Last news in Fakti

10 Май, 2012 13:11 2 474 2

Тече акция срещу известен захарен бос

  • ддс-
  • захар-
  • бизнес-
  • симеон дянков
Тече акция срещу известен захарен бос - 1
Снимка: БГНЕС

Провежда се акция срещу фирми от захарния бизнес, свързана с източване на ДДС, и вече има резултати. Това  съобщи пред журналисти в парламента финансовият министър Симеон Дянков. Акцията е насочена срещу „голям и известен бизнесмен от Северна България“,  свързаните с неговата фирми, като се очаква до края да има задържани.

Акцията е плод на 2-годишни усилия и анализи. „Първоначални оценки на НАП по този начин ДДС-измамите в сектора или ще изчезнат, или ще се намалят с огромен процент", каза Дянков. Той е категоричен, че именно в захарния сектор са едни от най-големите измами с ДДС у нас.

Премиерът Бойко Борисов също коментира акцията с думите, че службите работят сериозно по нея. Той заяви, че в захарния сектор държавата изплаща повече пари, отколкото взима ДДС, което не било нормално, според него. 

Финансист №1 обясни, че измамите в захарния сектор отдавна са известни на властите: "Още през 2002-2003 година е имало доклади и в НАП, и в различните структури на сигурността. В тях се дават оценки, че годишно от ДДС-измами само в сектор „захар“ загубите на държавата са между 140 и 200 млн. лв.".

Дянков бе в парламента, за да разясни на депутатите националната програма за реформи. Около 70% от промените следва да бъдат изпълнени до 2015 година, като по повечето от тях вече се работи, съобщ вицепремиерът. 

Бюджетната позиция на България през изминалите месеци се подобрява спрямо предходната година, отчете още Дянков, както и ръст на търговията от 4%. Предварителните данни за април пък сочат „значително“ превишаване на приходите над разходите. Дянков прогнозира излишък от около 440 милиона лева.

Очаквайте подробности


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sugar daddy

    0 0 Отговор
    Хахаха, защо ли под "захарен бос" е снимката на Дянков?
  • 2 цеденевист

    0 0 Отговор
    440 милиона лв.Дали ще стигнат тези пари за бонуси на чиновниците ?А за горките пенсионери г-жа Сандъков да помисл по от рано и да разшири съществуващите гробищни паркове.Може да открие нови работни места като за целта креметориума мине на трисменен режим на работа.