Last news in Fakti

11 Май, 2012 08:55 2 441 3

Кратък разпит на Гриша Ганчев

  • захар-
  • гриша ганчев
Кратък разпит на Гриша Ганчев - 1
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Гриша Ганчев бе разпитан за 15 минути в ГДБОП. След него бизнесменът не пожела да говори пред журналисти, след като от вчера дава непрекъснато изявления.
Синът на Ганчев – Данаил Ганчев и още директори от „Литекс комерс” остават задържани. Вчера фирмата бе обискирана. Днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди, че един от разпитаните е признал за намерения за внос на захар от Чернобил. Операцията бе проведена и заради ДДС измами в захарния бизнес.

По-рано днес бизнесменът Гриша Ганчев каза днес, че ще си носи четка и паста за зъби, визирайки възможността да бъде задържан в рамките на акция „Захар”.

„Днес ще ходя да ме разпитват,” каза Ганчев по телефона за „Тази сутрин” по бТВ. Той не пропусна да добави, че не знае защо е задържан синът му. „Вчера им дадохме документи, съдействахме им.” Добави бизнесменът.

„Това са разни спекулации – кьорфишеци,” заяви Ганчев. „Истината е че аз съм човекът, който и при предното правителство постоянно съм алармирал за бизнеса със захарта.”

„Нормално е да започнат от нас – ние сме най-големите в този бизнес в България,” отбеляза собственикът на „Литекс”. „Толкова предложения сме дали на Дянков. Първите хора, които са го занимавали с тези неща, сме ние.”

Гриша Ганчев каза още, че се знае кой стои зад данъчните измами в бизнеса със захар. По думите му това са „разни пловдивски, софийски и карнобатски фирми.” Ганчев добави, че е предал списъка с фирмите, на когото трябва.

Бизнесменът обясни и схемата в „сладкия” бизнес. „Всички тези фирми могат да си купят захар от нас. Идват, купуват си захар – ние сме производители, изкарваме готов продукт, събират се митническите сборове. Те купуват оттук, купуват и от Полша и т.н.”

Като излезе истината на бял свят, тогава ще говорим.

„Ако трябва и мен да ме задържат, аз имам най-голям интерес бизнесът със захарта да излезе на светло,” заяви Ганчев. Според него проблемът е от две години и е свързан с вътрешнообщностните доставки. Ганчев предложи държавата да си гарантира ДДС-то на границата с банкови гаранции и „мачът е свършил”.

Той призова правителството да направи необходимото, за да излезе захарният бизнеса на светло.

В Чернобил знам, че се произвежда ток от атомна електроцентрала, не съм чул там да расте захарна тръстика и да се произвежда захар.

Това са свободни съчинения по картинка и не знам кой болен мозък го е измислил, така Ганчев си обясни информацията, която излезе от МВР, че доста от района на бившата атомна централа в Украйна е трябвало да стигне до българския пазар с неуредени документи и ако не можело да се пласира на пазара, щяла да бъде консуматив за приготвяне на сокове.

Тук е див балкански капитализъм. 20 години аз храня държавата със захар и досега нещо да е станало, заяви още Гриша Ганчев. Как от Чернобил ще я вкарам, запита бизнесменът.

 

Има потвърждение за обвиненията от вчера. Акцията е проведена съгласувано със специализираната прокуратура и тя днес ще прецизира обвиненията, заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Това той каза по повод на вчерашната акция, при която беше арестуван и синът на Гриша Ганчев и други служители на "Литекс комерс" за източване на ДДС. И спец прокуратурата ще реши днес дали доказателствата са достатъчни. В тази посока не бих могъл да кажа колко са щетите за републиканския бюджет, това ще стане след прецизирането от специализираната прокуратура.

Имало е намерение да се закупи захар от Чернобил. Имало е подобно намерение и то е потвърдено от едно от лицата, които са задържани. Дори в неговия компютър има потвърждение, каза Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карамел Му

    0 1 Отговор
    Всички спонсори на ГЕРБ да се готвят да стават донори, защото алчноста на Хвалипръцко и Цвъцко е неизмерима. За президентските избори им трябваха около 80 милиона, за да подменят или купят вота, но сега предстоят по-тежки избори и вече започнаха да грабят от хора, които ги хранеха дълги години.
  • 2 Фафла чудна

    0 0 Отговор
    кукуруку фафла чудна,пълна с течен мармалад!Това е сегашната БГ политика!Не се е отчел на последните избори.Вероятно неговите хора са "снесли" куфарчетата на грешен партиен адрес и сега го тормозят и притесняват.
  • 3 aha

    0 0 Отговор
    nqma zna4enie,koi kogo sponsorira!!!Ot darjavata se krade kogato ti razre6i vlasta,paza4ite /policiq,mitnici,dana4ni/ i kogato naroda e ov4i i zombiran !! Az iskam da vidq akciq s/u grupirovkata otbor/tim- team/ za da povqrvam,4e opitvat da vavedat darjavnost v tazi balkanska teritoriq !