Last news in Fakti

8 Май, 2019 10:29 12 131 54

Шофьорът, блъснал децата в София, хващан два пъти с превишена скорост

  • перловска река-
  • владимир вазов

Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство

Шофьорът, блъснал децата в София, хващан два пъти с превишена скорост - 1
Кадър: Нова тв

Изключително тежък и неприятен инцидент. Така коментира в сутрешния блок на Нова телевизия главен инспектор Калоян Драганов от Пътна полиция вчерашната тежка катастрофа в София, при която кола блъсна четирима пресичащи тийнейджъри и падна в Перловската река.

Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство, при което ще бъдат доказани механизмите на пътнотранспортното произшествие, обясни главен инспектор Драганов.

Той уточни, че удар между двата автомобила не е имало (шофьорът, блъснал тийнейджърите, твърди че причина за катастрофата е засичане от друга кола – б.р.) взети са проби за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни.

Към момента няма задържан. Водачът нарушител има четири предишни нарушения, две от които са за превишена скорост, поясни още главен инспектор Калоян Драганов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    88 6 Отговор
    Този красив момък нищо няма да му направи милосърдната прокуратура.
  • 2 ДДРОнег

    49 24 Отговор
    Че то в България има ли шофьори, които да не са превишавали скоростта ?! Карай с 90 км/ч по междуселищните пътища и ще предизвикаш катастрофа ... И в градовете е така, и в селата ... затова имаме и толкова катастрофи ...

    Коментиран от #27, #36, #42

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гощо

    50 11 Отговор
    Че кой не е хващан с превишена скорост?!?! И сега тия дет са почерпили на пътя на ръка минават за примерни а тия дето не даваме на ръка сме нарушителите с актовете! Така,че това,че някой някога е хващан с превишена скорост ееее малко несериозно да се споменава! А,че тоз с това AMG еподавал гас е ясно!
  • 5 ГОРАЗД

    55 2 Отговор
    Минимум с 90 е карал келеша!Ама като гледам колата,тати пак ще развърже кесията и най-много с някоя условна ще мине!Прецеденти много,спомнете си пияния руснак,протеже на Гоце
  • 6 Тия па....

    4 8 Отговор
    Е и....???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    19 5 Отговор
    Обесете го де. Не може. Ми ще го пуснете след някой друг ден да си подмята брадата...
  • 9 православен

    7 6 Отговор
    На Гундяев мяза, може да му е роднина.
  • 10 Prorok

    24 12 Отговор
    Аз съм превишава скоростта извънградски хиляди пъти и то със доста.
    В града обаче съм безупречен!.
    Извинявам се, но това че е глобяван в миналото е абсурден довод, че е карал с превишена скорост.
    Има начини все пак това да се установи и ако е виновен да си носи последствията.
    Ако обаче е засечен, както твърди, ще трябва да открият истинския виновник.
    Сигурен съм, че какъвто и да по характер тоя младеж, няма да може да преживее лесно случката

    Коментиран от #17, #23

  • 11 Заинтересован

    32 7 Отговор
    Поредното глупаво заглавие... Надали има правоспособен шофьор който да не е известен на кат, та нали те са му издали книжката.
  • 12 Бочко

    49 0 Отговор
    За да изхвърчиш в реката след поднасяне на това място в града, значи че скоростта е била неконтрулириумо висока... не знам какво толкова гадаят, има си физични закони, които най-много не се спазват от такива келеши, които гледат много филми, играят много видео игри и кратунните са им празни, щото толкова учат и в училище...
  • 13 Местен

    25 1 Отговор
    С 50 км. не може да бутне парапета и да прелети толкова далеч, над тръбите на Топлофикация. Другото е, че ако някой го е засякъл, от стадиона светофара е регулиран лошо. Ако си в средната лента първа кола гледаш напред, и когато светне зелено на тези които са на моста тръгваш, а за теб светва с 2-3 секунди закъснение. На същото място по тази причина са скачали в реката поне 5-6 коли, за които знам. Може и да са повече. Сугурно е минавал на жълто, а другия е видял светофара по средата на реката.
  • 14 Местен

    12 0 Отговор
    С 50 км. не може да бутне парапета и да прелети толкова далеч, над тръбите на Топлофикация. Другото е, че ако някой го е засякъл, от стадиона светофара е регулиран лошо. Ако си в средната лента първа кола гледаш напред, и когато светне зелено на тези които са на моста тръгваш, а за теб светва с 2-3 секунди закъснение. На същото място по тази причина са скачали в реката поне 5-6 коли, за които знам. Може и да са повече. Сугурно е минавал на жълто, а другия е видял светофара по средата на реката.
  • 15 АЗ666

    26 1 Отговор
    АЗ СЪМ 100 % СИГУРЕН ЧЕ Е БИЛ СЪС ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ, НАЛИ СИМ ГО ВИЖДАЛ В КВАРТАЛА.
  • 16 Гост

    27 0 Отговор
    50 км,в някой друг живот.минимум 90км.Да му вземат и кръщелното.
  • 17 гост

    35 1 Отговор

    До коментар #10 от "Prorok":

    Добре, имаш два варианта:
    - натискаш спирачки и се удряш в колата, която те засича
    - завиваш и изпочупваш невинни деца, без да натискаш спирачка
    Ти кое избираш? Аз такива мерцедеси ги виждам по кръгови и кръстовища да дрифтят, ама редовно, не се купуват от брадясали келеши, за да се карат с 50км/ч. Има очевидци, има експертиза, да се изкажат. Тази кола спира за 10-12метра от 50км/ч до 0 или измерено от началото на кръстовището то с подобна скорост няма да стигне дори до оградата на моста, камо ли да смачка децата, да разкъса оградата и да прелети такова голямо разстояние. Представете си каква кинетична енергия е носила колата, за да го направи това.

    Коментиран от #25

  • 18 Pnd

    30 1 Отговор
    Най-дразнещото е колко нагли са тоя неосъществен командос с брадата и тъпата му приятелка, вместо да кажат нещо за децата, само се оправдаваха как едва ли не нямат вина и те са жертвите. Отделно че с 40км/ч не минаваш през мантинелата все едно че я няма.
  • 19 Факур

    19 0 Отговор
    Толкова ли няма камери и запис да видим кой крив кой прав
  • 20 тото

    29 1 Отговор
    кога се научи да шофира този дрисльо и то 6.3 AMG, от колело на такъв мерцедес това е резултата, трябва със закон да се забрани на млади шофьори да управляват коли над 90 к.с. Дано се оправят децата пострадали от тази гнас ....
  • 21 Чудя се

    9 2 Отговор
    Не оправдавам този шофьор! Нека си носи законовите и човешките санкции!
    Но по повод коментара на пътната полиция:
    До колкото разбирам от фуражки, няма човек със шофьорска книжка, който да не е известен на КАТ.
    90% от активните шофьори в България (с не по малко от 15 хил.км годишно), имат поне едно нарушение на правилата и те също са известни на КАТ.
    Аз също съм глобяван за превишена скорост. Заснет съм с камера в гр. Чепеларе за движение с 55км/ч при ограничение 50 км/ч. И аз съм известен в КАТ.
    Който е на пътя с редовна книжка има право да не е дискриминиран.
  • 22 На 20 кара кола за 50 000 6.3 AMG

    26 0 Отговор
    Като за начало го арестувайте ясно е ,че е виновен той и само той !!!!! После му направете една ревизия щото тая кола харчи 20 градско и само разходите за нея на чесец са над 1000 лв и накрая го осъдете поне по 100 000 на дете да изплати ясно е че в България не се лежи в затвор за тия дето имат пари ! Правосъдието е за нормалните хора ....

    Коментиран от #29

  • 23 СтарТИРаджия

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Prorok":

    Коментарът ти е принципно правилен. Някои хора не могат да вденат, че от момента на раждането си (а това със сигурност не си го избираме) са собственост, да собственост на една съвременна робовладелска система. А тя за разлика от който и да е там Бог - не прощава. По презумция! Вчера хубавците от незнайно защо съществуващата (и защо не можем да поискаме сметка защо съществува, а) администрация на ДАИ (ИААА) ме глобиха 400 кинта за добър ден. Още на влизане в канцеларията им! Ей тъй, за един пропуснат с малко срок, който при това доказуемо не е навредил с нищо, на която и да е от заинтересованите страни. Първо нарушение въобще. Господ, че дори и НАП щяха да простят. За първа грешка!
  • 24 засеклият го

    18 1 Отговор
    Движил се с 50км/ч, засекли го и поднесъл при маневра встрани, за да избегне удара. С подобен нов спортен автомобил - няма как да понесе. Получил е информация отгоре - какво да каже. Той и хиалуроновата кавалджийка - вероятно лъжесвидетелстват.
  • 25 Prorok

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Честно казано, не виждам особена разлика в това което пиша аз и твоето тълкувание. Ти представяш ли си , че нормален човек при ситуация, в която може (осъзнато !!!) да вземе решение да избегне ( да се удари в друг автомобил) или да сгази 4 деца , би избрал второто?
    Аз не го вярвам, а не сме били там , не знаем каква е била пълната картинка.
    Случилото се истинска трагедия и ТРЯБВА виновните да си понесат последствията. Казвам обаче , че от статията остават много неясни детайли и се внушава вина на човек , защото някога е имал нарушение, също неясно при какви обстоятелства. Това също е недопустимо.
  • 26 Бай Тошо

    11 6 Отговор
    Не че защитавам шофьора но напоследък забелязвам че пешеходците си тръгват на пешеходната без да се огледат, стил овце, явно имат пълно доверие на шофьорите, без да познаваш някого пък да му довериш живота си, някак несериозно е
  • 27 тони

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    Аз имам златен талон и се старая да спазвам правилника.

    Коментиран от #30

  • 28 Рамбо

    10 1 Отговор
    Абе хора, 6.3 AMG (ако не се лъжа) - кой си купува да го кара по правилника :-D

    Коментиран от #33

  • 29 Гост26

    27 1 Отговор

    До коментар #22 от "На 20 кара кола за 50 000 6.3 AMG":

    Колата е 320CDI с китайски пакет, джанти и т.н. Приматът кара постоянно с изключено ESP, за да може да превърти гуми и впечатли девойката. От лятото го засичам в района да се прави на Вин Дизел/мутра/дрифтър и беше въпрос на време да си го намери. Жалкото е, че пострадаха невинни деца на които можем само да пожелаем бързо оздравяване.

    Коментиран от #47

  • 30 Вероятно

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "тони":

    Аз имам доста познати със златен талон - основно са жени , които или не шофират или шофират много малко- в това число са майка ми и жена ми. Другата част са хора които "мразят" да черпят.
    Сигурно има и трета група, които са перфектни , но съм скептичен, защото ако правиш по 30 хил. или повече на година, няма как да не направиш нарушение и да не те глобят.

    Коментиран от #38

  • 31 Алфа Ромео

    4 2 Отговор
    Аз в СТ Загора карам с 50-60 км/ч и почти всички ме изпреварват, КАТ няма никъде камери мобилни не знам дали има стационарни почти няма, на входовете към града май само. Продължава да се кара бързо в града значи няма страх и много наказани, кат дивия запад сме.
  • 32 Квартал Левски Г

    3 2 Отговор
    този го познавам наистина не е употребил нищо с чиста кръв е

    Коментиран от #34

  • 33 МВР

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Рамбо":

    не е 63 а е 500
  • 34 Левски В

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Квартал Левски Г":

    Беше пестеливо и предпазливо момче само се ослушваше не пиеше кротък беше...
  • 35 Лютви Местан

    3 0 Отговор
    СЪДБА
  • 36 Те така те

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    Каастрофите са заради празни глави ,като твоята. Като ти гледам разсъжденията- ясен си ми.
  • 37 МВР

    2 1 Отговор
    ДА ВЯРВАМЕ ЛИ ЛИ ЧЕ СКОРОСТА Е 50 КМ.?

    Коментиран от #40

  • 38 Иванов

    3 7 Отговор

    До коментар #30 от "Вероятно":

    Аз имам златен талон от 2014. От 2010 до сега ,работата ми е свързана основно с пътуване със служебен автомобил. Правя по 45 000 - 50 000
    на година. Напълно възможно е ,щом съм го направил. Който иска да вярва.

    Коментиран от #39

  • 39 Може

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Иванов":

    Е , няма причина да не ти повярвам.
    Затова и написах , че е възможно да има такава група.

    Друг въпрос е кой се вози в колата, която шофираш, че и това има значение.
    Интересно ми е какво ще кажат другите професионални шофьори - например каращите бусове за доставки, шофьорите на разни бизнесмени и т.н.

    Бил съм свидетел на разговор от типа:
    "Карай по- бързо , че закъсняваме!"

    "Ама шеф, тука ограничението е 60..."

    "Ако те глобят , аз ще плащам!"

    "Ама ще ми вземат книжката."

    "Ако се случи аз ще те возя докато ти я върнат!"


    Не знам кака е при теб, но такива ситуации предполагам не са изключение .
  • 40 Алфа Ромео

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "МВР":

    Карал с 50 км/ч врътнал волана наляво и двутонния Мерцедес със 16 електронни стабилизиращи системи се завъртял. Интересно аз със Кадет със 100 км/ч съм въртял рязко вдясно волана да избегна удар колата освен че се наклони много си запази траектория и не поднесе даже...
  • 41 Жоро Тариката

    5 0 Отговор
    Най-лошото в България е, че царува безнаказаността и хората са приели това за даденост. И едните и другите.
  • 42 Водач

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    Да всеки има нарушения,само че аз за 26 години стаж имам две нарушения,а той за две години -три.
  • 43 смях в залата

    3 2 Отговор
    Добре че не беше пенсионер на неговото место ..защото Гробарите щяха да бълват змии и гущери срещу тях ....и какви ли не мръсотии.
  • 44 дявола

    5 1 Отговор
    Ясно е че не е карал със 50км със тази скорост се спира веднага а не да изкъртиш толкова здрав метален парапет минимум 90, 100 км са били
  • 45 Фандъков

    6 0 Отговор
    Сега се доказа, че явно тия камери платени с наши пари и закачени по всички светофари не могат да дадат един адекватен запис за да се види какво точно е станало. Смях.
  • 46 Пародия

    4 0 Отговор
    Изключително тежък и неприятен инцидент но гнусните и мръсни ченгесари и още по гнусната и мръсна прокуратура са взели сухото и ПЪРДЯТ преяли от СУДЖУК вместо да арестуват извършителя. Чакайте арменският поп за справедливост а не тези боклуци.
  • 47 Мразя мамини синчета

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост26":

    Колата съм я виждал при фитнеса на втория етаж зад шела(където копаят зс метрото).
    Няма нищо общо с 6.3 амг, а е дизелов кенеф с тунинг на 6.3 да се впечатляват децата до 16 години.Даже 2 еднакви спираха постоянно там.Всички много разбирате, аз залагам че скоростта е била 120 30 поне, за да откъсне парапети и т.н. и да пазне в реката.С 50, щеше да е смазал само предницата фарове, броня...
    Всичко добре, само децата да не бяха там... Дано се възстановят бързо..
    А келеша има параван както винаги в тъпата ни държава, убеден съм на 100%

    Коментиран от #52

  • 48 Пародия

    5 0 Отговор
    Мамините синчета не са виновни. Виновни са гнусните и мръсни боклуци в МВР и прокуратурата заради които мамините синчета се чувстват безнаказани. Такива гнусни, мазни и преяли със СУДЖУК боклуци няма в друга държава освен кенефа Булгаристан. Интересуват ги само подкупите и рушветите. В Германия разследването вече щеше да е приключило и даже съда да е издал присъдата а при нас прикриватурата уточнява и кешира мизата.
  • 49 Човекът

    5 1 Отговор
    Вижте му колата! Вижте му номера на колата! Погледнете го как изглежда! Е, какво ви е мнението? Само питам, не съм направил извод.
  • 50 Селянинът в София

    2 1 Отговор
    Пуффф и тоя стана известен
  • 51 БОЖИ ЧОВЕЧЕЦ

    2 2 Отговор
    ТОЗИ БОКЛУК ТРЯБВА ДА КОПАЕ КАНАЛИ ДО КРАЯ НА ЖАЛКИЯ СИ ЖИВОТ.ДНЕВНАТА НОРМА ДА БЪДЕ 10М НА 1,5М НА 1,5М.АКО НЕ Я ИЗПЪЛНИ , 100 УДАРА С КАМШИК И 20УДАРА С ЛОПАТА В ТИКВАТА.
  • 52 МВР

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Мразя мамини синчета":

    ТИ НЕ ГО ОБИЧАШ ..ДА НЕ ТЕ Е ПЛЯСКЪЛ ЗАД ВРАТА:)
  • 53 Martin

    1 0 Отговор
    Светофара е прецакан сега ще кажете откъде зная? От това че уча на 50м от сфетофара
  • 54 може

    0 0 Отговор
    Да се нарушава , само ако се внимава!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове