Last news in Fakti

13 Март, 2019 20:21 1 263 22

Иванов: Ще бъдем алтернатива на сегашното управление

  • христо иванов-
  • алтернатива-
  • управление

Иванов изрази притеснения за номинациите за ЦИК

Иванов: Ще бъдем алтернатива на сегашното управление - 1
Снимка: БГНЕС

Има обединение в демократичното пространство, поставяме си за задача да бъдем алтернатива на сегашното управление, което загробва България в неоавторитаризъм, каза пред БНР Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България".

Нашата цел е от три политически партии да направим реално обединение, то работи добре и смятам, че това е реалният път. Потенциалът на нашата общност не е изчерпан, но има нужда от мобилизиране на гражданска енергия, за да можем да постигнем целите си. Време е да се говори с имена и с конкретни политически оценки, на второ място е политическото оцеляване. Нашето послание е ясно, съзнаваме своята отговорност, много е рано да се правят изводи, каза още Иванов.

В коментар за преференциите Иванов отбеляза, че "Борисов все по-дълбоко ипотекира ГЕРБ пред своите партньори от сараите. Всеки повей на вятъра променя думите на г-н Борисов, това го гледаме 10 години и е време да излезем от тази ситуация. Българските граждани искат да имат избор, те свикнаха с този инструмент за намеса в партийните гешефти през реденето на листите. Неслучайно това не се харесва, очаквам нови опити за обезсмисляне на преференциите".

Иванов изрази притеснения за номинациите за ЦИК. Според него отново не се залага на ясен профил на хора, които могат да гарантират с репутацията си защитата на обществения интерес. "Това го видяхме и в БНБ с номинацията за подуправител. Начинът, по който през задния вход се инсталира нов титуляр, е източник на притеснения, че има пореден опит да се маскира положението и жертвана възможността на България за пълна интеграция към ЕС и заздравяване на финансовия сектор."

Иванов коментира и акцията на прокуратурата срещу кметове и олигарси:

"Виждаме края на един драматично безплоден мандат на господин Цацаров и тоталната неспособност на политическите сили да формулират дневен ред за реформа в прокуратурата. Време е за сериозен разговор за това как да реформираме тази институция издълбоко. Защото дори да имаме един персонално приемлив човек, какъвто беше Велчев, това няма да реши проблемите на институцията. Сега е моментът за политически визии. Сега е време и президентът Радев да влезе в тази тема решително и конкретно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    11 20 Отговор
    Мачкайййййй Ицоооо....

    Коментиран от #6, #8

  • 2 вервайте му

    24 7 Отговор
    Този ли ще оправи работа?

    Коментиран от #4

  • 3 вервайте му

    11 7 Отговор
    Този ли ще оправи работата?
  • 4 лийон

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "вервайте му":

    Що е партия? Отговора е описан в статията и е: ",,, но има нужда от мобилизиране на гражданска енергия, за да можем да постигнем целите си. ". Какви ли са им целите? Даже и патриотите ни разбират патриотизма по своему и се изпокараха. Значи всеки ни оправя по своему....
  • 5 Десен Гей

    11 4 Отговор
    Искаме да сменим ДПС и отново да държим на Баце мандаринките
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кой си ТИ, бе...?

    20 7 Отговор
    Поредният Лъжец-ц-ц -ц!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 894

    8 4 Отговор
    Един файтон хора.
  • 10 пинокия

    11 3 Отговор
    Алтернативата на това управление се нарича Престъпност и Безотговорност, така беше до 2009-та година. Този да го уха.
  • 11 Муньо

    2 5 Отговор
    Вива сорос
  • 12 АНТИКОМУНИСТ

    6 3 Отговор
    Аз искам други управници, по възможност европейци , а не шайка крадци.
    А комунизма и комунистите да ги забранят за да не ошушкат пак държавата.
  • 13 ДСБ

    5 8 Отговор
    кой да дойде бре цървули този си отиде доброволно от власта и заслужава да му се даде мандат Аз ще гласувам за него а вие за неграмотни те и подчинени на доган герберисти

    Коментиран от #18, #19

  • 14 Най големите издънки

    1 1 Отговор
    ХА Ха Ха Ха
  • 15 Мда

    4 2 Отговор
    Естествено не четох статията, но ме разсмя заглавието ! Тази компрометирана измет щяла да влезе в парламента та и да управлява ! Не да го вярваш, а дори да го изречеш е идиотизъм !
  • 16 Питам

    4 2 Отговор
    Абе , този да не мисли , че е дошъл 1 април и да пуска майтапи ?
  • 17 725

    0 0 Отговор
    Само като го видя,и се хващам за джобовете.
  • 18 КоБе

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДСБ":

    Научи се да пишеш бе, "грамотен"!
  • 19 569

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДСБ":

    Първо му прочети биографията,и тогава ''ръси'' мозъци.
  • 20 Един от вас

    2 0 Отговор
    Христо, не сте вие хората бе!Ако искате да дадете шанс на автентичното дясно -измитайте се и да идват нови хора!Бяхте патерица на ГЕРБ -сърбайте си попарата!Както и да се прекръстите ,муцините си не може да смените!Никой няма да гласува за вас!Никой!Съдбата ви е като на Яни Янев - ревове ,викове и накрая едно голямо няма нищо!
  • 21 Димитър

    1 1 Отговор
    Христо Иванов е политическа патерица на Прокопиев, които търси начини да се намъкне в политиката, за да не го закача прокуратурата.
  • 22 Токин

    1 1 Отговор
    Христо Иванов е пълна карикатура! Каква алтернатива може да бъде малка партия като "Демократична България", която получава около 2.9% от всички гласове и е зависима от корпоративните интереси на своя господар Иво Прокопиев?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове