Last news in Fakti

22 Април, 2012 12:43 851 1

Корнезов: Няма термин "оттегляне на подпис"

  • вот на недоверие-
  • аец белене-
  • любен корнезов

Изправени сме пред прецедент. "Оттеглянето на подписите" на "Атака" от вота на недоверие е конституционен въпрос. Утре ще трябва да бъде допълнена българската Конституция. Това каза пред „Неделя 150“ по БНР Любен Корнезов, депутат от Коалиция и бивш конституционен съдия.

Веднъж, когато е сезиран орган, в конкретния случай парламентът, с тези 48 народни представители, не може нито един от тях да си оттегля подписа. Няма такъв правен термин, няма такъв термин оттегляне на подпис изобщо, категоричен е Корнезов. Волен Сидеров и другите от "Атака" саморъчно са си написали името и са се подписали. Като си оттегляш подписа, нали ти остава името там, не може да стане изпаряване на личността.

"Оттегляйки подписите си", нарочно го казвам в кавички, 8 народни представители лишават 232-ма депутати да се произнесат по въпроса за правителството. Как така ще лишаваш от право един народен представител", попита реторично Корнезов. Той уточни, че не е имало брак между БСП и Атака, следователно не може да има и развод.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mal1

    0 0 Отговор
    Г-н Корнезов, много ви уважавах, но тук специално се увличате.Няма "оттегляне на подпис", но има "нямам претенции" и "оттеглям претенцията си/заявлението си/".Преливате от пусто в празно.Малко ми напомня за езуитите от средновековието