Last news in Fakti

29 Март, 2019 09:54 2 080 29

Даниела Дариткова: Имайте доверие в институциите!

  • даниела дариткова-
  • герб-
  • цветан цветанов

Няма разделение в ГЕРБ, категоричен е новият председател на парламентарната група на партията

Даниела Дариткова: Имайте доверие в институциите! - 1
Снимка: БГНЕС

"Няма разделение в партия ГЕРБ. Ние сме монолитни и сплотени, независимо от интригите, които ни вменяват. Смятам, че ще излезем от тази криза още по-сплотени. Очаквам мненията и решенията на компетентните органи".

Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която заменя на поста подалия оставка Цветан Цветанов относно скандала с апартаментите на властта.

По думите ѝ сагата има различни аспекти. "Апартаментната сага вълнува обществото. Не съм вниквала в пазарните отношения. Не съм имала опит в това отношение, защото не съм смятала да купувам жилище. В контекста на моралното измерение, ние показахме последователно поведение, защото всички които са посочени в тази сага, поеха своята отговорност и освободиха своите длъжности. ГЕРБ винаги е постъпвала така", заяви още Дариткова в студиото на "Здравей, България".

По думите ѝ не е имало заседание на изпълнителна комисия. Решенията за оставки са били лични решения. "Не съм натоварена с разследващи функции, никога не съм изпълнялата такива. Очаквам мненията и решенията на компетентните органи", каза още Дариткова.

„Би следвало всички, особено президентът, да имаме доверие в институциите, в правоохранителната и правораздавателната система, порочно е то да се руши”, заяви Дариткова във връзка със съмненията на президента Румен Радев, че няма как КПКОНПИ, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да го разследва по закон, наложен от самия него.

„Порочно е да се руши това доверие, защото всеки един впоследствие може да черпи горчивите плодове от това поведение“, каза още Дариткова.

По повод съмненията на БСП в председателя на Антикорупционната комисия, тя посочи: „Искрено съжалявам, че и представителите на сериозна политическа сила, каквато е БСП, се занимават с апартаментната сага в момент, в който трябва да говорим по други теми.Отдалечаването от европейската тема е в интерес на всички останали. Ние имаме какво да предложим като политики за участието на България в Европа. Смятам, че това е истински важното“, заяви още Дариткова.

„Определено има елемент на притеснение. На първо място от отговорностите на второ място от ангажиментите, защото аз и сега нося много дини под една мишница. През всичките тези години, в които съм народен представител, съм била активна в Народното събрание, председател съм на комисията по здравеопазване – сфера, която също е наситена с много проблеми и очаквания. В същото време съм и практикуващ лекар, защото през годините не съм изоставила пациентите си”, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ относно заемането на новия пост.

На въпрос в какво жилище живее в момента, Дариткова отговори, че от 2009 г. живее в жилище на Народното събрание в кв. „Редута”.

„В Смолян живея в къщата на съпруга си, той вече е пенсионер. Синът ми е студент. Винаги съм се стремяла да пазя личното си пространство и се надявам това, което е публично наистина да бъде с мярка”, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    38 0 Отговор
    Ха а аха а а.Добър ВИЦ

    Коментиран от #16

  • 2 Колев

    36 0 Отговор
    Ммм Не нямаме и скоро няма да имаме !!!!
  • 3 Гост

    31 0 Отговор
    Не благодаря. Насочете усилията към идните поколения. Аз съм покварен вече и вярвайте доста усилия им трябваха на институциите(или поне на това, което в другите държави му викат Организирана престъпна групировка) да прокълна държавата до гроб. Има млади и наивни, ако не са избягали търсете канали за комуникация с тех. Успех с "оправянето".
  • 4 точно на вашите

    23 0 Отговор
    НИКОГА!
  • 5 Герб са

    19 0 Отговор
    Недосегаеми от властта и народа защото те са властта в парламентарна република 😉. Аз ако бях спечелил Тото 6 цата щях да си направя партия с цел президентска република. Ако народа ме избере 100% я имате.
  • 6 Ядеитн

    18 0 Отговор
    Я па тая. Довчера я незнаехме ква е. Да си не поверва че от раз е станала голем чиляк като Цветанов?
  • 7 гост

    23 0 Отговор
    Най-голямо доверие имайте в КПКОНПИ. Само с това изказване тази ме губи завинаги. Толкова е глупаво да се пропагандира доверие, след като се защитават покупки на луксозни имоти от политици на цени под пазарната оценка, толкова е нагло да се твърди, че нямало нарушение.
  • 8 hmhmhm

    22 0 Отговор
    За какво доверие АПЕЛИРАШ - осрахте се яко ! Никога повече няма да гласуват за вас - само с измама ще се опитвате да се докопате пак до власт и кокал !
  • 9 възмутен

    22 0 Отговор
    Много е нагло да ни съветва да имаме доверие в институциите, които са обсебили и са безкрайно крадливи и аругантни.
  • 10 Гост

    24 0 Отговор
    Доверие даром се дава веднъж, г-жо Дариткова! В мига, в който то бива дикредитирано - връщането му става по много труден и трънлив път! А Вие /б.а. ГЕРБ/, вместо да се борите за него, във всеки един момент се опитвате да докажете, че с право Ви е отнето. А за абзаца "Порочно е да се руши това доверие, защото всеки един впоследствие може да черпи горчивите плодове от това поведение“, каза още Дариткова." - просто нямам думи! Това означава, че умишлено не се правят работещи законови рамки и контролните органи не извършват своите правомощия, защото утре всеки един от Вас /б.а. политиците/ може да попадне в това положение и трябва да има вратичка, през която да се изхлузи!
  • 11 Никакво

    23 0 Отговор
    Институциите са пълни с посредствени и арогантни хора, без нужните качества. Всичко е окупирано от слагачи и роднини на полицаи и военни с нагласени конкурси. А те не са способни да създават напредък. Те са способни само да изпълняват заповеди и да слугуват на корупцията.
  • 12 химлер

    22 0 Отговор
    ха ха ха доверие за кое ма булка, я погледни 10 години назад какви л............. забъркахте и ни закопахте на 2 метра под умрелите - здравеопазване, храни, вода, ток, горива, образование, престъпност, корупция, смъртност, наркомания, толерасия, курвълк а за лудите и самоубилите се какво да се говори. КАПИШ ааааа
  • 13 Мосак фонсека

    18 0 Отговор
    Аз вярвам ,че институциите не работят,всички вярваме .
  • 14 633

    22 0 Отговор
    Как да имаш доверие ,всичките в схема от първия до последния.Доверие нула!!!
  • 15 вервайте им

    13 0 Отговор
    Временно спират да приемат родилки в Акушеро-гинекологичното отделение на ямболската болница "Св. Пантелеймон", заради липса на неонатолог. Това съобщи директорът на болничното заведение д-р Панайот Диманов. Причината е, че единственият неонатолог в болницата заминава за чужбина, предаде БТА, цитирана от dnes.bg.



    Болницата затваря врати за родилки от 1 април. разполага с кувьози, но няма специалисти, които да работят с тях. За да се възобновят ражданията в отделението, трябва да бъде назначен нов неонатолог, но на този етап няма желаещи.



    В отделението, в което се раждат годишно около 400 бебета, има недостиг и на акушер-гинеколози. Останали са само двама. Най-близката болница, в която ще могат да се раждат ямболските бебета, е в Сливен.
  • 16 не е виц

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар📝":

    Не е виц, а е гавра!!! Крадците казват - имайте ни доверие и ни оставете спокойно да продължаваме краденето и съсипването!!!
  • 17 Клюкар

    16 0 Отговор
    Колкото и здрава психика да имаш, колкото и търпелив да си, това не се издържа. Терминал 2 е спасението. Колкото и предателски да звучи.
  • 18 Хахаха

    13 0 Отговор
    Доверие. ХАХАХА
  • 19 омерзен

    12 0 Отговор
    Доверие...???? На вас - никога !!! Доверие на институциите ??? - Никога !!! Доверие на полицията???? - Никога !!!
  • 20 бббббб

    9 0 Отговор
    Престъпниците се сплотяват за своите престъпни цели
  • 21 Докторът

    7 0 Отговор
    Дориткова: Не разбирам от апартаменти,нося много дини под една мишница,работя в здравната комисия.Като ви гледам хала на здравеопазването сте се скъсявали от работа
  • 22 Забравили

    6 0 Отговор
    Са да й прочетат биографията! Забравя жената, да си декларира “ Ягуара”, а съпругът й да си плаща наема...
  • 23 Горо

    7 0 Отговор
    Вземи Дариткова, че удари в Янчева и обратното! Това са женички, на които честолюбието превишава възможностите. Явно на тях не им стига да командват мъжете си вкъщи, че се изявяват като отявлени "шпаги" на диктатора Борисов. Никой преди нямаше и да чуе за тях, ако не бе разностранния им талант да се възползват от сексапила си.

    Коментиран от #28

  • 24 673

    8 0 Отговор
    Тази жена е говорител на Цв. той си е в Парламента и диктува всичко което тя говори.Предлагам да възтановим доверието в институциите с първия политик Цв. в затвора.То бива наглост...ама това вече не се търпи.
  • 25 Да да да

    8 0 Отговор
    На институцията опростила 53 000лв на мъжът ти ли ?! На нея ли да вярваме ? Когато си платите парите на държавата и когато институциите конфискуват апартаментите на властта, на вашата крадлива власт,тогава ще ми говориш за доверие.
  • 26 Гадината

    5 0 Отговор
    И сигурно ще ни опростят 53 000 лв борч като на мъжът ти.как пък не ви стана неудобно да го лъжете и изцеждате тоя народ бе.
  • 27 Гадината

    3 0 Отговор
    И сигурно ще ни опростят 53 000 лв борч като на мъжът ти.как пък не ви стана неудобно да го лъжете и изцеждате тоя народ бе.
  • 28 Зоро

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Горо":

    Сексапила ли ? Ти къде го видя? Не бъркай пластичната хирургия със сексапил.
  • 29 Внука

    1 0 Отговор
    Е, на това баба ми казваше : Запикани очи ! Вместо да си направят изводите и да си мълчат, продължават да дразня народа с нагло говорене. Самокритика е нужна, па макар и неискрена.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове