички спираме да плащаме данъци...!!!
    - Щом може за цигани и мюсулмани - ЗНАЧИ МОЖЕ И ЗА ОСТАВАЛИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ...!!
    .
    НИКАКВИ ПЛАЩАНИЯ - ИМАМЕ ПРАВО НА РАВЕНСТВО...!!!
    .
  • 28 FOW

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "боцмана":

    Има много тъпанари на държавна хранилка дето герб си ги гледа я с бонуси я с увеличение на заплатите им -това са коне с капаци, нагаждачи , нежелаещи нищо да се променя около техния охолен начин на живот. Само народа може да измете такива сган. Други боклуци са тези дето ходят за гъби по време на избори и дават властта в ръцете на ДПС. Трети боклуци са тези дето гласуват за лъжепатриоти т.е ПАТРИОТАРИ -още изгубени гласове за България.
  • 29 Мордекай

    2 7 Отговор
    Тези дългове са натрупани основно от осигуровки и лихви , от 2005г. насам. Досега не са събрани , сега се прави опит да се спре с криенето на парите давани за заплати под масата и всичко от тук нататък да е по закон , да си плащат данъците и другите налози. Тези пари така или иначе ги няма и няма и да ги има , но те са причината мюфтията да търси пари от външни източници , защото сметките по които се разплащат , легално са запорирани. С цел да не се допусне друг да плаща сметката , защото не се знае какво точно ще поръча , все пак е човекът с парите , България е по удачно опрости тия пари за да няма дни на траур на по късен етап , ако ме разбирате.
  • 30 Един

    4 1 Отговор
    За 8 милиона : този си е направо за затвора!
  • 31 До Мордекай

    2 0 Отговор
    Еврейски разсъждения за чуждите пари и подсъзнателен страх. Голяма част от дълга са пари от дела, които мюфтийството е водило срещу нашата /не твоята/държава и е загубило.
  • 32 Спас безделника

    3 0 Отговор
    Горанов, зад борда си! Ти си младо и тъпо копеле, слугинаж! Ако беше прочел, как бай Тошо си е решавал проблемите, щеше да избегнеш квадратния к.р. Бай, бай тъпако!
  • 33 Баце

    3 0 Отговор
    Нормално нали е капия на Сокола, освен това е страхлив, подъл, и сервилен плъх, инсталиран на тази позиция за да слуша и изпълнява, както и да покрива корупцията на Кукловодите.
  • 34 Gosh9

    0 0 Отговор
    Владко си е от водещите по тъпотия в последните правителства на България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове