Last news in Fakti

13 Март, 2019 11:51 2 404 22

Симеон Сакскобургготски: Цар Борис ІІІ спаси българските евреи

  • евреи-
  • спасяване-
  • българия-
  • симеон сакскобуррготски

С болка и прискърбие констатирам за пореден път, че дори в кръговете на властта, а и в част от обществото, битуват късопаметни и промити мозъци

Симеон Сакскобургготски: Цар Борис ІІІ спаси българските евреи - 1

„С болка и прискърбие констатирам за пореден път, че дори в кръговете на властта, а и в част от обществото, битуват късопаметни и промити мозъци.

Ако приемем твърдението, че през годините 1935-1943 България е еднолично управлявана от Цар Борис ІІІ, то дали нашите евреи щяха да бъдат спасени без изричната воля на Царя?

Това се казва в официална позиция на Симеон Сакскобуррготски в отговор на многобройните запитвания защо не е присъствал на възпоменанието, посветено на спасяването на българските евреи.

При наличието на неоспорими факти, документи и прочее, неспоменаването на името на Цар Борис ІІІ като определящ фактор за спасението, сочи за девалвация на настоящата ценностна система.

В деня, в който си прощаваме взаимно, разбира се, прощавам това невежество, но няма да забравя оскърблението към паметта на баща ми. През онези години само той като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер, за да опази нашите сънародници от еврейско потекло. Куражът му тогава, дори с риск за неговия живот, се признава и почита по света”, припомня Симеон Сакскобуррготски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    43 7 Отговор
    А ти какво направи, крадльо?

    Коментиран от #4, #8, #17

  • 2 волен сидеров

    27 8 Отговор
    това ,че не си съгласен с постъпката на другият мозък си Примитивен така ли-Господин царьо мошеник ,обирджия,пладнешки разбойник,Лъжец-кое от всичко изброено от мене не е вярно-ти докажи-а моите определения за тебе ти сам си ги доказа-без моята помощ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 туй то

    28 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Събра се и с комунисти,и с турци тройна коалицийка да си спретнат, та да могат заедно България да довършат.И я довършиха,като сега вече я и разпродават.
  • 5 мддаа

    20 7 Отговор
    Време е да престанат да повтарят как са спасили българските евреи, защото се излагат в лицето на партньорите. Били сме съюзници с Германия и на практика сме я предали, като не сме изпълнили нейно искане. От една страна това може да се представи като благороден жест, а от друга като предателство, ето защо по добре е да се спре с преекспонирането на тази тема.
  • 6 пастир

    19 3 Отговор
    Тоя стана много нагъл.Първо се докопа до властта с лъжа като ще оправи стандарта на живот и си върна имотите.Баща му ни въвлече във войната на страната на Хитлер и да го прави на герой е долно.Народа го видя какво може и сделките му с фесовете.
  • 7 миш

    9 12 Отговор
    Еврейте,са спасени,защото Германия губи войната-заслугата е на съветската армия,иначе рано или късно да са били избити.Как го виждате царя да се опълчи на Хитлер?С какво може да го спре.
  • 8 Хахаха

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    ,,Оправи" ни за по-малко от 800дни. Хахаха. Нормално за невзрачен паразит
  • 9 Иванов

    10 3 Отговор
    Господин Сакскобурготски, а защо вашият баща не е спасил и македонските евреи, щом като властта му е била еднолична? Знаете ли, че германците доста са се измъчили докато успеят да ги изгорят в крематориумите, защото те като сеферади моментално са били унищожени, за разлика от ашкеназите, към които се числи и вашата фамилия Кохари? Защо?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 123

    15 1 Отговор
    Крадлив маймун
  • 12 Бате махалата

    5 1 Отговор
    Бате нека кво да се краде вече. Не остана.
  • 13 Дедо Грую

    16 2 Отговор
    На тоз крадлив комарджия и мошеник бащата не е спасил българските евреи, а народа и Българската Православна Църква! От кобургския му долен род - само национални катастрофи, грабежи и мизерия. Затова България граничи със себе си.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 химлер

    8 1 Отговор
    през ................ми цървул смърдящ, умирай да ни отървеш от наглостта си - но вземи с теб и тиквата и плазмодия цвък
  • 16 Хъш

    10 0 Отговор
    ГИЛОТИНА!!!
    Само тя лекува монархическата зараза.
  • 17 Ggffff

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Как какво е направил, човека обеща да ви оправи за 800 дена, и ви оправи. На другите им трябват 5 години. Дано се върне пак,сигурен съм,че пак ще го изберете. Най ми липсва това как го посрещнахте, ред сълзи, ред сополи, китки, знаменца. Те такива сълзи севернокорейците за Ким не са роноли
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 анонимен

    2 1 Отговор
    Дойч цар. поставен да работи за др. Къде е истинския цар от рода Шишман??? В Осло???
  • 20 александър

    1 1 Отговор
    Да не повярва човек че този комарджийски плъх е толкова истинско копие на баща си.!!!!
  • 21 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    този цар е комар и педеруга
    любовник му беше лучано сладкаря
  • 22 ЗЛОБЕН

    1 0 Отговор
    ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЪМ СЪГЛАСЕН СЪС СИМЕОН. В ОНЕЗИ ТЕЖКИ ВОЕННИ ВРЕМЕНА Е ЦЯЛО ЧУДО , ЧЕ НВ. БОРИС ТРЕТИ ЕДИНСТВЕН СЕ Е ОПЪЛЧИЛ НА ХИТЛЕР. СЕДЕМ. ПЪТИ ГО ВИКА В ГЛАВНАТА КВАРТИРА. ЦАРЯТ ВЪРТИ СУЧЕ, НО НЕ ДАВА И ЕДИН ВОЙНИК НА ИСТОЧНИЯ ФРОНТ. НЯКОЛКО ПЪТИ ПРАЩА И ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР ПЪРВАН ДРАГАНОВ. СКЪСВА И ПИСМОТО УЛТИМАТУМ ОТ ГЕРМАНИЯ ДА ПРЕДАДЕ БЪЛ. ЕВРЕИ ДОНЕСЕНО МУ ОТ ЦАРЕДВОРЕЦА ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ В КРИЧИМ.
    В КРАЯ НА КРАИЩАТА ЗАПЛАЩА С ЖИВОТА СИ. ТАКЪВ "МОНАРХО- ФАШИСТ" Е БИЛ БОРИС ТРЕТИ. ИНТЕРЕСНО СЕГА ПРИ КОРЕННО РАЗЛИЧНА СИТУАЦИЯ ДАЛИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК БИ ПОСТЪПИЛ И НА ЕДНА ТРЕТА ОТ ДИПЛОМАЦИЯТА НА ЦАР БОРИС ? ЗВУЧИ НЕЛЕПО, СМЕШНО И АБСУРДНО . НАЛИ ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове