20 Март, 2019 15:07 1 348 31

ГЕРБ и "Воля" се "прегърнаха"

  • герб-
  • воля-
  • веселин марешки

Партията на Веселин Марешки остава в парламента

ГЕРБ и "Воля" се "прегърнаха" - 1
Снимка: БГНЕС

Като отговорни политици от управляващото мнозинство, искаме работещ и конструктивен диалог с всички парламентарни сили, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с депутати от групата на ВОЛЯ, предаде БГНЕС.

Срещата между двете парламентарни групи дойде след като миналата седмица от ВОЛЯ заплашиха, че напускат парламента, провокирани от лошия начин, по който той работи. По-късно лидерът на партията Веселин Марешки поясни, че депутатите му ще участват във формирането на кворума, но не и в дебатите в зала.

Днес стана ясно, че по време на разговорите са обсъдени различните секторни политики, по които двете парламентарно представени партии са постигнали консенсус. Така ВОЛЯ остават в пленарна зала и ще продължат да участват в работата на законодателния орган.

Цветан Цветанов поясни, че разговорът между двете формации е започнал с финансовата част – работата на приходните агенции, увеличаването на БВП, възможността в края на управленския мандат минималната пенсия в страната да стане 240 лв., както и да се увеличи средната работна заплата. По думите на Цветанов по време на обсъжданията лидерът на ВОЛЯ е поставил като тема и необходимостта от икономическо развитие на Северозападна България.

ГЕРБ и "Воля" се "прегърнаха"

„Имаме рекордно ниска безработица, която вече е някъде около 5,2%. В края на управленския мандат се предвижда тя да бъде 4%. Имаме ръст на износа, имаме ръст на инвестициите. Най-голямата заслуга на сегашния парламент е, че успя да приеме законодателство, което да даде възможност от 1 януари 2018 г. цялата електроенергия на свободния пазар да се продава прозрачно, чрез енергийна борса“, похвали се още Цветанов.

Той увери, че диалогът между двете партии не може да се разглежда като сделка и призова на него да се гледа като обсъждане на реални политики. Поет е ангажимент и за още срещи между двете политически формации.

От своя страна лидерът на ВОЛЯ благодари на ГЕРБ за бързата реакция и за бързото отзоваване на желанието им за разговор. „Дали партиите, избрани да управляват със своята програма, я изпълняват? Това е най-важното и на това искахме да наблегнем. Слава Богу, че това се случва“, заяви Веселин Марешки. Той допълни още, че е впечатлен от професионализма, който са излъчили депутатите на ГЕРБ по време на срещата. „Това беше важно, защото непознавайки добре тяхната програма и незнаейки отчета за изпълнението ѝ, можеше да вземем и необосновани решения, които в крайна сметка да навредят и на държавата“, каза още Марешки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сват

    33 1 Отговор
    ГОРЧИВО, ГОРЧИВО, като се "искат" "младите" да се вземат :) !
  • 2 Магистър

    31 5 Отговор
    Воля са помияри.Каквото им кажат това правят.Не им стиска да напуснат Парламента,защото никога повече няма да влязат.....
  • 3 Цирк България

    20 4 Отговор
    представя акробати и жонгльори
  • 4 цецо

    21 3 Отговор
    цецо пак извади тефтерчето и му разказа какво би му се случило
  • 5 НЯМАволя

    23 3 Отговор
    Хаха какъв краХ за ВОЛЯ-та! 240лв. СМЯХ :))
  • 6 Вичо

    11 2 Отговор
    Каишката е дръпната по силно, нЕма накъде, нЕмааааа !!!
  • 7 Bahti

    11 3 Отговор
    Ма доган е отзад! Споко.
  • 8 агония

    20 2 Отговор
    Борисов се съюзява с всички, само и само да задържи властта още малко
  • 9 възмутен

    16 1 Отговор
    МРЪСНИ НЕЩАСТНИЦИ. Мин. Пенсия -240 лв, а корекция за останалите пенсионери? ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!
  • 10 Реалист

    6 20 Отговор
    Всички средства и съюзи са добри щом не допускат комундета и аги до лостовете на власта. Достатъчно сърбахме попарата на коалициите между бсп и дпс... Народа се намъчи и затова Бойко ви би като шкембе в дувар В ПАКЕТ... И пак ще ви бие защото КОЙТО ГЛАСУВА ЗА БСП - ПОЛУЧАВА ДПС БЕЗПЛАТНО... Маскирани комундета като турчета

    Коментиран от #11, #16

  • 11 хи хи

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    тъпчооо ... почини малко, ще прегрееш от напъване

    Коментиран от #14

  • 12 боярышник

    6 17 Отговор
    Никога повече"бсп"(безскруполни страхливи предатели)на власт.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Само питам

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Само ти ли не разбра, че реално управлението е ГЕРБ + ДПС?

    Коментиран от #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 555

    10 0 Отговор
    Тия че са се взели е ясно ама кой кого муши
  • 19 Гост

    10 0 Отговор
    Политическо самоубийство за ВОЛЯ! Но те така или иначе "изгоряха"! И този проект умря!
  • 20 hmhmhm

    8 0 Отговор
    Всяко дупе си има цена !
  • 21 Гост

    9 0 Отговор
    Най-естествената коалиция би била между Марешки и Сидеров. Единият има хапчета, а другият се нуждае от тях.
  • 22 Ееейй народе

    5 0 Отговор
    Тая измет заслужава да ги прегръщат студени и на свещи.щото ако бяхме нормална държава такива като борисов,нинова,цветанов и оня шопар пеевски досега да са намазали въжето и сега да ги ядат хлебарките. Пп. До модераста-сега можеш да триеш правителствена анална подлога.

    Коментиран от #29, #30

  • 23 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Само ти ли не помниш кога Пеевски беше начело на ДАНС??? Много бързо и удобно забравяте когато не ви отърва - бсп и дпс са продукт на един създател - кгб...

    Коментиран от #27

  • 24 Загрижен

    1 0 Отговор
    Марешки време е да започнеш да се уважаваш!Чети повече,може ли да не си чел програмата на ГЕРБ,познай опонента си,това е основна стратегия в политиката,но ти не си политик,при теб всичко е бизнес. Много падна нивото на българската политика,дори не се постара да изглежда твърд,къде сме тръгнали с тия меки кратуни?Марешки,Батман Бойко ще те сготви,сега Цветанов те разфасова,но Бате ще те сготви,като му дойде времето ,а то наближава.
  • 25 12345

    1 0 Отговор
    Гербавите яко са се уплашили. За един ден си купиха Воля и СДС. С ДПС си партнират постоянно. Ами няма да се смени мутренското управление. Яко са се окопали

    Коментиран от #28

  • 26 газолин

    1 0 Отговор
    Бензинът удари нови висоти днес!
  • 27 дс=герб+бсп+дпс+нф...+атака

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    Не само те.
  • 28 5678

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "12345":

    Слава на ГЕРБ!!!
  • 29 997

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ееейй народе":

    Абе Марешки вече не е толкова корав.Що тъй?
  • 30 569

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ееейй народе":

    Щом бебето не плаче,значи не е гладно.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове