Last news in Fakti

5 Април, 2019 17:32 2 020 18

Усилени патрули по границата с Гърция

  • младен маринов-
  • граница-
  • полиция-
  • гърция

МВР следи ситуацията във Войводиново, за да не допусне напрежение, каза Младен Маринов

Усилени патрули по границата с Гърция - 1

Засилено полицейско присъствие има по границите ни от вчера заради напрежението с мигранти в Гърция, които се готвят да тръгнат към Северна Македония. Това съобщи в кулоарите на Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов.

"От вчера следобяд сме усилили нашите граници с допълнителни патрули. Имаме готовност за въвеждане и на план, който сме разработили за действия при кризи. Областните дирекции на МВР също са в готовност. Информациите са, че ще направят опит да тръгнат към Северна Македония, но ние сме взели мерки и по нашата граница за всяка една ситуация", допълни вътрешният министър.

"Следим ситуацията, имаме информация за такива процеси, в непрекъсната връзка със съседните държави. В Гърция има известно напрежение", добави Маринов.

Той призна, че е провел разговор по темата с македонския си колега, като другата обсъдена тема е била за трагедията със загиналото в самолетна катастрофа българско семейство, което вчера беше идентифицирано от роднини и предстои транспортирането на телата.

Ситуацията във Войводиново също се следи, имаме готовност да реагираме, за да не допуснем напрежение, поясни той по повод готвен протест в селото заради условните присъди на биячите на командоса, чийто живот лекарите едва спасиха от побоя, а последва и събаряне на незаконни цигански къщи с решение на общината.

Относно убийството на бизнесмена в Гърция министърът поясни, че престъплението е станало миналата година. "Задържан е български гражданин и е обявен за издирване неговият брат. Готови сме да окажем сътрудничество, ако Гърция ни го поиска", уточни Маринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пожарникар Бойко

    21 1 Отговор
    Тиквата да се разпореди 400-те американски солдати от Ново село да отидат да пазят границата. Да не бездейства и хайлазуват напразно.

    Коментиран от #4

  • 2 започна се

    22 2 Отговор
    Македония не я мислете,те не са чак такива продажници като вас.Всичко приключи.България е окончателно продадена!Мигрантски центрове строели боклуците??!!!!За кого бе мърши?За кои?????За какви?????

    Коментиран от #3

  • 3 много ясно

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "започна се":

    За да надпишат сметките по 2-3 пъти и да се нагушат с евтини апартаменти и черни джипове.
  • 4 Много

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пожарникар Бойко":

    Тиквата ако гъгне на краварите губи следващите избори с много
  • 5 Наблюдател

    10 2 Отговор
    Момчета 500 човека чакат близо до македонската граница пт гръцка страна да се присъединят към тях едни 500от Атина. а тея вторите присъединят ли се към първите ще тръгнат десетки хиляди към македонската граница. Точно в това се изразява напрежението. Гърция няма право да ги пуска защото ще я санкционират много скъпо

    Коментиран от #6

  • 6 Пешо

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    И кой ще я санкционира - Меркел и Юнкер ли, които канят бежанците? Глупости на търкалета.

    Коментиран от #8

  • 7 Ами нали ние Ги БОМБИХМЕ с НАТО

    2 6 Отговор
    Наш дълг е да ги приютил ! Като им носехме ДЕМОКРАЦИЯ , те трябва да и се насладят !
  • 8 Наблюдател

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    Брат прочети пакта за миграция на ООН гърците не ги искат нарочно е жандармерията да ги държи в атина има напрежение от 2 дена. Германия поръчва колко бройки пт гърция и кои хора отиват в германия за сметка на същата бройка върната на същата държава. Хем си нямаш представа хем ми пишеш кой щял да я глоби. Момче законите работят тука

    Коментиран от #9

  • 9 Пешо

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Далече си от истината. Поне прочети НК и наказанията за незаконно преминаване на държавната ни граница. А, че гърците няма и не може да бъдат наказани - бъди сигурен, те, както винаги ще си изпросят милиони срещу нищо.

    Коментиран от #14

  • 10 JPower

    10 0 Отговор
    Алооооо, журналисти, спрете се с таз Северна Македония!!!!! Ако има Северна, къде е Южна???? Нещо като Корея ли е Македония, поне никой не може да ви глоби да ползвате правилното -Македония!!!! Що ни натрисате туй северното????
  • 11 Валери Симеонов

    8 1 Отговор
    да отива да подпира оградата по границата да не падне, че неговите обръчи от фирми я направиха супер скъпа и супер некачествена. С него да заминават и тези от СДС или остатъците от тях, които унищожиха преди трийсетина години граничните съоръжения.
  • 12 Toko

    10 0 Отговор
    Е от кЪв зор ще пазите границата с Гърция ? Я пратете ШКЕМБЕ ВОЙВОДА (каракачанов) да им хлъзне по един паспорт и да ги закара до некой терминал на летището ... то там и без това контрол нема ....
  • 13 Patriot

    4 1 Отговор
    Който се опита да пресече Държавната граница-да знае,че се стреля на месо,тогава да видим,дали ще има опити да я пресече някой «бежанец»,хем че вече всичко е свършило в Сирия.
  • 14 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    Пешо чел съм всички закони когато е трябвало. Европейското законодателство касаещо бежанците е над държавния закон на конкретната страна членка :) хайде ходи да ги разправяш на децата
    Ако избягат 2000 човека от гърция и стигнат германия а германците ще еазжерат че са избягали от гърция защото биометричните им санни са свалени в първата по пристигане страна членка на ЕС и тези 2000 човека не са поръчани от немските шведските френските общини и регионалните землища и те достигнат до съответните държави жез да са поръчани гръцкото правителство се глобява мощно. Като в глобата влизат едни други тарифи тъй като въпросната гърция според ес еик евк и куп други трибуквени се явява външна граница на ес намесват се к ленгенските механизми и пак ти казвам да не ми казваш тея врели некипели защото това е част от работата ми. От 1 вото 3 месечие на началото на бежанската криза в сирия през 2015та работя в в брюксел като експерт по международно право по проблемите с миграцията и международното бежанско право.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Бил съм в най горещите точки в повечето конфликти струпвания на бежанци в унгария в сърбия в сирия в либия в турция в италия в малта в харманли в палестина израел в китай пиша доклади работя с международни организации и аз синтезиран информацията и правя доклади които пращам в брюксел. Пак ти казвам не е НК над ес закона за съжаление. Но факт. Остани със здраве извинявай ако усетиш нотка на нервност в поста ми просто пътувам работя в момента тука е лудница утре летя за брюксел вечерта за италия. В понеделник съм в турция вторник в германия сряда в белгия. Динамика братле без лоши чувства.
  • 17 МиГ 23

    4 0 Отговор
    Веднага да започне изграждането на ограда по българо - гръцката граница! И минни полета!
  • 18 Да питам

    1 0 Отговор
    Проблема изобщо не е в Гърция..Интересно защо никой не пише за масовите арести в Турция на бежанци и съсредоточаването им по българската и гръцката граница и призивите за нов Поход към Европа в социалните мрежи ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове