28 Май, 2019 17:15 15 461 17

За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ)

  • автомобилен спорт-
  • скандали-
  • различни организации-
  • отнет лиценз-
  • протест-
  • красен кралев-
  • бойко борисов

Този път неразбориите са в българския автомобилизъм

За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ) - 1
Снимка: ФАКТИ

Българският спорт и цялата ни общественост става свидетел на поредното събитие, което не би имало почва да се развие в друга, нормална и цивилизована страна. Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) е с отнет лиценз от страна на Министерство на спорта, Последващите отнемането на лиценза на БФАС събития са създаване на Автомобилна федерация на България (АФБ), която по бързата процедура е призната от Министерството на спорта и към момента разполага с правата да организира състезанията в България, както и да изпраща български състезатели в чужбина, установи ФАКТИ.

Днес пред Министерски съвет се проведе протест на Българската федерация по автомобилен спорт, като основното искане на протестиращите автомобилисти е лицензът им да бъде върнат незабавно, тъй като няма абсолютно никаква адекватна причина да не разполагат с него.

ФАКТИ беше на място и успя да проведе разговор с един от членовете на Управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) и състезател по автомобилизъм Николай Златков, ето какво каза той пред нас:

''Официалният мотив на Министерство на спорта и на министъра за отнемането на лиценза е, че не сме международно представени и не отговаряме на една единствена точка от новия закон - да бъдем международно представени. Смея да твърдя, че в допълнението на тази точка, ние отговаряме на изискването, защото сме кандидатствали за членство'', заяви за ФАКТИ Николай Златков.

От ФАКТИ попитахме Николай Златков кой е дал правото на Съюза на българските автомобилисти (СБА) да има толкова важна роля в съдбините на българския автомобилизъм?

''Точно в това е парадоксът. Съюзът на българските автомобилисти притежава международен лиценз по стечение на обстоятелствата, от времената, когато сме били една организация. Повече от 25 години Съюзът на българските автомобилисти не прави спорт, а лицензът по стечение на обстоятелствата стои при тях. Беше уж делегиран, казвам уж, защото последният документ е от 2005 година, ние правехме спорт и никой не се интересуваше по този казус. В интерес на истината, 3 или 4, с риск да бъда неточен, на общи събрания взимат решение председателят на Българската федерация по автомобилен спорт да започне процедура по прехвърляне на лиценза. Този лиценз е суверенитет за нас. В случая на господата от Съюза на българските автомобилисти не им хареса нашето управление и решиха, че могат да регистрират ново сдружение, да му дадат международните права и по този начин да подменят управлението на автомобилния спорт'', сподели пред ФАКТИ Златков.

''Факт е, че към момента единственият представител на Международната федерация по автомобилизъм в България е Съюзът на българските автомобилисти и ние именно срещу това се борим. Това смятаме, че е големият нелогизъм в цялата история. Организация в частна полза, нямаща нищо общо със спорта, държи правата върху един спорт и де факто внася ''шум'' в неговото управление. Това е големият проблем, защото те нямат моралното и юридическо право да носят правата'', сподели още пред ФАКТИ автомобилистът.

''Има как това да се поправи, чакаме Висшият административен съд да се произнесе, а се надявам и министър Кралев да разбере каква е простата истината, което да доведе до ревизиране на решението му. Тук сме пред Министерски съвет и очакваме подкрепата на министър-председателя, протестирахме вече и пред Министерството на спорта, където се срещнахме със зам.-министъра и секретаря по спорта, но резултатът не беше такъв, какъвто очаквахме. Поради това минаваме на по-висша инстанция, искаме националният ни лиценз да бъде върнат, за да можем да отговорим на всички изисквания на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) и да кандидатстваме пред тях за придобиване и на международните права, декларира Златков пред ФАКТИ.

''Аз лично очаквам държавата в лицето на министъра да застане зад нас и да удостовери кой е правил спорта през последните 20 години. Нищо повече. Ние сме много добре известни на Министерството на спорта, работили сме винаги с документи, всички сме били като клубове лицензирани в това министерство, там има планина от информация, така че ако някой има доброто желание да се зарови в нея, там ще открие истината, допълни Николай Златков за ФАКТИ.

СНИМКИ от днешния протест на автомобилистите:

За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ)
Снимка: ФАКТИ
За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ)
Снимка: ФАКТИ
За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ)
Снимка: ФАКТИ
За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ)
Снимка: ФАКТИ
За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ)
Снимка: ФАКТИ
За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ)
Снимка: ФАКТИ
За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ)
Снимка: ФАКТИ
За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ)
Снимка: ФАКТИ

За поредно безумие в българския спорт разбра ФАКТИ (СНИМКИ)
Снимка: ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    7 45 Отговор
    колкото и да не ме кефи тиквоча, тук правилно им е отнел лиценза, щото тяхната работа е мръсна колкото ево след рали

    Коментиран от #6

  • 2 123

    29 7 Отговор
    Простотията в тая държава няма край

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Архангел

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Как разбра изведнъж бе тгрол мръсен. На ясно ли си какви далавери се въртяха в БФАС. Или веднага държавата ти крива. Некадърник.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Zent

    0 17 Отговор
    Евалла на Камен, достоен и умен Българин. Тези измислени пилоти дето протестират са си изпели песента отдавна, Златков е все едно Лили Иванова да се конкурира с Ъпсурд или Криско. Айде прибирайте се вече пенсионери дайте път на младите аман от вас, убихте спорта....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 прост народ слаба държава

    2 2 Отговор
    ,,на прости хора власт не се дава,,.По цял ден правят/променят закони и никой не ги спазва.Баницата още не е разпределена.Какво ли още ни чака?
  • 10 месара

    1 4 Отговор
    тия па кви са?!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Папи

    6 0 Отговор
    Аз съм далеч от този спорт, но като чета разбирам следното: СБА имат право да отнемат лиценза на БФАС при ЗАВАРЕНО ПОЛОЖЕНИЕ, дето се вика от Бай Тошово време, а не, защото би следвало да е така. И понеже нещо не ги кефело сегашното ръководство, СБА се възползвали от ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, отнели лиценза на БФАС, създали някаква си АФБ... и си назначили "удобно" ръководство... ами българска работа...
  • 13 Хаххахах

    1 2 Отговор
    Так ави се пада когато си избирате такива като гробарите!

    Държавата ни се превърна в истнинска лудница вече!
  • 14 Иванчо

    1 1 Отговор
    Бфас ми говорят за морал... При положение че сегашнлто ръклводство нарочно допуска грешки в свикването на ОС и след като не ги устройва резултата, използват тези пропуски, за да пуснат 6 жалби в съда и да не допуснат новото законно избрано ръководство... И тези хлра ми обясняват, че някой друг нямал морал и драпал за власт... Дай Боже сляпо да прогледне...
  • 15 До Иванчо

    2 1 Отговор
    Много си в час драги ми смехурко около това какво се случва в БФАС!? Дали не си някоя изтривалка на СБА а? Или си обикновен михлюзин от АФБ - глупак жалък
  • 16 Асенчо

    2 0 Отговор
    Толкова е жалка ситуацията в която единствения организатор на спорта ( БФАС) трябва да доказва на тези който в предходната година се опитаха да откраднат незаконно власта в БФАС и след като съда не позволи това ( факти който могат да се докажат с докуменети ) създадоха нова , напълно не отговаряща на изискаанията на ФИА и в пълно противоречие с интересите на 90% от състезатели , клубове , организатори ,членове и т.н! Успяха да го направят всявайки заблуда и подвеждаща информация подкрепена от “факти” като тези в писмото на СБА “множество сигнали за злоопотреби” ....... За щастие все още в държавата има съд има изпълнителна вшаст и най вече отговорни и солидарни превърженици който няма да позволят това да е поредната кражба на чужд труд и унищожаване на спорта!
  • 17 Пенчо

    1 1 Отговор
    "Факти", поразгледах сайта ви, миналата година сте отразили само едно състезание от календара на БФАС, планинско Валерий Великов, и то само заради това, че имаше инцидент с публиката. Т.е. ако няма скандали и кръв изобщо и не знаете,че съществува автомобилен спорт!!! Само заради този факт заслужавате изобщо да не ви обръщаме внимание!!!