Last news in Fakti

28 Март, 2019 19:40 1 859 29

БСП: Напускането на Цветанов е трик и фалш

  • бсп-
  • цветан цветанов-
  • оставка

От партията поискаха предсрочни избори

"Събитията от последните два дни доказаха тезите на БСП от последните две години. Цветан Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това не е морален акт, нито осъзната отговорност, а прозрачен трик за опазване на влияние." Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков пред медиите, цитиран в съобщение на пресцентъра на партията си.

По думите му назначението на д-р Даниела Дариткова за председател на парламентарната група на ГЕРБ е доказателство за това. "Тя е верен последовател на г-н Цветанов. По тази причина и другите коалиционни партньори са толкова спокойни. Те знаят добре, че нещо уж се променя, за да остане същото. Това важи както за явните, така и за скритите коалиционни партньори", категоричен бе Зарков.

"Оставката на г-н Цветанов е формална. За нас тя е политически фалш", изтъкна Крум Зарков. Според него въпросната оставка доказва и друго твърдение на БСП, което тя упорито отстояваше по време на дебатите по Изборния кодекс в НС- че в България демокрацията е под заплаха.

"Доказателство за това е фактът, че политик, загубил политическо доверие, свален от всички постове, които е заемал, чрез скандали и обществен натиск, може да е председател на предизборен щаб. Това е възможно само в онези страни, в които изборният резултат не зависи толкова от общественото мнение, колкото от онези, които организират изборния процес", посочи Зарков. Той изрази надежда, че на всички е станало ясно, че оставките в България служат само на един човек. "Те не подобряват живота на хората, не подобряват модела на управление, напротив - утвърждават го. Единственото, което постигат, е да осигурят комфорт на Бойко Борисов като министър-председател. Този комфорт трае до следващия скандал и оставка.

Ние, от БСП, настояваме този порочен кръг да приключи. Искаме предсрочни избори, на които санкцията да дойде от избирателя и той да зададе ясен мандат за нулева толерантност към всяка злоупотреба с власт оттук нататък. Вместо фалшиви оставки, искаме реално отговорност. Вместо завладяна държава, искаме реална парламентарна демокрация. Това са нашите искания и ще продължаваме да се борим", заключи Крум Зарков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    39 6 Отговор
    Сега вече Цецо ще си купи съвсем законно още пет- шест апартамента.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русенец

    18 12 Отговор
    То в политиката всичко е фалш, да не кажа ташак. Ей на, как те представи Нинова в Русе? Като син на Ани Заркова. Нямам представа коя е Ани Заркова, но не ми стана ясно защо трябва да избираме теб, а не нея, след като е толкова важна. не стана ясно и защо не се кандидатира там, където познават и теб и майка ти, а те натресоха в Русе. Разбра се само, че си много образован и никога не си работил нищо. Та, драги ми Зарков, докато софиянци клатите държавата, нещата няма да се оправят.:) Бъди жив и здрав, майка ти - също!

    Коментиран от #7

  • 4 Повръщащия

    17 21 Отговор
    Комунистическите боклуци пак бълват помия.
  • 5 бсп свине

    23 13 Отговор

    До коментар #2 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Сагата с Цецо тепърва започва, герберастче.
  • 6 Alpha_Lone_Golf

    14 12 Отговор
    Хора спрете да плюете по Цветанов. Ма как не ви е срам, разбираш ли. Той по цели нощи не спи за да твори закони и актуализира данъци и такси спрямо новата средна работна заплата, която към момента е вече 1500 лв. Той мисли за всички вас, какво добро още да ви направи след покупката на ф16 жилищен блок 70, ап.23. Упс, извинете за грешката!
  • 7 Mango number five

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    ++ Те това е истината. Всеки кандидат депутат трябва да се явява на избори в региона в който е регистриран по лична карта. И адресната му регистрация да е от преди 5години.

    Коментиран от #10

  • 8 Майна

    15 1 Отговор
    Ми то всички вие сте трик и измама. Окрадохте хората. Не вярвам с тия заплати да си живеете живота в лукс и да си купувате жилища без да крадете.
  • 9 червен боклук

    9 8 Отговор
    Дай да го убием тогава Цветанов да не ви пречи
  • 10 русенец

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Mango number five":

    Напълно съм съгласен! Правилото за уседналост трябва да важи и за народните избраници. Някак си е тъпо в един град, пък бил той и столица, да живеят почти всички държавни администратори, а и политици. В страната, в която живея, няма такава концентрация. В един град е министерството на правосъдието, в друг - примерно на промишлеността. Няма концентрация на държавен административен персонал, което изключва и това, поколения да работят администратори. Както и да е.:( Иначе Зарков може да е интелигентно момче, гледам, че от уста го докарва.
  • 11 Загрижен

    11 3 Отговор
    Има и такива,които знаят коя е Ани Заркова,човек с позиция,добър журналист,пострадала,за това че е казала неудобни истини,за хора удобни на една друга власт
    Но това,което искам да кажа на господин Зарков е да внимава,какво си пожелава,че може и да се сбъдне и тогава горката БСП окончателно ще се разпадне,вие сега сте разидинени,а когато вземете властта,евентуално,със сигурност ще сте осмъртени.Не сте готови,а подготовката е важна!Поздрави на Нинова,да се сготви Гергов.Бойко ще възкръсне след Великден,а Цветанов ще го споменават до Цветница и после започва голямото чукане с яйца.Бойко е борецът,това е сигурно,господин Зарков.

    Коментиран от #14

  • 12 боярышник

    13 5 Отговор
    Нагли комунистчета.
    Ти ги плюеш,а те ти вменяват,че вали дъжд.Никога повече,комунисти и "бсп"(безскруполни страхливи предатели)на власт.
    Да живее България!!!

    Коментиран от #22

  • 13 Спас безделника

    10 3 Отговор
    Какви избори, какви 5 лв? Момче младо и глупаво, за да спечелиш и удържиш мандат е необходимо, но не и достатъчно условие да осветиш престъпленията на Боко тиквата. Трябва да забиеш жалоните по спасителния път и което е най-важно-да разполагаш с надежни, сигурни водачи. Вашата партия с какви водачи разполага? Активни борци за постове и благинки. Затова и мижавия ви електорат се състои от подобни типове. Какви избори, бе момче младо и глупаво, какви 5 лв. ?
  • 14 Mango number five

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "Загрижен":

    Те власта че ще я вземат, то е ясно. Само да не я оставят, като видят какви са ги забъркали от ГЕРБ. За сега Нинова показа че има топки даже и акъл, за разлика от Бойко.
  • 15 onq s konq

    8 2 Отговор
    Едни ЕВРОИЗБОРИ СТРУВАТ 30МЛН ЛВ-те отдавна са предвидени в Бюджета като разход.Националните струват МАЛКО ПО-СКЪПО по ред причини.Затова и БСП КАТО ОТГОВОРНА ПАРТИЯ НЕКА ДА ИЗЧАКА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЕВРОИЗБОРИТЕ и ако са пред ГЕРБ,чак тогава да настоява са Предсрочни избори.Защото ако не е напред пред ГЕРБ,просто ще се повтори сегашното положение в Парламента и едни 30 млн просто ще бъдат пропилени.Ясно е че в момента "подгряват манджата" точно с цел мобилизиране на електората си точно за Евроизборите-лошо няма,ама дразнещото е че мислят електората на ГЕРБ за глупаци и както сипят обвинения за "гербаджийски трикове",така и НИЕ ОТ ГЕРБ отлично познаваме техните!
  • 16 До #14

    3 6 Отговор
    Не ставай смешен. Какви топки има Нинова-топки стиснати в менгемето на нейните политически превъплъщения. Точно като усуканите топки на Боко тиквата.
  • 17 Гост

    9 3 Отговор
    Точно пък тези олигофрени не искам никога повече да ни управляват!
  • 18 Alpha_Lone_Wolf

    5 5 Отговор
    На умряло куче нож вадите като плюете по Цецо. Тънки ковренски номера с пренасочване на вниманието към вече безинтересния Цветанов. Защото идва по-страшното, разцепването на бсп.
  • 19 Kef

    9 5 Отговор
    Ей за един апартамент цяла седмица всички медии само с това се занимават!!! Комунистите като ставаха кредитни милионери??? Като купуваха заводи на безценица??? Като правиха заменки на земи за милиони??? Като строиха ВЕИ - та ??? Като строиха хотели по курортите??? И какво?? Сега големи моралисти всички!

    Коментиран от #21, #29

  • 20 Mango number five

    7 1 Отговор
    Бойко ако имаше топки, щеше да отиде да види прословутия небостъргач и да ритне Цецо в задните части
  • 21 Mango number five

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Kef":

    Станаха милионери и Костов ги помилва. И си понесе последствията. Бойко на там е тръгнал. Щото обеща сараи да събаря и тн и тн.
  • 22 До бзскрупОлния неграмотник

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "боярышник":

    Абсолютно прав си - никой не иска да го управляват комунисти, но за съжаление вече трети мандат на власт са най-подмолните и продажни комунисти под прикритие в лицето на ББ, ЦЦ, Цецка Цачева, Лиляна Павлова, Тома Биков, и още много знайни и незнайни славни червени гербери! 👽
  • 23 Обясни на човека

    3 0 Отговор
    Безскрупулен идва от скрупули- пари т.е. безпаричен. Така са наричали разбойниците по пътищата, които обирали пътниците.
  • 24 Апропо

    1 1 Отговор
    Бояр, боляр, болярин идва от жител на град Биляр-изключително богат и развит български град в Камска България.
  • 25 Политолог

    3 1 Отговор
    Внучето на генерала от ДС става активно в БСП. Такива са кадрите в ръководните органи на БСП /БКП/. Всичките са свързани с ДС и миналото...
  • 26 Булшитс

    0 2 Отговор
    Новата марионетка поне не ми се гади като я гледам
  • 27 Затворът Сливен.

    4 1 Отговор
    Абе крадливата милЙончева, защо се ослушва?!?
  • 28 123

    0 1 Отговор
    САМО ЦЕЦО ЩЕ Е.Е ЗАРКОВ И ЛЕТЕЦО.
  • 29 Каракуд

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Kef":

    Я ми обяснете кои точно са комунистите, че в ГЕРБ май има повече синове и дъщери (и дъщери, за малко щях да забравя пълничкото и симпатично Лиле), на членове на БКП, на активни борци и на ченгесари от ДЪржавна Сигурност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове