Last news in Fakti

23 Април, 2012 09:10 2 302 4

Капон: Има пълен монопол при горивата

  • мария капон-
  • енп-
  • горива-
  • акциз-
  • сребърен фонд
Капон: Има пълен монопол при горивата - 1
Снимка: БГНЕС

Отдавна заплатите в новите страни-членки на ЕС надхвърлиха 600 евро. Защо да няма 650 евро минимална работна заплата в България след пет години? Иначе това е трагично. Това заяви пред Нова телевизия Мария Капон, председател на Единна народна партия, която бе преизбрана за лидер.

Една от целите на партията е след няколко години българинът да получава 8 лева на час за труда си.  Целта е заложена като реализация за до пет години. Капон е категорична, че трябва да се стимулира конкуренцията и инициативността.

От 1,70 лв. за литър горивата стигнаха до 3 лева, без да се увеличи акцизът или ДДС-то, коментира Мария Капон.  „Тук става въпрос за пълен монопол в страната, както и за картел на пазара – няколко фирми са единствените, които купуват от рафинерията и са единствените, които продават", коментира още председателят на ЕНП.

По думите й разходите на фирмите за транспорт през последните три години са се увеличили със 100%. Според Капон правителството гледа с лека ръка на това, което се случва.

Политическите последствия в България при това управление се решават само от един човек – Бойко Борисов, допълни тя.

„Разбирам, че в тази бедност ще се дават 500 000 лева за стадион. Слава Богу, че премиерът е с хоби футбол, защото, ако се занимаваше с голф или яхти, щеше да ни излезе доста по-скъпо", пошегува се Капон.

Единна народна партия винаги е била против това да се пипа Сребърния фонд, защото фондът е създаден, за да гарантира допълнителен доход на българските пенсионери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6 годишно дете

    0 1 Отговор
    ДОБРО УТРО.
    ДАЙТЕ НОВИНИ А НЕ ФАКТИ.
  • 2 пловдивчанин

    1 1 Отговор
    Капонке, това всички го знаем, няма нужда и ти да припяваш! Целта и на твоята партия е само парите... във властта!
  • 3 Балъковв

    1 0 Отговор
    Не ви ли омръзна да се подигравате с народа,в Испания нафтата е 1,24 евро при средна раб.заплата от 1100 евро и тока,водата всичко е по евтино от тук. Борите се за власт и пари ,нищо друго не ви е в главите.
  • 4 Нено

    0 0 Отговор
    Другарко Капон, колко няколко години? Защо не веднага!? Всички печеливши и потенциално печеливши бизнеси и банки се раздадоха, подоходния и корпоративния данък са нищожни. Съответно държавата се лиши от всяка възможност да води социална политика, и да влияе на пазара на труда, освен на приказки разбира се. А вашата партия как ще го постигне? В рамките на тези няколко години, даречем шест, ще трябва да вдигате заплатата всяка година с поне 22%, т.е. с 30% ще трябва да увеличите разхода за фонд заплата на бизнеса, който между впрочем ще плати за вашата кампания. Така че хич не се напъвайте! Времето си върви и така в шеги и закачки, след само още 23 години пак ще има " 45 години стигат! " и пак едрата градска собственост ще се приватизира за детски градини и пионерски клубове, например!