14 Юни, 2019 18:15 6 566 19

Аталай, ДПС: Борисов иска да угоди на Слави Трифонов

  • дпс-
  • рамадан аталай-
  • субсидия-
  • 1 лев-
  • бойко борисов-
  • слави трифонов-
  • детски градини-
  • ддс за хляба

Темата с партийните субсидии е популизъм

Аталай, ДПС: Борисов иска да угоди на Слави Трифонов - 1
Източник: БГНЕС

''ОТ ДПС се опитваме да изкараме цялата политическа класа от популизма и да започнем да обсъждаме реални политики. Една такава политика е сферата на ДДС. Всички политически формации трябва да седнем на кръглата маса и да обсъдим как да преминем към друга форма на събиране на данъци'', това заяви пред "Плюс минус" по Нова тв депутатът от ДПС Рамадан Аталай, предава от epicenter.bg.

На въпрос дали това не е популизъм Аталай отговори, че изборите за европейски парламент са приключили преди седмица-две.

"Ако предложението ни за намаляване на ДДС беше популистко, щяхме да го направим преди евроизборите. Дошло е времето всички политици да седнем и да разговаряме по темата. Един диференциран подход в сферата на храните няма да доведе до такова сътресение, което да учуди финансовия министър и той да не знае как да реагира'', констатира депутатът от ДПС.

''Проблемът при хлебопроизводителите е много голям и най-сериозен, но трябва да се започне от някъде. Вчера срещата с хлебопроизводителите беше близо 2 часа'', заяви още Аталай.

''Назрява общата идея за намаляване на ДДС-то в цялата хранителна верига. Време е да облекчим онази част от обществото, която вече изнемогва. ДПС трудно може да бъде обвинено в популизъм'', каза народният представител.

''За детските градини важи същото, ако наистина искаме да има реално и качествено образование, както и да дадем равен старт на всички деца. Ние сме конструктивна опозиция и съм убеден, че министърът на финансите ще се радва да обсъдим тези теми", категоричен беше Аталай.

На въпрос на кой хляб точно ще се намали ДДС - този с лимец или обикновения хляб, Аталай каза, че срещите, които водят с бранша, са плодотворни и ще назрее общата идея да погледнем на смяна по цялостната хранителна верига. "Време е да облекчим хората и част от парите, които се харчат от държавата да останат в ръцете на хората", убеден е депутатът от ДПС.

''Ако наистина искаме образованието да създава социална среда на децата, и да се възпитават, и до 12 клас да продължат, трябва да се почне от детските градини. Убеден съм, че Владислав Горанов е доволен от този разговор'' предположи Аталай.

На въпрос за намалените субсидии на партиите:

"За мен популизъм е темата за партийните субсидии. Ние не успяхме да обясним на хората как се стига до тези 11 лева и за какво ги използват партиите. Разходите, които са необходими за поддържането на една политическа партия, трябва да бъдат ясни, открити и поставени на масата. Ако сринем сегашната система, трябва да се обясни как ще се финансират партиите. За нас, ако не е 11 лева субсидията, тя трябва да стане 0 лева и да минем към американската система - изцяло на дарения, обяви депутатът от ДПС.

Той предположи, че Бойко Борисов е казал, че субсидията трябва да бъде 1 лв. заради Слави Трифонов. "Като отговорни политици трябва да се представи как ще съществуват политическите формации, между първо и второ четене имаме предложения", каза Аталай и припомни за американската система.

''Ако не са 11 лв. на глас, предлагаме 0 лв. и преминаване към дарения, да приемем Закон за лобизма'', предложи депутатът от ДПС. Той добави, че могат да предложат партиите, които имат милиони на влогове в банка и са ги натрупали, да ги върнат в бюджета, за да се построят с тях детски градини.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    13 1 Отговор
    Що бе - и в Германия хората дават на партиите по толкова и никой не се оплаква. нещо дпс-те много реват. А такъв ход на Бойко е по-скоро неизгоден за слави, отколкото да е угаждане.
  • 2 КОЧА

    12 6 Отговор
    АКО НЕ Е БОРИСОВ ВИЕ РОБИТЕ КАКВО ЩЕ ЯДЕТЕ АБЕ АРКАДАШ ......................................................................................................
  • 3 КОЧА

    10 4 Отговор
    АБЕ ИМА ЛИ КОМУНИСТИ ИЛИ СЕ ИЗПОКРИХА -В МИША ДУПКА - НАМАЛЯТ ГАДОВЕТЕ ................
  • 4 Пешо

    22 1 Отговор
    Това е тежката дума на народа от референдума - един лев на глас. Пряка демокрация! Суверена реши така! Останалото са празни словоблудства на нагли политици.
  • 5 Куко

    22 1 Отговор
    Неее угажда на Славчо а угажда на българския народ който си каза какво иска на референдума! А на вас щом не ви изнася бегом марш знаете накъде!
  • 6 Батман Боко

    7 4 Отговор
    От ГЕРБ си търсят нови ортаци,тия вече не ги бива,затова са тези маневри.
    Ще си намерят нови ортаци и тия пак ще реват за повече власт,но бой Бате,наред,чисти,докато им дойде акъла,и да спрат да крадат,щото от тия кражби сме на тоя хал,Удри Бате,и нашите и вашите.Явно от дума не разбират,трябва респект до посиняване.
    НАРОДЕ????
  • 7 тъй де

    12 3 Отговор
    Чудна работа.Червеният електорат,вместо да се радва,че Борисов и Слафчо им сбъдна мечтата - 1 лев субсидия,те се изпокриха.Ни дума ,ни вопъл,ни стон.

    Коментиран от #9

  • 8 боярышник

    12 2 Отговор
    "бсп"(брутално скъсан презерватив) се скриха като мишки,мълчат като мушнати гайди.Най-накрая Бат Боко им разказа играта на наглеците комунисти и шалвари.Да им е честито,както се радват на белия хряб,сега ше се радват и на големия х.й!
  • 9 Реалист

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "тъй де":

    Хахаха - сега ще трябва да плащат членски внос. А ти яйце стригал ли си - и от пенсионер членски внос взимал ли си. В блока има 2-3 и всеки път е разправия с парите за подръжката.

    Коментиран от #12

  • 10 Гледач

    9 1 Отговор
    Е ТОЯ Аталай е ГЛУПАК ако твърди това
  • 11 459

    10 1 Отговор
    Другарите,ще трябва да си вдигнат членския внос.Мъъъъка...мъка....
  • 12 699

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Е как ще стане това.От керемида масло,и от комунист пари...
  • 13 месара

    12 1 Отговор
    е нали с бсп управлявахте, що не намалихте ддс _то, що не построихте децки градини, що не направихте нищо за благото на българи и мюсюлмани?
  • 14 Ха ха алтай

    9 0 Отговор
    Кока кола после пепси и накрая Алтай най долната и некачествена напитка
  • 15 Загрижен

    4 1 Отговор
    Да попитам,извинете,когато Делян Пеевски,стане председател на ДПС,на банкетите ще ядете ли свинско ?
    Нямам предвид,че много хора го сравняват,с това животно и го наричат с обидни имена,аналогични на това животно,не не това имам предвид,човекът има проблем с наднорменото тегло,може би е здравословен,имам предвид,че един етнически българин ще води и управлява тази етническа партия,която ще стане мултиетническа.
    Започва да става интересно в център-дясно,а в ляво умрелите лисици,ще изядат ли рибата?
    Започва наддаването за следващите избори,много ще изгорят,за да светят,а след това тия които са запалили пожара ще управляват заедно,заедност ще има,но ще се ли яде ли свинско?
  • 16 Лоцо

    3 3 Отговор
    Давай Слави.
  • 17 3333

    4 0 Отговор
    Тия видяха че се завъртяха малко пари и започват да предлагат всякакви глупости само и само да падне правителството.
  • 18 Българин

    2 0 Отговор
    Тоя помак с неговата незаконна партия,какво си отваря човката.
  • 19 До българин

    1 0 Отговор
    Грешиш, не е помак, а къзълбаш (алеви)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове