Last news in Fakti

8 Юни, 2019 20:13 11 752 38

Пленумът на БСП с критика към Елена Йончева

  • пленум-
  • бсп-
  • елена йончева

Според част от вътрешната опозиция, левицата е загубила евроизборите, заради "предозиране на критиките към Борисов" по време на кампанията

Пленумът на БСП с критика към Елена Йончева - 1
Снимка: БГНЕС

Елена Йончева, водачът на евролистата на БСП, е отнесла доста критики от пленума на БСП за поведението си по време на предизборната кампания.

Според част от вътрешната опозиция, левицата е загубила евроизборите, заради "предозиране на критиките към Борисов" по време на кампанията, пише "Епицентър".

Било отчетено като грешка това, че в цялата кампания Йончева е говорила само за корупция и се фиксирала върху личността на премиера.

В своите послания Йончева се е разминала с „основни ценности, изразяващи, идейната същност на партията” и това е придобило съществено значение в рамките на кампанията, били част от изводите на пленума, които са залегнали и в доклада на Идейната комисия към НС на БСП.

В изказване Юрий Асланов посочил, че след като решението на ръководството на БСП било да се проведе позитивна европейска кампания, в действителност партията направила негативна кампания и това отблъснало периферията, а в същото време ГЕРБ са успели да активират разколебаните.

Сергей Станишев също смята, че евроскептичната реторика на БСП е част от причините хората да не отидат да гласуват. Според него е трябвало да се говори за бъдещето, не за грешките, а за това какво искаш ти да промениш и как да го направиш.

Йончева не присъства на пленума. В интервю по бТВ вчера тя отхвърли критиките, че е водила негативна кампания. Обясни, че е изнасяла само факти, които според нея, хората трябвало да знаят.

Йончева върна топката в градината на БСП като заяви, че на БСП и предстои много работа, за да спечели доверието на гласоподавателите. "БСП трябва да намери сили в себе се и да докаже, че може да управлява", подчерта избраната за евродепутат от листата на БСП.

На пленума се чули гласове, според които с отхвърлянето на Истанбулската конвенция БСП се е отклонила от лявата идеология на партията, а ръководството тласкало партията към консерватизъм.

Критика срещу линията на "левия консерватизъм" има и в доклада на Идейната комисия към НС на БСП. Отбелязва се, че „левият консерватизъм” не се връзва с Програмата на БСП, с "Визия за България" и с европейска Платформа "Визия за Европа".

Според критиците на Нинова идеята за "левия консерватизъм" внесла объркване сред електората на партията по отношение на ценностите, които изповядва левицата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мигел

    86 43 Отговор
    Странно и прокуратурата също има критики към нея,ако живеехме в нормалан държава щеше да с Цветан Василев с следствения арест,а не да ми правят кампания със заграбените от КТБ спестявания на хорат !

    Коментиран от #3, #33

  • 2 Пешо

    85 16 Отговор
    Ако не бяха против Истанбулската конвенция щяха да са вече умряла партия. Точно противопоставянето на тази конвенция им позволява да запазят електората си, въпреки голямото количество боклуци в ръководството на тази партия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пешо

    40 18 Отговор
    гяволета от бсп искате да печелите ама нема как бе сладури,щото сичко ви е калпаво:
    -първо-нека некой,може и баш гяволето да излезе пред телевизоро и да каже на омавите баби и дедовци "ние от бсп немаме нищо общо с вашата бкп,даже тия тарикати от герппп са повече от нас от бкп,оти над 90% са били членове на тази партия "!
    -второ-не сме комунисти,нема начин оти нащата партия не е с членове комунисти,а ЦоЦиалисти,и целта ни не е да построим комунизъм,като на бкп,а ЦоЦиално общество,демек да има за всички,да има и богати,но да нема много бедни!
    -трето-ако ние сме комунисти,както ни кръщава Батко,то техната партия каква е:също комунисти,даже повече от нас,щото са били акана партийни другарчета!
    -четвърто-имало милионери у нащата партия,ми ще има в цел свят Цоциалисти има милионери,нема лошо,но комунист НЕ МОЖЕ да е милионер,ако е такъв милионер значи не е комунист!все едно папата да е мюсюлманин!
    -и пето и шесто и т.н. та обяснете на ората и ако ви разберат,а те ще ви разберат,може и да спечелите!

    Коментиран от #34

  • 5 месара

    62 2 Отговор
    тия се почнаха отново, не аз съм виновен, друг е виновен! СМЯХ В ЗАЛАТА!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 селянин 1

    58 15 Отговор

    До коментар #5 от "месара":

    Тва запъртъчено журналистическо,,миньонче,,,използва/побърка/всичките комунаги,като почнеш от шефката им/в оставка/до чистачката на,,позитано,,само и само..да седне до станишко в европарламента.
  • 8 Limana

    62 21 Отговор
    Социалистите току що поднесоха главата на Нинова на Цацаров ! Да връща парите от Техноимпекс и барабар с Милиончева у Сливенския ! Цацаров нали комунетата искаха справедливост сега...какво дремеш !
  • 9 розово

    43 14 Отговор
    Когато аматьор се вземе за професионалист резултата е видим.Предстои да видим аматьора какви ще ги забърка в Брюксел.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    58 16 Отговор
    За БСПто няма значение каква е и какво е свършила Йончева! Важното е да КРЯКА И ПРАВИ ФИЛМЧЕТА СРЕЩУ ГЕРБ!!!
  • 11 Docenta

    61 8 Отговор
    Ленчето вече е на 18 000евро заплата в гадния евросъюз и я боли оная работа за бсп и народа
  • 12 964

    48 6 Отговор
    Ластици,ластици,ластици...Дълбоки анализа...Взимане на поуки...Смяна на ръководства...Визия за това,визия за онова...И накрая... 12-ти пореден лобут.То не остана здраво място.
  • 13 Задължени са на Йончева

    32 44 Отговор
    Елена Йончева взе гласове колкото водачката на ГЕРБ. С посланията на Й. и нейната кампания БСП постигна почеве гласове от предишните избори при по-малка изборна активност. Следователно именно Йончева е донесла тези гласове за БСП – гласовете, които са предпочели нея. Над 82 000 гласа за Йончева персонално (мажоритарно) и 30 000 повече от миналите избори като цяло, докато ГЕРБ губят гласове и са с по-малко избиратели от миналите избори. Ясно е, че "вътрешната" опозиция в БСП ще е срещу Й. - тази "опозиция" са милионерите в БСП, които Нинова искаше да избута на заден план, но пък ГЕРБ хвали именно тях, а жалят ГЕРБ, че Й. ги критикувала. Политическото интриганство не е нещо ново ("Я да ги поскараме малко" в БСП-то) Ако Й. каже - "ОК, ставам независим депутат", "вътрешната опозиция" ще остане с 82000 гласа по-малко и е ясно докъде ще я докарат. Вместо да благодарят на Й., "вътрешната опозиция" иска да си кара както при С.С., който загуби всички избори, в които участва, а сега дава съвети.

    Коментиран от #15

  • 14 бсп

    38 6 Отговор
    Бкп се самоизяжда от вътре от 10г насам кой да е лидер на бкп!И сега вълците милионери на Гергов късат живо месо от Техноимпексова и Милиончева!Бкп е вече на кладата и изгаря!Самоунищожава се на всеки час и дори малките и двадесет годишни хлапета не могат да им помогнат като """""визия на България""""" !!!!!
  • 15 коментар

    31 8 Отговор

    До коментар #13 от "Задължени са на Йончева":

    И вътрешна опозиция, и външна опозиция и както и да ги наречеш бсп се самоизяждат!Това е лидерска партия и всички без изключение се изяждат един друг за власт в бсп и за власт в държавата и корупцията им става все по-голяма по между им!!!!Да им е честита корупцията за лидерство в сектата им!!!!Честито другарки и другари!!!!!
  • 16 Йозеф

    30 10 Отговор
    Какъв пленум, некви изтръпнали лелки и изветрели пенсии. Тия загубиха всичко, скоро ще загубят и подаянията в копейки, на изборите ги чака поредния погром.
  • 17 чернобил

    32 8 Отговор
    Риториката на комунистическите лумпени е ясна,език на омразата и лъжата...Затова и недоклатените госпожи загубиха...
  • 18 Димитър

    32 7 Отговор
    бсп все още търсят виновни за провала си, ту нинова им виновна, ту йончева, ту станишев, даже първанов. Не, драги, не. Не е виновен никой от тях, и същевременно са виносни всички те, плюс всички вас, които турсят жертвеното агне! Виновна е политиката на бсп. Виновна е лъжата ви, че сте социалисти, а всъщност се оказахте не толкова добре прикрити капиталисти, и послушковци на хранилката на сащ! Успокойте се вече, и отивайте в забвението, а може и в затвора, където всъщност е мястото на всички наши политици от 30 години насам!!!
  • 19 Вятър

    36 4 Отговор
    Ленчето удари джакпота с голямата заплата и спокойната работа в Брюксел,а пък комунягите нека си правят пленуми и отчитат грешки.Пука и на ....
  • 20 Мигел

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Альоша Гърневски":

    Альоша Гърневски отивай там от където си дошъл.Чернилка ли са; какъв си ? Датиебамайкати.
  • 21 БСП

    46 9 Отговор
    Е НАЙ КРАДЛИВАТА И ПРЕДАТЕЛСКА ПАРТИЯ ! ЗАТОВА НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ НА ВЛАСТ!
  • 22 Жалка работа

    29 5 Отговор
    Елена Йончева:Майка рускиня,баща Българин.
  • 23 Пилот на Миг 23 найдобрия руски самолет

    16 13 Отговор
    Тъпото си е тъпо, нищо че е русо, не че и другото тъпо, като празна тиква е по-умно от русото тъпо.... И мургавелото тъпо, е като русото тъпо и като тиквестото още по-тъпо... всички са тъпи, но като българския народ, по-тъп няма на планетата.....

    Коментиран от #24

  • 24 хихихи

    7 4 Отговор

    До коментар #23 от "Пилот на Миг 23 найдобрия руски самолет":

    МиГ17 е по добър. А Пе2 още по.
  • 25 Руми

    29 4 Отговор
    Тази любовница на Станишев Елена Йончева е директна за пандиза за много време.
  • 26 Кейн

    13 8 Отговор
    Ако Нинова беше решителна докрай печелеха,отстъпиха пред Станишев,Гергов,Божинов,Пирински и загубиха,това е.
  • 27 Дссв

    3 16 Отговор
    Гадни
    БСП ще спечели местните избори.
    Злобари
  • 28 Въпрос

    29 4 Отговор
    Кога Йончева ще връща откраднатите пари за 3 къщи за гости на морето?
  • 29 Бубу

    24 3 Отговор
    Тази изкукала йончева не само е за затвора ами и за психиатър Не може човек който сериозно е уличен в корупция да се прави на борец, срещу корупцията и да увърта когато стане дума за нейните престъпления а в сущото време да съчинява за къщи в барселона например. Час по скоро трябва да поискат имунитета на лудото ленче и от ЕП иначе кой знае какви глупости ще ръси там, за нея няма значение истина, неистина, ще плюе там България и ще вреди, нали е руски троянски кон

    Коментиран от #35

  • 30 Хари

    19 3 Отговор
    Що е то фашизъм?-БСП в действие!!
  • 31 Георги

    20 1 Отговор
    Червените нагълци клатят България с помощта на Русия от 60години.
  • 32 Иво

    16 3 Отговор
    Няма кой да ги спре крадливите ,потомствени червени фашисти да грабят безжалостно България.
  • 33 АНТИ лЕФСКАР

    2 12 Отговор

    До коментар #1 от "Мигел":

    АКО ЖИВЕЕМ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА И ТИБОКЛУК И СИТЕ КРАДЦИТЕ ГЕРБЕРСКИ ЩЯХТЕ ДА СТЕ В ЗАТВОРА.
  • 34 АНТИ лЕФСКАР

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "пешо":

    ПИШИ С ГЛАВИ БУКВИ БОКЛУК ГЪРБАВ. НАУЧИ ПРАВОПИСА ГЕРБЕРЕ. А НА ПЕРОВДЕН СЕ ГРЪНИ В БАНКЯ.....ДЪРЖЕЙКИ В ЕДНАТА РЪКА СУДЖУК, А В РУГАТА СНИМКИ ОТ АСАНСЬОРА НА ЦВ.ЦВ.
  • 35 АНТИ лЕФСКАР

    3 9 Отговор

    До коментар #29 от "Бубу":

    ИЗРОР НАНАБУНКАЙ СИ ГО В ТЪПАТА ТИКВА. ТИ ЛИ И ПРАВИ ФИЛМИТЕ НЕДОКЛАТЕН ГЕРБЕР.
  • 36 Morgoth

    14 2 Отговор
    Добре, че беше противопоставянето на Истанбулската конвенция, че да върне част от електората на БСП, иначе сега щеше да е на половина на резултата си.
  • 37 Редови член й

    0 0 Отговор
    Сега да не я изгодните.Това е срамота.
  • 38 Ленчето е

    3 0 Отговор
    Рускиня с български паспорт - агент на КГБ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове