3 Април, 2019 17:44 6 217 32

Валери Симеонов: Президентът нагази дълбоко в калта

  • валери симеонов-
  • вицепремиер-
  • нфсб

В средата на март стана ясно, че председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е направил заменка на два апартамента

Валери Симеонов: Президентът нагази дълбоко в калта - 1
Снимка: БГНЕС

Считам, че президентът прекалено дълбоко нагази в политическата кал. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите на парламента по повод решението на президента Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност във връзка с темата за корупцията по високите етажи на властта.

Според лидера на НФСБ и бивш вицепремиер Симеонов държавният глава е могъл да запази рейтинга си, но явно има други цели.

По въпроса за имота на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, Симеонов заяви, че ако е бил на негово място, е щял да се оттегли.

"Не съм Георгиев и не мога да коментирам", допълни обаче Симеонов.

В средата на март стана ясно, че председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е направил заменка на два апартамента за ново жилище, доплащайки 100 000 лева от кредит и спестявания. По-късно обаче се разбра, че двата апартамента са останали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

Няколко дни след това Антикорупционният фонд започна проверки и на други лица от властта - правосъдния министър Цецка Цачева, депутата Вежди Рашидов, заместник-министъра на спорта Ваня Колева и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов. Оказа се, че всички те са закупили имоти от фирма "Артекс" под пазарната им цена.

Заради скандала се стигна и до три оставки, като последната от тях беше тази на енергийния зам.-министър Красимир Премянов. От своя страна Цветанов се видя принуден да напусне Народното събрание, а депутатът Даниела Дариткова пое лидерския пост в парламентарната група на ГЕРБ. Днес пък Станислав Стоянов положи клетва в Народното събрание, заемайки депутатското място на бившия партиен председател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    88 15 Отговор
    И аз не съм почитател на президента, ама точно па тоя палячо да се изказва...пфффф, бегай бе, турист
  • 2 петър

    105 13 Отговор
    Калта я създават хора като Валери Симеонов и затова някой трябва здраво да нагази и калта и тях.
  • 3 Горо

    84 12 Отговор
    Валерка Кабелчето от Бургас е затънал до такава степен в калта, че държи сметка на президента. Разбира се, базата за сравнение е неговият кумир и благодетел Бойко Борисов, на който той служи, за да може докато е още на власт да разшири още повече бизнеса си, увеличавайки броя на хотелите и ресторантите си в най-живописните и най-посещаваните места в страната. Мърморко, който засиява само щом съзре божествения лик на господаря си!
  • 4 4X4

    18 9 Отговор
    Ще издраска той от калта,ако ще и на демултипликатор.От вУеннитЬе е той!!!!
  • 5 не е червена мастия

    15 90 Отговор
    Валери Симеонов е сериозен политик и казва нещата такива каквито са
  • 6 ванката

    66 9 Отговор
    той може да е в калта но не е като теб във лайната боклук мръсен до кога трябва да те търпим и тебе продажен анти-български боклук!!!
  • 7 Мето

    59 9 Отговор
    Тоя мръсен ПАТРИОТ нека поговори ,че повече няма да влезе в парламента
  • 8 978

    61 7 Отговор
    Президентът да вдига войската!
  • 9 Валерката на Боко третия крак

    65 7 Отговор
    Ми хубаво е нагазил и дано я изчисти барабар с вас прасета алчни дет се валяте в нея !
  • 10 Бат Вал

    50 7 Отговор
    Тоя какво го чака като излезе от политиката, не може и да си представи! Тая нагла физиономия ще бъде тотално променена, но не от лицево-челюстен хирург!
  • 11 не на миризливия руски ботуш

    19 35 Отговор
    Левски каза България в Европа за предателите куршум

    Коментиран от #17

  • 12 арджентата

    53 6 Отговор
    Ами ГЕРБ си " измива ръцете " с ОСТАВКИ... и ДАЛАВЕРИТЕ СИ ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗНАКАЗАНО! ФАКТ!
  • 13 куку руку ку

    50 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Валери Симеонов: Президентът нагази дълбоко в калта"... ами то, ако не се разбута калта, няма как да се изчисти блатото! А валеритУ е част от тинята.
  • 14 Алекс

    19 3 Отговор
    Всички са до ушите и ние барабар с тях.
    Важно е разделение да има.
    Никога не управлява народа.
  • 15 ха ха

    34 4 Отговор
    Бургаския селяндур пак се изказа неподговен. Прост си влезе в политиката и прост ще си излезе ... скоро!
  • 16 Васил

    40 4 Отговор
    Президента ако е в калта то Патриотите и Герб са в блатото
  • 17 Иван Гешев

    24 3 Отговор

    До коментар #11 от "не на миризливия руски ботуш":

    А гласовете в главата ти, какво ти казват? Я си пий редовно хапчетата, да не се налага да те въдворяват пак в ДПБ - Карлуково.
  • 18 123

    27 1 Отговор
    Президента не знам дали е нагазил в калта ама ти никога не си излизал от нея ти си в тинята по рождение
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Опс

    9 2 Отговор
    Този отвратитения, не е ши ходил на психиатут? Да му кажат колко е отврутителен.
  • 21 Abv

    20 2 Отговор
    Браво на Радев. Не гласувах на президентските избори и съжалявам. Ако разследващите корупцията бяха под негов контрол щеше да има малко справедливост. А сега корумпираните ще разследват себе си.
  • 22 Батман Боко

    8 1 Отговор
    Не е нагазил,той просто гледа отгоре,дали си още там,ако на вас поне(НФСБ)ви е останало поне малко достойнство излезте от малката коалиция,ще останат двама от запаса,а после ще се погрижим да няма нито един,какви номера ви въртят всички а вие още сте там,защо?Ясно ви е че сте неудобни,излезте,за да се запазите поне като партия,иначе ще ви отстрелят един по един,това ви е ясно,но ако го правите само за пари,жалко,затова в България няма държавници,а само политици еднодневки,едномандатни,засега само Тато и Бако се задържаха по-дълго,явно имат инат и гръбнак,факт.Настъпват големи промени и ако не искате да ви отвее вятърът на промяната,бягайте докато е време,после никой няма да ви търси.Други ще довее вятърът.
  • 23 Mорук

    9 2 Отговор
    Ами президента е калта ,Боко и сие и вие в л,,,,а какво да очакваме ,то чист и почтен политик тук в бг няма няма и да има ,то сие в днкато,на бай ганьо
  • 24 Patriot

    15 2 Отговор
    Симеонов,който се подигра с болните деца,още ли е в политиката?Ама сме много прост народ,щом ни управляват такива политици!
  • 25 Bahti

    11 2 Отговор
    Ти ДОЛНА ГАД! МЕКЕРЕ.
  • 26 Мария

    4 2 Отговор
    ВАЛЕРКА БЕЗНАДЕЖДЕН СЛУЧАЙ СИ.ЗА ДА СИ ПОЛИТИК СЕ ИЗИСКВАТ КАЧЕСТВА,ЕДНО ОТ ТЯХ Е ДА МИСЛИШ КАТО СИПЕШ БИСЕРИ.
  • 27 фактолог

    4 1 Отговор
    Прав е Валерко, че ако целта на Президента беше да си пази рейтинга, нямаше да гази в калта на бг политиците, но Радев явно има друга мисия-да изпълни предизборните си обещания за огласяване и борба с корупцията.
  • 28 Жечо

    4 0 Отговор
    Хаххаха, Валеркааааа, тогава когато вие подкрепихте през 2015г. ГЕРБ на местните избори вие сами се обесихте!
    Казано просто вие сте политически труп който просто отделя газове защото се разлагате вече!
  • 29 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Много добре го е казал Валерката!!
    Евала Валери!!
    В БълХария всичко е КАЛ.....и най-вече политическия ни живот!!
  • 30 няма такъв патриот

    1 0 Отговор
    Валери Симеонов да си гледа "стадото" с немите и слепи избиратели,
    поне тези,които са останали , като кумата и УС на НФСБ, падение е ТАКЪВ " патриот" да говори за Президента на РБ който е с рейтинг над 65% с унижение.
    И същевременно да защитава , манипулатора на закони, провалил се,
    като гражданин, резила на Парламента" Дан-Монте Кирилов".
  • 31 Ставрю

    1 0 Отговор
    В мутренския герберски свят когато някои иска да ги вкара в пътя е крив е нагазил в калта. Един вид ние си крадем и никой не трябва да ни безпокои. Лош е президента че иска ред. Боклуци мръсни патреоти каски шкембета мутри нищо не става от вас само далавери. Ако съм на президента на местото ще ви обявя воено положение и ще ви натикам в панделата всички заедно с бсп.
  • 32 боко

    0 0 Отговор
    валери където си наглец но си и крадец
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове