Last news in Fakti

25 Април, 2012 12:54 810 2

ДПС плаши с вот на недоверие заради Сребърния фонд

  • дпс-
  • вот на недоверие-
  • сребърния фонд-
  • йордан цонев-
  • симеон дянков
ДПС плаши с вот на недоверие заради Сребърния фонд - 1
Снимка БГНЕС

Лесно и бързо да се съберат подписи за искане на вот на недоверие на правителството, ако се реализира намерението на управляващите за харчене на парите от Сребърния фонд, такава закана направи Йордан Цонев от ДПС в декларацията от името на движението при откриването на пролетната сесия на 41-то Народно събрание, съобщи Дарик радио.

По думите на Цонев няма как ДПС, което дванадесет години е участвало активно в създаването на тези резерви, да подкрепи такава стъпка. Депутатът допълни, че движението ще бъде много яростен противник на промените за сребърния фонд и допълни, че е много вероятно да се инициира вот на недоверие, като Цонев гарантира, че от партията няма „да тичат да събират подписи".

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов пък поиска ГЕРБ да се вслуша в съветите им да обърне специално внимание за съживяване на икономиката на основата на вътрешни фактори. „Да бъдат облекчени условията - данъчни, организационни и всякакви други законодателни за малкия, средния бизнес, самонаетите лица", каза Костов.

Ангел Найденов от БСП заяви, че през новата сесия социалистите ще отстояват идеята за референдум за АЕЦ Белене. „Огромната пропаст между дневния ред на Народното събрание и очакванията на хората, от друга страна, е най-кратката характеристика на този парламент. И най-яркият и пресен пример е решението на НС за спиране на проекта за изграждане на АЕЦ Белене. А най-грозният скандал е провалът на вота на недоверие", каза Найденов.

Тодор Димитров от ГЕРБ декларират готовност на управляващите да продължат усилията си за запазването на финансовата стабилност на страната. Той припомни взетите мерки за стабилни доходи и непроменените нива на данъците. „Колеги от опозицията опитвахте се да отклонявате вниманието на обществото, да подменяте дневния ред. Стана ясен обаче задкулисният ви замисъл - лъскането на вашия партиен имидж и политическа реабилитация. Днес обаче всички сме свидетели, че вие, колеги вляво, не можете да съберете дори нужните ви подписи, за да поискате вот на недоверие. Каква политическа алтернатива може да представлява партия, която обикаля като политически просяк в търсене на осем подписа", попита народният представител.

Димитров подчерта, че остава като приоритет и постоянният ангажимент на управляващите за строителство на големи инфраструктурни обекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 георги

    0 0 Отговор
    Данчо ефенди и от икономика разбира и от политика - това- фондове, вотове, и др. знайни и незнайни приоми са за него играчка. Жалко че не е поне министър............. или поне нещо от ранга да пази сребърния фонд....
  • 2 ...

    0 0 Отговор
    плашат гаргите...