Last news in Fakti

7 Юни, 2019 11:36 1 656 16

Никой не иска да отпусне напрежението в Патриотите

  • обединени патриоти-
  • вмро-
  • атака-
  • нфсб-
  • волен сидеров-
  • красимир каракачанов

Няма как да седна с някого, който се е упражнявал 40 дни на "наш гръб" и това, че съм министър на отбраната, не ми дава основания да се държа като фатмак. Въпрос на възпитание е, казва лидерът на ВМРО

Никой не иска да отпусне напрежението в Патриотите - 1

Две седмици след Европейските избори напрежението в малката коалиция ''Обединени патриоти'' продължава да ескалира.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отказва да е повече "звероукротител" на "моите партньори". Изрично Каракачанов подчерта, че изказва "моите партньори" в кавички. В интервю за „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ лидерът на ВМРО коментира настоящите и бъдещите отношения в малката коалиция. Според Каракачанов от "Атака" не могат да преживеят ниските си резултати на европейските избори и то след една кампания, която е била упражнение на гърба на ВМРО.

Каракачанов поиска конкретно доказателства за това, че ВМРО са спечелили резултата си по нечестен начин и призова да се проверят резултатите на "Атака" например в секциите от махалата в Ямбол, в Буковлък и Монтана, където партията на Сидеров изпреварвала по резултат дори и ДПС.

Засега не се очертава инициирането на Коалиционен съвет при тези отношения, защото пък тогава аз трябва да слагам синя каска, пък не искам да се изживявам като умиротворител. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод развитието на отношенията в малката коалиция.

По думите му няма никаква новина около отношенията в малката коалиция. Чудя се какво да ви кажа. Нищо не се променило от вчера и онзи ден, обясни Симеонов.

Той посочи, че тази обстановка на обвинения, упреци и противопоставяне не му е приятна.

''Не сме се събрали да се обичаме, а да вършим някаква работа.'', подчерта бившият вицепремиер.

Каракачанов няма намерение да отговаря на глупави обвинения и да става наново звероукротител. Няма намерение и да държи никой насила в коалицията и няма смисъл да връзва нещо, което вече е скъсано. "Аз не мога да отговарям за някой, който не знае какво иска", посочи лидерът на ВМРО и допълни, че отговаря само за депутатите на своята партия.

"Няма как да седна с някого, който се е упражнявал 40 дни на "наш гръб" и това, че съм министър на отбраната, не ми дава основания да се държа като фатмак. Въпрос на възпитание е...", посочи Каракачанов.

Той изрично обаче посочи, че продължава да очаква пълен мандат на правителството, тъй като не вижда основание за разпускане на коалицията. ВМРО не искала нищо от коалиционните партньори. Партията имала молба само към ГЕРБ - да се направи ревизия на управленската програма и да се види какво е било свършено досега. Каракачанов даде и пример - трябвало преглед в частта за циганската престъпност. ВМРО не иска преразглеждане на коалиционното споразумение, стана ясно още по думите ми.

Водещите на сутрешния блок на Нова посочиха, че са имали уговорка за телефонно включване с Волен Сидеров, който да коментира думите на Каракачанов. Сидеров обаче отказал в последния момент.

Вицепремиерът коментира и бъдещето на Сидеров в парламентарната група на ОП, на която председател е именно Сидеров. Според Каракачанов Сидеров въобще не си върши работата като такъв - той не инициирал нито 1 законопроект, не ходил на работа и гласувал едва на 3% от процедурите.

Засега в ОП няма поставен въпрос за смяна на формата - дали "Атака" да си тръгне от коалицията. Възможно било обаче такъв въпрос скоро да се постави на масата заради подобни изказвания на Сидеров.

Около предложението на Бойко Борисов за партийната субсидия да бъде сменена на 1 лев Каракачанов коментира, че дебатът по темата в парламента тепърва предстои. Той се надява на разумно и продуктивно решение.

Иначе предложението на Борисов не било популистко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    20 6 Отговор
    З мата ТЮФЛЕЦИ
  • 2 А бе

    15 6 Отговор
    До кога ще ги титулувате патриоти тези боклуци?
  • 3 Bahti

    14 7 Отговор
    Тримата Глупаци, слуги на тиквата.
  • 4 Абе я

    9 4 Отговор
    Хвърляйте кърпата. Стига сте подкрепяли вече. Не виждате ли че всичко е у г.... Зо
  • 5 България

    8 5 Отговор
    Валери симеонов щеше да получи моят глас и това на моето семейство и приятели ако не се беше отказал от забраната за реклама на хазарт!!!Ако го направи ще гласувам за него на местните избори!
  • 6 Хаха

    11 2 Отговор
    Леле колко си прост, но за сметка на това си алчен!!!
  • 7 джаич

    13 6 Отговор
    Душевна и морална нечистоплътност .Гнус и омерзение . Ако тия са българските патриоти свършено е с България .
  • 8 Обединени идиоти

    9 4 Отговор
    Аре разпадайте се и предсрочни заедно с местните
  • 9 Баш Гост

    11 1 Отговор
    Този доносник на ДС, който не знае що е казарма, в ранните зори на демокрацията искаше да разформирова армията - кой малоумник го направи министър на отбраната. Той не знае какво е фатмак, защото не е служил, ами само е чувал - щял да се държи като такъв. Това не е никакъв патриот, а е пълен идиот.
  • 10 Бялата Златка

    5 1 Отговор
    Аз мога много добре да отпускам напрежение на мъжете чрез устата ми, но го правя само на г-н Доган, г-н Борисов и г-н Пеевски. На тия двама тюфлеци шкембето и Валерката и рубли да ми дават, няма да го направя!
  • 11 Батман Боко

    6 1 Отговор
    Тия знаят,че са аут от играта и се натискат да избутат още месец,два,но кинтите са на свършване,а други няма и да видят.
    Обеднелите патриоти,парите ги събраха и парите ще ги разделят,другото са празни приказки,но те им викат идеи.НАРОДЕ????
  • 12 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Тия бутафорковци са като скалата 3 та Хикса и ледения
    Не ги вземайте на сериозно
  • 13 Тримата ПРЕДАТЕЛЯ

    1 1 Отговор
    Так атрябва да се наричат или СЛУГИТЕ НА БОКУ!

    Хаххаха какви циркове се разиграват!

    Воленчо да не реве щото неговите хора го напуснаха отдавна и отидоха при ВМРО-то!

    Отидоха при КАРАКАЧАНА щото той урежда хората си къде с някой сладък лаф, гозба и топло държавно местенце!

    Докато Воленчо урежда себе си само!
  • 14 Бай Мъдурко

    1 1 Отговор
    ПатриИдиоти и точка по въпроса!
  • 15 297

    0 1 Отговор
    Да се махат!
  • 16 Hhhhhhh

    0 1 Отговор
    Сами се преебахте. Вие сте преключили като политици и партии. Който се докосне до герб умира.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове