Last news in Fakti

20 Май, 2012 18:09 1 979 8

Доган: Стига почивка! Връщам се във властта

  • ахмед доган-
  • дпс-
  • доган

"Налага се да управляваме, починахме си достатъчно. Няма как да мине без нас, ние сме много сериозни политици, от гледна точка на опита ни, няма друга партия с такъв опит – и административен, и управленчески, на централно и местно ниво". Това обяви лидерът на ДПС Ахмед на площада в село Бял извор, Ардинско, по време на възпоменателен митинг за жертвите на насилствената смяна на имената на турците и помаците в района.

"Бъдете убедени, че вероятно след година пак ще мина оттук да искам конкретна подкрепа за конкретна програма за управление. Без нас не става, не знаят да управляват, правят гафове, изядоха онези над 8 милиарда ресурс, който им оставихме, хазната е празна, чудят се откъде да намерят пари, рекетират бизнеса, посегнаха на пенсионния фонд", припомни лидерът на ДПС.

Ахмед Доган заяви, че "възродителният процес" ще продължава и в бъдеще, но много по-тихо, пълзящо и фино, и това е съдбата не само на България, но и на целия Балкански регион. Това той обяви на площада в село Бял извор, Ардинско, по време на възпоменателен митинг за жертвите на насилствената смяна на имената на турците и помаците в района.

По-късно Доган поднесе венец пред чешмата-паметник на Кязим Ибрахим Паша, убит през 1972 година, защото оказал съпротива на поредното преименуване на българо-мохамеданите.

"Защото става дума за "възродителни процеси", през последните 100 години – от Балканската война, Междусъюзническата, Втората световна, комунистическите режими, историята на Балканите така се обърка, че без "възродителни процеси" няма да стане. Никой не трябва да си прави илюзии, че ние сме сложили точката на всякакви мераци за "възродителни процеси"”, подчерта Доган. Според него Балканската история е много особена и постоянно текат процеси на прекрояване на границите съобразно етническите такива.

"Затова дали в явна форма – радикално, със сила, войска, танкове и дали в тиха форма – пълзящо, уж умно, уж изпълнена с демократични тригонометризми, "възродителният процес" ще продължава. Но от 100 години няма друг бацил, който да се противопоставя на тази тенденция, освен бацилът ДПС. Тези, които дори само мислят за такива процеси в пълзяща, фина форма, ги е страх от това. Няма балканска страна, която да не е провеждала в една или друга степен "възродителен процес", а който твърди обратното, да застане пред мен", посочи лидерът на ДПС. Според него това ще продължава и занапред, "но в много фина форма, това е реалността на Балканите". "Ще има мераци и те ще нарастват от ден на ден, все по-умни и фини ще бъдат технологиите на тези процеси. Но от 100 години няма друга организация, специализирана да се бори срещу "възродителните процеси", освен ДПС. Такава партия няма в нито една страна, освен в България", подчерта той.

Депутатът Ремзи Осман също се впусна в разсъждения по темата за преименуванията. "С демократични средства някои хора от властта се опитват да продължат политиката на потискане на хората, както и да забравяме за историята. Но когато става дума за смяна на имената на села и райони, за убийци по време на съпротива, не било полезно. Когато почитат паметта на жертвите на комунизма в София обаче е добре. Но когато ДПС почита паметта на убитите преди падането на комунизма, противопоставили се на смяната на имената, нас ни обвиняват и ни казват :"Стига с този "възродителен процес!", каза той от трибуната на митинга. Според него държавата целенасочено се опитвала да сведе този процес до 1984-1989 г., но зачертавала периодичното и многократно преименуване на помаците.

Ремзи Осман припомни старата болка на ДПС за недопускането на турците в силовите структури на властта. "И все още някой се притеснява от това турци и помаци да заемат постове в съдебната власт, в полицията. В Западните Родопи е изключение да има полицай с турско име, 3-4 са при население от близо 200 000 души. В Кърджалийско имаме скромен успех, но ако хората не виждат себе си в тези структури, няма и да им вярват", коментира Осман. Той посочи, че над 1 милион български граждани изповядват исляма и уважават религиите на другите. "Никой да не си въобразява, че ако в едно село е разрушен един молитвен дом, ние няма да го построим отново, независимо дали е църква или джамия. В Родопите заради смяната на имената са разрушени над 150 джамии и сега, когато издигаме нови, ни обвиняват пак. Ами тях ли ще питам аз каква религия ще изповядвам?!", извика депутатът от трибуната.

Кметът на село Гърмен Ахмед Башев, който също беше сред множеството гости за събитието посочи, че опонентите на ДПС често упреквали ораторите му в прекаляване с темата за "възродителния процес". "Но той не е само смяна на имената и забрана на джамиите. Той е и икономически геноцид, той е заплаха за водачите на населените места, съд и прокуратура са срещу тях. Той е унищожаване на интелигенцията по места", подчерта Башев. Той не пропусна да припомни за ареста си през 2009 г., както и за 2010 г. , когато "нахлуха в къщите на имамите, а сега в Пазарджишкия съд се води дело срещу тях". "После ни назначиха директори на училища, като избраха най-некадърните от ГЕРБ и го направиха, за да имат нашите училища проблеми и да няма производство на интелигенция. Открито се внушава, че интелигенцията от средите на българомохамеданите и турците вече е заплаха за националната сигурност на страната", разкри гърменският кмет.

"Наша задача е да спрем на 100% всичко, което наподобява "възродителен процес". За нас високите постове на полицейски началници, в съда и прокуратурата, в армията и сигурността са абсолютно табу. Ние не искаме само местната власт, ние искаме властта в държавата", въодушеви се Ахмед Башев. По думите му ДПС ще се бори не само за 40 депутати, но и за свои министри в управлението на България. "Но за това ще искаме пълната подкрепа на цялата мюсюлманска общност. Ще използваме всички законови средства на България и на Европа, за да бъдем отново там, където сме доказали, че можем да работим", посочи Башев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гонзо

    3 0 Отговор
    Един човек АКО иска да работи........НЯМА ДА ГО АФИШИРА.
  • 2 Станислав

    3 0 Отговор
    Доган, Възродителния процес-това е което искаме след Освобождението-обединение на всички области, премахнати чрез Берлинския конгрес.Затова водим Балкански войни,затова водим Първа и Втора световна,заради б...ци като тебе,който ни спират...!


  • 3 kiko

    3 0 Отговор
    otivaite si v tyrcia kato iskate vlast kvo pravite v balgaria a
  • 4 sodom&gomor

    3 0 Отговор
    Къде са службите, полиция прокуратура, данс и тн? Тия са заплаха за нац. сигурност. "недопускането на ТУРЦИТЕ в силовите структури на власта" абе колко българи има в турските структури.
    Тия се мислят за турци, ами вървете в Турция, какъв възродителен процес, такова нещо не е имало няма и да има.
    "Дмократичен тригонометризъм" б..и м..ката, се съм чувал идиотщини ама това е върха. Как ги манипулират с такива фрази не е истина.
    трябва да бъдат набити на колове за такива исказвания.
    Кьде е свети Бойко, Цецо и ти къде се криеш че не ги затворите.
    НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!
    НЯМА ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ!!!
  • 5 гост

    3 0 Отговор
    Е, аре чабук от тук бе.
  • 6 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    toia turchin mai pak e prepil.kade si targnal be.
  • 7 тони димов

    1 0 Отговор
    tazi partia triabva da bade napalno zabranena i Dogan da si hodi v Turcia ako ne iska da jivee v BALGARIA
  • 8 тония

    0 0 Отговор
    тоя е за обесване,ако не да отиди в турция там да прави избори