3 Май, 2012 10:10 449 0

Близо половината израелци искат Нетаняху за премиер

  • нетаняху-
  • израел-
  • премиер
Близо половината израелци искат Нетаняху за премиер - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Почти всеки втори израелец смята, че премиерът Бенямин Нетаняху би бил най-добрият кандидат за поста в случай на предсрочни парламентарни избори - такъв е резултатът от социологическа анкета, публикуван днес от в. "Аарец", предаде БГНЕС.

Бенямин Нетаняху е одобряван от 48% от своите сънародници, а неговата дясна партия Ликуд би спечелила 30 места в 120-членния Кнесет срещу сегашните 27.

Той изпреварва значително Шели Ясимович, лидер на Партията на труда, който е смятан да най-добър за премиерския пост от 15% от анкетираните, а на трето място е десният националист Авигдор Либерман с 9%, следван от Шаул Мофаз от центристката партия Кадима с 6%. 22% от анкетираните заявили, че нямат мнение по въпроса.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА