Last news in Fakti

20 Март, 2019 19:09 4 138 32

Строят бежански лагер в сърцето на Малко Търново?

  • бежанци-
  • лагер-
  • малко търново
Строят бежански лагер в сърцето на Малко Търново? - 1
Снимка: БГНЕС

В Малко Търново ще бъде изградено лагер, вероятно за бежанци, за 280 души. Министерството на вътрешните работи е обявила обществена поръчка, съобщи Флагман.бг.

Прогнозната стойност е над малко над 8,1 млн. лв. и обхваща три гранични района – Малко Търново, Елхово и Любимец.

Става въпрос за изграждане на площадки, на които да бъдат разположени контейнери. От поръчката става ясно, че обектите трябва да са с монолитна ограда по периферията, да има входна буферна зона и КПП, ограда, която да разделя зоните с различно предназначение. Също така трябва да бъде изградено електрозахранване, осветление, охранителни системи и видеонаблюдение.

В Малко Търново обектът ще е на ул. „Княз Борис I“ и ще е с капацитет до 280 души. Ще бъде изграден на 7.5 дка земя. Предвидените средства за странджанския град са 1,75 млн. лв. Останалата сума от 8,1 млн. лв. е за площадките в Елхово и Любимец, които ще са далеч по-големи от тези в Малко Търново. Средствата за финансирането са от европейския фонд „Убежище, миграция и интеграция“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    91 3 Отговор
    а джамии няма ли да им направите? нагли ислямисти са от герб.

    Коментиран от #3

  • 2 Petko

    41 6 Отговор
    Браво, населението се увеличава!

    Коментиран от #4

  • 3 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    57 1 Отговор

    До коментар #1 от "име":

    Нее ше ги возят до софия на жамия че да изписват и крадат повече пари
  • 4 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    43 2 Отговор

    До коментар #2 от "Petko":

    Правилно рече тиквата че сме в разцвет😂😂😂😂и подем
  • 5 Клюкар

    46 1 Отговор
    Е сега вече ще има тупа- лупа. От два дена ври и кипи,сега и това.
  • 6 българоубийци

    52 1 Отговор
    Така гроб се грижат за новите си избиратели
  • 7 С ГРОБ КЪМ СВЕТЛОТО ПОДЗЕМНО БЪДЕЩЕ

    51 2 Отговор
    А КАКВА СТАНА ТЯ ?НАЛИ ГРОБ ТВЪРДЯХА, ЧЕ НЯМА ДА ПРИЕМАМЕ МИГРАНТИ ПЪК СЕГА, КАКВО ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ ОТНОВО ЛЪЖАТ И ТО КАТО БЕСНИ. ИМА ЛИ ОЩЕ НЯКОЙ ДА ИМ ВЯРВА НА ТЕЗИ? ХАЙДЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ТЯХ, ЧЕ ДА ВИ НАПЪЛНЯТ С БЕЖАНЦИ, КОИТО ДА ВИ КОЛЯТ ВСЕКИ ДЕН ДОКАТО НАКРАЯ НЕ ВИ ДОВЪРШАТ, АКО НЕ ГРОБ ТО БЕЖАНЦИТЕ.

    Коментиран от #15, #21

  • 8 Жана Дарк

    49 1 Отговор
    Какъв е общият им брой в България?... Или това е държавна ТАЙНА!
    Тихомълком се работи по въпроса, без да се уведомява народа!
  • 9 Жана Дарк

    38 1 Отговор
    Постепенно, се извеждат мигрантите от Германия в България . На Меркел не са и' нужни! Плащат ни за да се приобщаваме към тях... ние, а не те!

    Коментиран от #16

  • 10 969

    34 0 Отговор
    "Свободните" Бг медии удобно премълчават съдебно решение на някакъв евро съд, че Германия може да връща мигранти, когато иска в държавите, през които са влезли.
  • 11 Само питам

    30 0 Отговор
    Продадоха ни и нас и България. Гласувайте против всички партий , които през последните ЗО години са били в парламента.
  • 12 Жана Дарк

    34 1 Отговор
    Превърнаха България в сметището на Европа! Буквално и преносно!
  • 13 КУЧКАТА

    22 1 Отговор
    ОТ БАНКЯ Е ВСЕ ОЩЕ НЕЗАДОВОЛЕНА !
  • 14 Справедлив

    30 1 Отговор
    За 30 сребърника ли се продадохте ,български управници????Помияри жалки.Поне не ги пускайте тия талибани да ходят из района .Дръжте ги затворени.
  • 15 манаф

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "С ГРОБ КЪМ СВЕТЛОТО ПОДЗЕМНО БЪДЕЩЕ":

    Не си прав не са само ГРОБ а и обеднени патриоти който използват хотелите си за печалба като настаняват в тях тези който трябва да пазят границата от такива. Доказа го българския съд който прекрати иска за клевета на обеднен патриот срещу бтв и слави като го обяви за не основателен и изложеното е истина.
  • 16 Предателите ги убиват с камъни

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "Жана Дарк":

    Гроб бързат да опропастят всичко преди изборите, защото после няма да ги има. След безогледната сеч в горите на Странджа, сега ще заробят и това китно градче. Това е плод на яловите Бойкови цевувки, прегръдки и танци. Целувките на Юда ! Гласувайте братя българи пак А Бойко-Разбойко, Цецо-апартамента, и вся остальнав сволоч от паеламента.
  • 17 ха ха ха

    23 2 Отговор
    Значи за това изтрепаха овцете и козите на хората от региона. Лишавайки ги от препитание искат да разчистят територия за хумункулусите. И престъпленията на безродниците се стигат до тук : Дадено е на концесия летище София за срок повече от 30г. на турска фирма. Строят се еврейски селища от затворен тип до Пловдив и друго до с. Бистрица, до София, с училища и магазини т. е. държава в държавата. И кой знае къде другаде из страната ни. Така са постъпили в Палестина на времето. Незнайни са другите престъпления на безродниците управляващи
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 съджука

    20 1 Отговор
    Е, в Малко Търново ще го строят я, да не мислите, че ще го строят в Банкя при пожарникаря.
  • 20 Интересно

    10 2 Отговор
    Никой не се допитва до народа и после ох ама защо така с лошо. Мисля, че поне три семейства могат да живеят в новия голям апартамент в София на улица „Латинка”, купен от .....................
  • 21 Едни съмнения...

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "С ГРОБ КЪМ СВЕТЛОТО ПОДЗЕМНО БЪДЕЩЕ":

    Къде виждаш "БЕЖАНЦИ"??? ПРЕСТЪПНИЦИ, незаконно намъкнали се в страната, и "изповядващи" ислямофашизъм, какви "БЕЖАНЦИ" са???
  • 22 Малко Търново не е ли

    1 7 Отговор

    До коментар #18 от "шляпалника":

    В Турция?

    Коментиран от #23

  • 23 Той

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "Малко Търново не е ли":

    След време ще стане!
  • 24 патриотъ

    13 1 Отговор
    Не е ли време да използваме американския опит и да възродим една известна организация с качулки,която оправи нещата в САЩ на времето!

    Коментиран от #26

  • 25 Османагич

    6 3 Отговор
    Малко търново ще стане Дияр търново.😂
  • 26 То хубуу на таз организация

    0 6 Отговор

    До коментар #24 от "патриотъ":

    Е за бели хора, що ще чиниш ти в нея?
  • 27 1234

    6 0 Отговор
    Ако на изборите има и един глас за герб от малко търново, значи хората са съгласни и не искам да чувам един плач след това за ислямизъм кражби и убийства. Дебългаризацията на герб вече е записана с кървави букви в историята на България. Ще я пише още малко..... После ще я пишат на турски като велика победа реванш за одрин
  • 28 пипи дългото чорапче

    1 0 Отговор
    Затова имаше шап и болести по животните.Тогава още се предположи че ще стане така.Е,стана
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове