Last news in Fakti

20 Април, 2012 09:52 858 5

Овчаров за вота на недоверие: Не сме изиграни

  • вот на недоверие-
  • румен овчаров-
  • бсп-
  • атака
Овчаров за вота на недоверие: Не сме изиграни - 1
Снимка: БГНЕС

Не сме изиграни за вота на недоверие. Не сме очаквали „Атака“ да се откажат, но не драматизираме чак толкова много. Темата е много сериозна, за да бъде зависима от подвластните на другите. Това коментира червеният депутат и бивш министър Румен Овчаров пред Нова телевизия, след като вчера хората на Волен Сидеров се отметнаха от подкрепата за вота на недоверие.

С това поредният опит за премахване на правителството от страна на БСП се провали, но Овчаров допуска все пак да има вот.

Общата цел на странната коалиция БСП - „Атака“ беше да бъде свален кабинетът на Борисов, а поводът – отказът от проекта за АЕЦ „Белене" . 

ГЕРБ всячески се стреми да скрие дебата за АЕЦ „Белене" и да избяга от истината за проекта. След като решението на Народното събрание да подкрепи отказа от централата беше проведено с изключени камери и без да се предава по телевизията, сега беше направено всичко възможно и дебат по вот на недоверие да не се състои.

В отговор дали левицата е била готова за подобен срив, Овчаров заяви, че не се е очаквало коалиционният им партньор да се оттегли по такъв начин, но отказа да коментира по-задълбочено причините. Към това той допълни, че Бойко Борисов лишава България от най-добрия енергиен проект за последните 50 години.

За да докаже тезата си, Овчаров показаха анализ върху доклад на HSBC, който показва каква всъщност би била вътрешната норма на възвръщаемост на „Белене" .

По получените  данни се отчита, че такава се достига почти напълно още през първите 30 години от експлоатацията на централата. 200 млрд. евро би била печалбата за целия срок от 60 години, заяви депутатът. 

Овчаров коментира управлението на премиера Бойко Борисов като неефективно и некомпетентно за по-голям период от време и всеки опит за коалиция е ГЕРБ би бил харакири. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Динко Енчев

    0 0 Отговор
    ha ha darvo!
  • 2 Марко

    1 0 Отговор
    Комунистите са най-големите смешници!
  • 3 IQ146

    1 0 Отговор
    Какви ли комисионни е прибрал "Дългия Инкасатор" за да се случи АЕЦ-а? Дали не го е страх, че Вовата Путин ще си ги поиска обратно? И затова така неистово пищи? Вече си признава, че щяхме да дадем 20 млрд. евро! А се говореше, че централата щяла да струва 20 млрд...лева! Значи тоя КРАДЕЦ и неговите началници в Москва са планирали да ни изтръскат с двойно по-голяма сума!!! Господ здраве да му дава на Борисов и вече имаме лакмус - който е за БелеНЕ, е от най-големите КРАДЦИ в българската история!!!
  • 4 IQ146

    1 0 Отговор
    Този КРАДЕЦ, когато го питаха с какви пари отрочето му се обучава в един от най-престижните университети, отвърна така - големи компании са се надпреварвали да му дадат стипендия, защото бил явление в интелектуалния елит на човечеството... Няма по-нагъл КРАДЕЦ! Дали ще доживея да го видя следствен и да виси като простосмъртен пред следователите и прокурорите, а не да му идва прокурора на крак в кабинета, както ставаше, докато беше министър в НАЙ-КРАДЛИВОТО ПРАВИТЕЛСТВО в българската история!?
  • 5 МММ

    1 0 Отговор
    Спряха два блока в АЕЦ ,,Козлодуй" под предлог, че Европа искала така, а се оказа, че Европа остана учудена от решението на тогавашните управляващи. Тези два блока са можели да работят още двадесет години.
    Оставили били 8 млд. в бюджета.
    Ами защо с тях не си построихте АЕЦ ,,Белене"???