Last news in Fakti

7 Май, 2012 11:05 7 446 6

Пияни "на мотика" зад волана /Обновена/

  • пияни-
  • шофьори-
  • разград-
  • катастрофа

Единият самокатастрофирал в дърво, другият в ограда

По Гергьовден в Разградско и Шуменско пияни до козирката шофьори самокатастрофираха или бяха задържани на пътя от полицията. Въпреки многото предупреждения преди празниците шофьорите да не посягат към чашката и да управляват автомобилите си със съобразена скорост отново не липсваха ербапи.

Пиян шофьор се удари в крайпътно дърво. Около 18.45 часа на 6 май в град Завет 56-годишният И.П. изгубил контрол над управляваното от него “Рено Лагуна” и се блъснал в дърво вдясно от платното. При произшествието настъпили значителни материални щети. Но както казва една българска поговорка валидна в случая "Пияният и Господ го пази".

Проверката с дрегер на водача отчела 3,03 промила алкохол. Мъжът е задържан за 24 часа, а по случая е образувано незабавно производство по чл.343 Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Водач, употребил алкохол, се блъсна в оградна мрежа на ловно стопанство “Воден”. Инцидентът се разиграл около 22.45 часа на 5 май по пътя между Завет и село Острово. Автомобилът “Фолксваген Голф” излязъл вляво от пътя, ударил се в мрежата и се преобърнал на банкета. Освен че дрегерът отчел 2,13 промила алкохол в издишания от шофьора въздух, 29-годишният Т.Н. не притежавал и шофьорска книжка. Задържан е в РУП-Кубрат, по случая е образувано незабавно производство.

Още двама пияни водачи са установени при полицейски проверки на 6 май. 43-годишен мъж от Гецово е спрян в района на бензиностанция “Пътконсулт” в селото. Оказало се, че шофира своя “Фиат Крома” с 1,41 промила алкохол. В 22.10 часа в село Дряновец е спрян за проверка “Фолксваген Голф”. 51-годишният мъж зад волана управлявал с 1,85 промила алкохол колата си. Двамата нарушители са задържани за 24 часа в РУП-Разград. Взети са им кръвни проби и са образувани незабавни производства по случаите.

Мъж се блъсна в крайпътно дърво, карал след употреба на алкохол. Около 18.30ч. на 6-ти май 49-годишен водач на лек автомобил „ Пежо- 306” с шуменска регистрация по прав участък между селата Никола Козлево и Пет могили губи контрол над автомобила. Заради несъобразена скорост мъжът излиза в дясно от пътя и се удря в крайпътно дърво. В автомобила, освен водача са пътували още двама души- Т.Н./ 45г./ и В.В./ 39г./ Тримата са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Нови пазар, където след оказване на медицинска помощ са освободени. Водачът С.Н./49г./е изпробван е с техническо средство. Дрегерът отчел 1, 21 промила алкохол в кръвта. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ.

Прави впечатление, че всички инциденти са около селата, където явно шофьорите се надяват, че няма да имат досег с КАТ.

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР- Шумен са регистрирани три пътно-транспортни произшествия само с материални щети. Полицейските служители са издали 24 акта за установяване на административни наказания, а наложените глоби с фиш са  23.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    0 1 Отговор
    Пиян на мотика,пак бива.Аз докато не стана на талпа не се качвам да карам......... Стига бе...как с 3 промила ще се качиш да караш било то и колело.Това че е на 120% сигурно,че ще се блъснеш ще го преживеем някакси,ама в повечето случаи страдат невинните.На такива хора затвора им е малко.Друг път да мислят.Трезви се избиват като кучета,а пияни са 1 "level" нагоре и вече се мислят за безсмъртни
  • 2 Цветелина Георгиева

    0 1 Отговор
    hora problema idva ot tova 4e nqma zakoni i koi da gi spazva. Karash piqn dobre aide 1 godina bez knijka 3000 leva globa i prez 3 meseca na izsledvaniq za tova dali si pil prez tazi 1 godina pri povtorno naru6enie stavash klient na gradskiq transport do jivot i globa 10 000. Parite ne sa mnogo zashtoto mogat da blusnat vas ili deteto vi togava 10 000 nqma da vi nakarat da se po4uvstvate po dobre. Shte me izvinqvate ama stanaha vremena 4e 6te karat avtomobili samo tezi koito mogat da si go pozvolqt kakto e v cql svqt ane na vsqka mijeturka s 300 leva da podarqvat knijka, a pregazeniq utre da buda az.

    Коментиран от #5

  • 3 Румен Ганчов

    0 0 Отговор
  • 4 коректор

    0 0 Отговор
    Абе, хора ! Назначете си един редактор ! Недопустимо е да се пише с толкова много правописни и пунктоационни грешки.... все пак това е един вид официална медия.... :)
  • 5 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цветелина Георгиева":

    @2 Цвети м/у това да е недостъпна и единствено законно придобита книжка има голяма разлика. Ти си жена и предполагам виждаш колата като пералня ,но има много хора като мен който имат истинска страст да карат (е нек ато са пияни това е офф-топик малко) и не мога да си представя да не карам ,защото не мога да си го позволя и някой е решил че е решение на проблема. А за цял свят не се притеснявай въпреки че е пъти по-скъпо те си имат пъти по-големи заплати. Такива тарикати не може да ги научиш и 100 000 глоба да има
  • 6 алекс бук

    0 0 Отговор
    "пияни до козирката шофьори самокатастрофираха или бяха задържани на пътя от полицията."