Last news in Fakti

19 Април, 2012 15:09 1 081 0

Вотът на недоверие пропадна

  • аец белене-
  • вот на недоверие-
  • бсп-
  • атака
Вотът на недоверие пропадна - 1
Снимка: БГНЕС

Вот на недоверие към правителството по темата АЕЦ „Белене“ няма да има, обяви парламентарният шеф Цецка Цачева, след като по-рано днес „Атака“ оттегли подкрепата си от искането за оставка на кабинета. То бе инициирано от БСП, които обаче не разполагат с нужните 48 подписа за задействане на процедурата.

39 червени депутати подкрепиха искането, но с оттеглянето на „Атака“ процедурата пропада, обясни Цачева, аргументирайки се с парламентарния правилник. Все пак, вот може да има, ако се намерят нужните депутатски подписи, уточни тя.

"Аз лично бях против играта на БСП, но се съгласих на подписката за вота с идеята, че ще направим и подписка за референдум за АЕЦ "Белене", но БСП бяха некоректни. Те пуснаха подписката за АЕЦ "Белене" като своя", обясни Волен Сидеров.

Цачева даде да се разбере, че депутатите ще се съберат на извънредно заседание на 23 април, понеже вече има взето такова решение, но няма да се дебатира вот на недоверие, ако няма основания.

Хората на Волен оттеглиха подкрепата си, като само един независим депутат остана зад каузата на  БСП.

Оттеглянето на подписи не е прецедент за парламентарния ни живот. През 2005 г. опозицията заедно с отцепилите се от НДСВ в "Новото време" вкараха вот на недоверие срещу правителството на Симеон Сакскобургготски.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА