Last news in Fakti

8 Април, 2019 20:21 2 745 52

Нинова: ГЕРБ, ДПС и ОП бранят статуквото със зъби и нокти

  • корнелия нинова-
  • герб-
  • дпс-
  • обединени патриоти-
  • статукво-
  • кснс-
  • бойко борисов

Има кой да ги накаже, на 26 май има избори, закани се "червеният" лидер

Нинова: ГЕРБ, ДПС и ОП бранят статуквото със зъби и нокти - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ, ДПС и ОП бранят със зъби и нокти статуквото. На заседанието на КСНС не стигнахме до съгласие - впечатлението ми е, че статуквото се бореше с всички сили, за да няма промяна. Демонстрираха доста арогантно поведение и неразбиране, че имаме тежки проблеми с корупцията, със социалната политика, с бедността". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНТ. Тя заяви, че са се очертали две линии на поведение - управляващите са твърдяли, че няма нужда от промени в законодателството и че проблемът с апартаментите е решен. Другата линия, по думите ѝ, е предложението на президента за декларация с конкретни промени и нейното предложение с три конкретни промени. „В крайна сметка не постигнахме съгласие”, констатира Нинова.

„Мисля, че мерките, които внесе президентът и тези, които аз внесох, от името на БСП, съвпадат с мисленето на хората”, коментира тя. Председателят на БСП цитира декларацията, в която се казва, че корупцията е епидемичен проблем по високите етажи на властта, включитено и в институциите, които трябва да се борят срещу нея - нещо повече, изобличаването на корупцията е оставено на медиите и гражданите, а държавата бездейства. По думите ѝ срещу този текст се е обявил Борисов.

„Това само БСП ли го твърди, или хората го виждат?”, попита риторично Нинова. „Премиерът се позова на оставките и каза, че проблемът е решен. Човекът със знаковата оставка, Цветанов, обяви публично, че няма кой да го накаже, че някой ден ще му се извиняват, сега ще завежда дела. Това чувство за вина ли е или поемане на отговорност? Това е арогантност, безнаказаност и наглост”, категорична бе Корнелия Нинова. "В един и същи ден в болницата в Ямбол даваха кадри как няма асансьори, близките на болните ги качват три етажа нагоре, а на Цветанов личният му асансьор го качва в хола му от първия етаж”, заяви Корнелия Нинова. „Има кой да ги накаже, защото на 26 май има избори”, категорична беше тя.

По повод искането на БСП за промяна в правомощията на главния прокурор, лидерът на левицата коментира: „Има няколко прокурорски акта, които не подлежат на съдебен контрол – например- отказ да се образува производство. Това е безконтролно решение на прокуратурата и може да се злоупотребява с него конюктурно. Ние предлагаме да се промени законът, така че съдът да може да контролира и тези актове”.

„Как може Цветанов да избира Пламен Георгиев, а Пламен Георгиев да проверява Цветанов?" - попита още Нинова. „Въпросът е принципен. Утре ще управляваме ние – не е добре да си избираме хората, които ще ни проверяват”, изрази мнение тя. Нинова припомни, че от БСП са предложили цял закон по този въпрос- да има взаимен контрол на властите. Председателят да се избира от президента, а заместниците – от парламента, за да може, по думите ѝ, двете власти да упражняват взаимен контрол и възпиране, както е записано в Конституцията.

„Защо не говорим за европейска прокуратура и г-жа Кьовеши?”, попита Корнелия Нинова. Тя обясни, че на заседанието на КСНС е поставила въпроса- как ще се избират европейските прокурори в България, но не е получила отговор. „Искам да говорим за младежка гаранция, минимална европейска заплата, минимална европейска пенсия”, заключи тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    55 24 Отговор
    Права е
  • 2 Бай Ганьо

    56 23 Отговор
    Бойко така се накъка че за първи път ще гласувам за БСП

    Коментиран от #37, #40, #52

  • 3 русенец

    31 38 Отговор
    Не правя особена разлика между Нинова и Тиквата - тъпи са, нагли са, егоцентрични са! ЕДНАКВИ СА!

    Коментиран от #7

  • 4 555

    37 20 Отговор
    Аз гласувах за ГЕРБ,но съжалявам.Няма да гласувам за никого.
  • 5 Сун Дзъ

    47 13 Отговор
    Цецо и добре да живее-пак краде

    Коментиран от #14

  • 6 ДА ПИТАМ НЕЩО

    26 35 Отговор
    Защо говори от името на народа, и точно тя? С послушника и чехльо са си плюли в устите
  • 7 Въпрос

    44 14 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Разликата е че Нинова не е управлявала.Никак не е малко.

    Коментиран от #8

  • 8 русенец

    21 21 Отговор

    До коментар #7 от "Въпрос":

    Защото Тиквата като е управлявал и какво?:)))) Не те питам дали смяташ, че именно Тиквата управлява, а не някой зад кадър. И до къде я докарахме по тиквено време? Както казах, еднакви са и са вредни за България или там каквото е останало от нея.

    Коментиран от #19

  • 9 Големия Хур

    25 49 Отговор
    От двете злини, ще избера по малкото а то е ГЕРБ, никога повече комунизъм иначе пак глад и международна изолация и спиране на всички Евро фондове

    Коментиран от #12, #13, #15, #20

  • 10 ???

    24 3 Отговор
    То на парите вече "статукво" ли им викат ???
  • 11 Batushka

    36 11 Отговор
    Време е за промяна български мишки....положението е следното или тая сган която десет години ви страхува или кака с коня....харесвате не харесвате трябва нещо да се случи ....щот е нетърпимо загубеняци такива....
  • 12 Въпрос

    50 14 Отговор

    До коментар #9 от "Големия Хур":

    Къв комунизъм те гони?В ГЕРБ има повече комунисти отколкото в БСП.
  • 13 герберасти зад храсти

    25 14 Отговор

    До коментар #9 от "Големия Хур":

    И, ще ядеш още по-големия ХУР ! Гласувайте за ГЕРБ, възелина е безплатен !

    Коментиран от #18

  • 14 Димитър Радев

    16 7 Отговор

    До коментар #5 от "Сун Дзъ":

    Много добре казано!
  • 15 Димитър Радев

    23 10 Отговор

    До коментар #9 от "Големия Хур":

    В Герб изобщо няма комунисти. Нали?
    Хахаха
  • 16 ТОЧКАТА

    10 6 Отговор
    То още с определението,,корупция по високите етажи на властта,, нещо куца...То всички ВАЖНИ кабинети са на вторите етажи...Колкото по-висок етажа,толкова по-дребна риба стои вътре...И това се вижда от наказаните за корупцията.....Пък ако погледнете чл3 и чл4/последен абзац/ от ,,закона....,, ще видите как е погребана ,,борбата,,.....Нищо чудно---статуквото му е майката ,под защитния амерички чадър,щото ТЕ ни натресоха 95% от законите,че и конституцията...А там е заложено,,статуквото,,..На управляващите им остава да го бранят...все пак са ИПЪЛНИТЕЛНА !!!власт..
  • 17 Димитър Радев

    26 12 Отговор
    А Бсп когато управляваха с Дпс, не браниха ли статуквото?Всички сте един дол дренки, ми се струва. Въпросът е:КОЙ е по-малкото зло?
  • 18 Големия Хур

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от "герберасти зад храсти":

    Въпрос на интелект пич, но за теб това е чужда дума
  • 19 .....

    16 16 Отговор

    До коментар #8 от "русенец":

    Как какво бе? Нинова ли докара България до тоя хал! Ти явно си от ония 80-те %.

    Коментиран от #23, #26

  • 20 хах

    10 13 Отговор

    До коментар #9 от "Големия Хур":

    Никой не го е*е ти кой ще избираш.Сега да си евровътре с бежанци и фондове за апартаментчета. Ама научи “ инглиш” и прочети що ги спряха. Заради нарушения по времето на Бирисов.
  • 21 Иво

    19 11 Отговор
    Миризливи, нагли червени БОКЛУЦИ !
  • 22 Мосак фонсека

    4 2 Отговор
    Точно под тази статия е банера на резиденс драгауефци,добре изглежда.
  • 23 русенец

    6 13 Отговор

    До коментар #19 от ".....":

    Ти обаче със сигурност си от ГЕРБ. Извинявай, с комунисти не говоря.
  • 24 безпартиен

    29 5 Отговор
    И вашите червени капиталисти не искат промяна на статуквото, г-жо Нинива. Искат само да сменят управляващите за да седнат на техните места. Вие и вашата партия защо не подкрепихте Референдума, на който над 3,5 милиона гласуваха за реформи в системата? Защо не подкрепихте отпадането на държавните субсидии на партиите? Защо целия народ да е длъжен да ви плаща членски внос под формата на държавни субсидии? Защо не подкрепихте намаляването броя на депутатите?
  • 25 Ханко от село Осеня

    18 9 Отговор
    Тази приватизаторка от стадото на Иван Костов , така и не схвана че е добре и да ходи на работа освен да краде. бсп ще изчезне тотално под нейно давление , може и това да е замисъла на костов, браво очакван край на компартията , в ролята на щирлиц , курнвла
  • 26 Големия Хур

    15 12 Отговор

    До коментар #19 от ".....":

    Не Нинова а БСП, дърпат България винаги назад
  • 27 ДА ПИТАМ НЕЩО

    18 8 Отговор
    Много ми е интересно ако(не дай Боже) БСП, спечелят изборите в коалиция с кой ще управляват? ако има някой компетентен да ми отговори

    Коментиран от #28

  • 28 даха

    12 11 Отговор

    До коментар #27 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Въпросът не е дали БСП ще дойде на власт, а дали България ще оцелее сега. Да, те патерици нямат, а и дпс гласуват законите на и с герб ( ако намекваш нещо за тях). Но, ако трябва избори до дупка ( по- добре пари за това, отколкото за апартаменти), разбираш, а?!
  • 29 ДА ПИТАМ НЕЩО

    7 4 Отговор
    Отворените да ми пишат минуси колкото си искат, ама и да ми отговорят, в което много се съмнявам, защото просто няма с кой. Кауза пердута

    Коментиран от #32

  • 30 Марони

    12 8 Отговор
    Дано не дойдете пак на власт,червени скакалци,че помним след вашите управкления какво е оставало.Едно огромно нищо,нула!Като вас самите.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Mango number five

    9 10 Отговор

    До коментар #29 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    На този етап е най добре служебно правителство да ни управлява. На България и без това парламент не и е нужен. Закони има просто трябва да се спазват, и прехода свърши 2001година. Така че едно служебно правителство с мандат две години е идеалното решение на проблема. А иначе БСП и ДПС е по добър вариант от ГЕРБ и ОП доказан факт.

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ДА ПИТАМ НЕЩО

    14 5 Отговор

    До коментар #32 от "Mango number five":

    Е служебно значи назначено от Президента което значи на БСП. ОК и след това какво правим, БСП с ДПС сме го пробвали вече, не става
  • 35 Всички партии са боклуци

    10 4 Отговор
    Не съм ли прав?
  • 36 Българин

    11 7 Отговор
    Нито УТРЕ ще Управлявате......Нито когато и да било.....По-добре се Лустрирайте сами да си Отдъхне Народа от Комунисти.....
  • 37 боярышник

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ганьо":

    Ей нагъл комунист недей да лъжеш,трол от "бсп" си ти.Никога повече"бсп"(безскруполни страхливи предатели)на власт.
  • 38 Nona

    12 4 Отговор
    Нинова, и ти си на хранилката, признай си!
  • 39 Сливен Пандиза

    8 2 Отговор
    Таварищ Импексова колежките ти от затвора нямат търпение да отидеш ще ти правят сватба
  • 40 Червения бахур

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ганьо":

    За първи път ама за тази година
  • 41 Откачен маниак шегиджия

    3 0 Отговор
    Красота
  • 42 Чехльо Радев

    9 5 Отговор
    Айде да идва Корни с Техноимпексовете, Джобния Генерал Табаско, Умнокрасивия Ристу, и естествено Хидролога на Цанков камък за да заживее народа щастливо доволно и Охолно.
  • 43 Каракуд

    3 6 Отговор
    Ако преди години някой ми беше казал че един ден ще се чудя дали да не гласувам за БСП щях да му се изсмея. Надеждата ми е че ако упраляващите партии са стабилни и се редуват както в САЩ, тези които са на власт сега ще се страхуват от възмездие когато паднат от власт и съответно ще крадат по малко.

    Коментиран от #46

  • 44 Конституционалист

    4 5 Отговор
    В последно време БГ се изроди в премиерска диктатура, време е да помислим за президентска република.
  • 45 Чехльо Радев

    4 4 Отговор
    Време е за пРезидентска диктатура!
  • 46 Корни

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "Каракуд":

    Радане, ти ли си?
  • 47 Време е

    3 1 Отговор
    Целия народ да ги опъне ирваните политици.
  • 48 Лопата

    1 1 Отговор
    Трябва.Голяма.
  • 49 ДАААА

    5 2 Отговор
    САМО НИСКО ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ВЯРВАТ НА НИНОВА И ПРОПУСКАТ НЕЙНИТЕ КРАЖБИ, НО ТО ВСИЧКО ОПИРА ДО ГЛАДКОТО СИВО ВЕЩЕСТВО, КАТО АСПЕРИНЧЕ ! ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ НЯМА НИКАКВИ НАРУШЕНИЯ ИМА ЕДИН ПРОСТ НАРОД КОЙТО ВЯРВА НА КОМУНИСТИТЕ, ПО ТЯХНАТА ИСТЕРИЯ ВСЕКИ ОТ НАС КОЙТО Е КУПУВАЛ ЖИЛИЩЕ Е ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАН , И Е ТАКА НО ЗАКОНЪТ ГО РАЗРЕШАВА И ТОЙ Е СЪЗДАДЕН МНОГО ПРЕДИ 1989година , НЕ СЕ ПЛАЩАТ ТАКСИ ВЪРХУ ДЕЙСТВИТЕЛНАТА ЦЕНА НА КОЯТО КУПУВАШ ИМОТА , А ВЪРХУ ДАНЪЧНАТА ОЦЕНКА , ТОВА Е ПРОСЛОВУТАТА ДАЛАВЕРА НА ГЕРБ !
  • 50 Червената шайка-терористи,

    3 1 Отговор
    ще загубят поредните избори, както винаги. Елена милЙончева ще отиде в затвора, където и е мястото. Затворът е мястото на всичките червени капиталисти-милионери.
  • 51 Анонимен

    1 1 Отговор
    А Нинова брани световния марксизъм-ленинизъм, комунизъм и московския фашизъм и с двете си ръце - хаха.
    Кога ще каже как приватизира Техноимпекс и къде членуваше по онова време.
  • 52 554

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ганьо":

    Многото важно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове