Last news in Fakti

25 Април, 2012 14:11 906 0

От 2009 г. зреело напрежението в ДСБ

  • прошко прошков-
  • дсб
От 2009 г. зреело напрежението в ДСБ - 1
Снимка: БГНЕС

Това решение зрее от много отдавна. От 2009 г., когато парламентарната група на ДСБ започна една много хаотична политика на подкрепа на ГЕРБ, срещу което аз лично много съм се борила.

Това заяви за Факти.бг напусналата ДСБ д-р Светлана Мурат. Тя припомни, че голяма част от софийските структури на партията са били против подкрепата за кмета Йорданка Фандъкова.

Все пак аз считах, че има шансове партията да се обнови в лицето на Прошко Прошков. Очевидно нещата за отваряне и демократизация на ДСБ не се случиха в тази насока. Отношението на ръководството към 4-мата напуснали преля чашата на търпението, уточни д-р Светлана Мурат. Според нея трябва напусналите ДСБ да се съберат, за да обсъдят нещата как ще се случват в бъдеще. Благодарение на усилията на Прошко Прошков успяхме да изберем наш кмет в Кокаляне. Това е прецедент за София, защото бихме ГЕРБ с над 200 гласа. Д-р Светлана Мурат не се нае да прогнозира дали нови структури ще напуснат Иван Костов, защото това било въпрос на личен избор.

Корабът на ДСБ не потъва, а плува напред и то с пълна скорост, ДСБ остава стабилна партия, заяви в НС депутатът от СК и председател на софийската организация на партията Иван Иванов.

Това той каза в отговор на последната новина, че над 17 районни ръководители от ДСБ София напускат партията. Петнайсетината членове на ДСБ, които са подписали това писмо са от кръга, близък до 4-мата наши активисти, които напуснаха ДСБ преди десетина дни, уточни той.

Във всяка една от тези организации, към които принадлежаха тези активисти през миналата седмица бяха проведени събрания и те бяха бламирани от своите собствени членове, членовете на ДСБ не застават зад подписалите писмото. Организациите са напълно стабилни, категоричен бе Иванов.

Според Иванов разбунтувалите се са малка част от актива на ДСБ в София, който е над 200 души и целта на отцепниците е да минат към друг политически проект, вероятно – на Кунева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА