Last news in Fakti

4 Май, 2012 10:26 1 101 0

Пламен Трифонов обмисля контрадело

  • яна кръстева-
  • пламен трифонов-
  • чеци-
  • дело
Пламен Трифонов обмисля контрадело - 1
Снимка: БГНЕС

 

Обмислям да заведа контрадело . Това заяви в студиото на Нова телевизия Пламен Трифонов, който беше дълго време в ареста по обвинение в убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

"Смятам да водя задължително някакво контрадело, защото истината трябва да възтържествува. Истината ни прави свободни", категоричен е Пламен Трифонов.

От няколко дни в ареста за убийството на Яна вече е Николай Русинов - Чеци.

Официален документ с потвърждение, че е освободен от случая Трифонов не е получил, но заяви, че въпреки това прокурорът Кокинов официално се е изявил на него и на цялото му семейство чрез медиите и че обвинението е свалено.

Трифонов каза, че полицията не е имала никакви доказателства, за да повдигне обвинението си, а само се говорело за някакви косми, за които се чакало специална експертиза. Въпреки това той остана 125 дни в ареста, за което „благодари" на правителството и на органите на МВР.

Обвиненият в крайна сметка несправедливо каза, че адвокатите му официално са подавали документ в прокуратурата, че такава ДНК експертиза може да бъде направена и в България, но им  било отказано.

Трифонов бил подложен и на детектор на  лъжата. Апаратът посочил, че е излъгал, когато е отговорил, че в нощта на убийството на Яна не е бил в парка. В същото време клетката на неговия мобилен оператор е отчела, че тогава Трифонов е бил в квартал „Сухата река". Парадоксът Трифонът си обясни като небивалица, която органите твърдят.

Той отрече твърденията на полицията и медиите, че е клошар и е събирал бутилки, за да се изхранва, като обясни, че е помагал на възрастната си майка, но нито е спал по паркове, нито е живеел от подобна дейност.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА