6 Юни, 2019 17:19 1 748 22

Бюджетната комисия прие партийната субсидия да стане 1 лв. от 1 юли

  • партийни субсидии-
  • партия

Народните представители от „БСП за България“ отказаха да участват в гласуването

Бюджетната комисия прие партийната субсидия да стане 1 лв. от 1 юли - 1

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие на първо четене с 10 гласа „за“ промени в Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г.

Народните представители от „БСП за България“ отказаха да участват в гласуването, пише novini.bg.

Промените предвиждат размерът на държавната субсидия от 1 януари до 30 юни 2019 г. да бъде както досега – 11 лв. на получен действителен глас, а от 1 юли до 31 декември 2019 г. да стане 1 лв. на глас.

Сред мотивите на вносителите от Министерски съвет се посочва, че с намаляването на партийните субсидии ще се отговори на обществените очаквания за по-малко разходи от държавния бюджет за финансиране на дейността на политическите партии и коалиции.

Предлаганата промяна на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. в средата на годината, при общественото внимание към въпроса, е показателна за желанието на правителството да отговори на обществените очаквания. Фиксирането на субсидиите в размер 1 лв. за глас в годишен размер считано от 1 юли 2019 г. ще намали разходите по държавния бюджет и редуцираният разход на бюджета за второто полугодие ще бъде 1 460 402 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    19 2 Отговор
    Народните представители от „БСП за България“ отказаха да участват в гласуването - Емиии нали са опозиция хаха :)

    Коментиран от #6

  • 2 Справедливо

    12 0 Отговор
    Е, НС, да се върне към модела на Соца! Президиум, постоянно действащ и няколко сесии годишно. За сесиите дневни и квартирни пари, при присъствие! Признат трудов стаж, по месторабота! А сега какво? Източване....

    Коментиран от #16

  • 3 Справедливо

    5 0 Отговор
    Е, НС, да се върне към модела на Соца! Президиум, постоянно действащ и няколко сесии годишно. За сесиите дневни и квартирни пари, при присъствие! Признат трудов стаж, по месторабота! А сега какво? Източване....
  • 4 БГ фашист и нацист

    9 5 Отговор
    Браво!Сега поне партиите,които са в парламента пратени от Москва ще фалират,щото рублата е много евтина.

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "БГ фашист и нацист":

    курни ще си даде парите от техноимпекса и милийончева от офшорките за да е жива партията, хахахаха....
  • 6 Просто са популисти

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    Комунистите са си боклуци отвсякъде, много мрънкат , но стигне ли се до гласуване ги няма никви! После излизат и пред простия Български пенсионер казват ето пак не го приеха, а реално те не са гласувале за приемане, няма такъ прост Български пенсионер никъде по света, да подкрепят тия боклуци от БСП-то, затва си заслужават пенсийте!

    Коментиран от #8

  • 7 Колко е минималната работна заплата?

    14 0 Отговор
    От 11 на 1 си е ЗАСЛУЖЕНО! И без това политиците са много на брой за малка държава като България, трябва и там редукция!!!
  • 8 Гордееш ли се

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Просто са популисти":

    с простащината си?

    Коментиран от #9

  • 9 Малоумник

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гордееш ли се":

    Ти гордееш ли се че ваще са те създали толко тъп и грозен, затва си заслужаваш мизерния живот които живееш:-)
  • 10 Еее

    9 0 Отговор
    Как няма са против, врътва се кранчето, вече няма да има партийни пари раздадени на свои предприемачи, безцелни конгреси с кйор-софра,крайно време беше!
  • 11 Варна

    2 5 Отговор
    Понеже ГЕРБ имат на сметката си най- много пари, сега целят финансово да бъдат осакатени противниците им или по- точно малките партии. С най- много пари са БСП и ГЕРБ. Те ще имат пари за голяма рекламна кампания и така ще спечелят следващите избори. Тогава отново ще променят субсидията и така касичката им отново ще бъде възстановена. Моете лично мнение, всички партии да имат еднаква субсидия за да са на равна нога. Примерно, годишно имат по 2 млн. и това е! Сега другите имат по толкова, обаче ГЕРБ прибират по 15млн на година. И тук не смятаме парите от НПО-тата Ханс Зайдел и Конрад Аденауер, които продължават да финансират ГЕРБ. Това апропо е доказателство, че ГЕРБ са чужда партия финансирана от чужда държава. Ако ДПС се финансира от ТУрция как ще реагирате например? - Разбирате ли за какво говоря? Всички пари от вън трябва да бъдат спрени! Няма молитвени закуски, няма разходки за чужда сметка! Предателите трябва да бъдат извадени от управлението

    Коментиран от #12, #13, #18

  • 12 Защо да има субсидии?

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    Обявяваш си приоритетите , изпълняваш ангажиментите и готово! Субсидията е за кражба, обсебване! Как се изкарват милиони? Сибсидията, по подразбиране, е несправедливо подпомагане! Кой субсидира дребният и среден бизнес? Той е за доене! Ааа, субсидират се мързеливите, също, крадците и престъпниците! Изводът, е: не на субсидиите! Партийците са богати! 25 процента месечно от доходите им, е много за да издържат господарите си!
  • 13 Не всичко е пари,

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    А идеите и политиките, справедливостта, е по- силна от парите! Дори и обругавани те, го разбраха! Дори и циганите, вече не гласуват, за пари!
  • 14 месара

    5 0 Отговор
    бсп не гласували, и правилно, сега от къде пари за СПА ! пък дано така и разни партийки, дето имат един файтон поддръжници да се закрият,
  • 15 Гост

    1 0 Отговор
    Е сега ги гледах по тв. Събрале се 20 милионера, в неква комисия, дето взимат по 1000лв, за всяко заседание, а те са 1-2 пъти в седмицата и всички членуват в по 5-6 комисии, не мога да ги сметна, ама много пари, е така, за нищо, та тия 20 милионера се чудят кво да правят с тая субсидия, а тя се гласува година за година, демек от 1ви юли до края на годината и другата година, гласуване на ново. Та, чудя се за кво се вайкат милионерчетата, като левчето ще е за 6 месеца, за парламата, и догодина може да си гласуват пак 11 левчета, а може и да са 20, кой знае....
  • 16 А,де ...

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Справедливо":

    Най-доброто. Събират се, избират правителство и .... ''Кой, от 'дет' е.'' При криза, неразрешима от Министерския съвет -обратно в парламента. Субсидии -членският внос. Благинки - безплатен общински транспорт, паркинкг, БДЖ и ... толкова. 30 години коват закони. Не се 'наковаха'.
  • 17 256

    3 0 Отговор
    Абе къде е дрОгарката Нинова,да даде едно пространно интервю за 1-то левче.
  • 18 Малоумник чети и гледай малко

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    Повече пари от ДПС и БСП няма, вътре всички са милионери имат фотоволтайчни паркове, централи и т.н., малко отвори интернета и прочети , тоя мозък господ не ти го е дал да сереш и да ядеш! Само като им видиш палатите където живеят и ще припаднеш, апартамента на Цветанов и къщата на Борисов са като външни кенефи, пак ти казвам малко прегледай информацията има си и снимки на палатите, ама нали е по лесно да сереш по форумите:-)
  • 19 Багерист

    1 0 Отговор
    СПРЕТЕ БОНУСИТЕ НА МАЛОУМНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
  • 20 Limana

    4 0 Отговор
    Едно голямо браво на Баце ! За кой ли път го забива четвъртит на другарите !
  • 21 Гост

    2 0 Отговор
    Един лев стотинка по-вече не им давам.
  • 22 Мнение

    3 0 Отговор
    А колко по разумно ще бъде да дават на избирателите по десет лева за гласуване. Така ще се повиши изборната активност и ще се получат реални изборни резултати. Ще се обесмисли купуването на гласове. Политиците ще спрат да си купувт апартаменти с частни асансьори и т.н.
    Сега става точно обратното ние всички им даваме пари а те се надпреварват кой по-вече цигански гласове да купи.Това избори ли са или какво е?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове