Last news in Fakti

9 Август, 2012 15:14 1 386 0

Чеци обратно зад решетките

  • чеци-
  • николай русинов-
  • яна кръстева-
  • борисова градина
Чеци обратно зад решетките - 1
Снимка: БГНЕС

Дни след като Софийският градски съд пусна Николай Русинов – Чеци на свобода срещу парична гаранция, днес втората инстанция реши да върне отново зад решетките обвиняемия за убийството на Яна Кръстена в Борисовата градина. Софийският апелативен съд отмени наложената парична гаранция от 15 000 лв на Русинов и върна най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

Защитата на Чеци бе поискала той да бъде освободен с най-леката мярка  за неотклонение - „подписка“, защото не е намерен негов биологичен материал под ноктите на жертвата. Прокуратурата настоя, че не е намерен годен за изследване биологичен материал, както са установили експерти.

Софийският апелативен съд (САС) върна в ареста Николай Русинов-Чеци - обвиняемия за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

Николай Русинов беше задържан за втори път на 27 април 2012 г. и му бяха повдигнати обвинения за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина в София. Тогава белезниците щракнаха на ръцете му въз основа на експертизата за убийството на Яна, която бе направена в Австрия. Преди това той бе задържан на 26 юли 2011 година от граничните власти на Летище – София след пристигането му с редовен полет от Истанбул, като по-късно също бе освободен.

Яна Кръстева бе открита мъртва и полугола под дърво в Борисовата градина на 10 юли 2011 г. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион „Българска армия” предната нощ.

Полицията тогава задържа Пламен Трифонов, заподозрян в съучастие за убийството. По тялото на убитата Яна, включително в областта на половите органи и краката имало косми с неговото ДНК. Съдът прецени, че заподозреният трябва да остане в ареста, но по-късно беше пуснат на свобода. Експертизата установи, че младата жена е починала от задушаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА