16 Юни, 2019 10:25, обновена 16 Юни, 2019 10:25 2 950 42

Нинова откри Конгреса: Другари и другарки...

  • корнелия нинова-
  • бсп

С кворум от 661 делегати бе открито петото заседание на 49-тия конгрес на БСП

Нинова откри Конгреса: Другари и другарки... - 1
Снимка: БГНЕС

С кворум от 661 делегати бе открито петото заседание на 49-тия конгрес на БСП. Заседанието започна с химна на България, този на Европейския съюз и на Социалистическия интернационал.

„Другарки и другари делегати, уважаеми дами и господа и драги гости, днешното заседание на 49-тия конгрес се свиква по решение на Националния съвет на БСП на основание чл. 31, ал. 3 от Устава на БСП. От избраните 780 делегати на конгреса до момента са се регистрирали 661“, каза лидерът на левицата в оставка Корнелия Нинова и уточни, че има необходимото мнозинство, цитирана от "Фокус".

„Обявявам заседанието на 49-тия конгрес на партията за открито. Предстои делегатите да утвърдят своя дневен ред и да изберат работни органи на конгреса", посочи тя.

Петата сесия на конгреса бе насрочена от Националния съвет на партията на 28 юни по искане на Корнелия Нинова. Проектът на дневен ред предвижда политически доклад за евровота и задачите пред БСП, решение за констатиране на оставката на председателя на партията Корнелия Нинова и за стартиране на пряк избор за лидерското място.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Електрошок

    27 6 Отговор
    Затвор за Васко Кръпката,който пееше "Комунизмът си отива!!!!
  • 3 Dino

    49 18 Отговор
    Тази партия трябва със закон да бъде забранена. С това " другари и другарки" много им се иска да се върнат и да живеят в миналото. Но ТО трудно се забравя и още ближем рани от него. Заради техния комунизъм сме спряли в 1978 година.
  • 4 El chochone

    24 8 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    АЙДЕ И ТОЗ ГО ИЗТЪРВАХА БЕЗ ДА СИ Е ИЗПИЛ ХАПЧЕТАТА.!

    Коментиран от #8

  • 5 Марк Енгелс

    3 10 Отговор
    Марксизмът и ленинизмът, родиха фашизмът. Както християнството роди инквизицията, кръстоносците, феодализмът, кладите на вещици, ... Има ли по-първенюшка и не солидарна интелигенция от живковата. Всяко нещо съдържа своята противоположност. Всеки сладък плод е кисел преди да узрее. Фашизмът е безспорно дясно, но дясно което вярва в истинноста на лявото, и разбира най-добре заплахата. Като Анакин Скайуокър. 90% от БКП премина на тъмната страна. "Социализмът е недоносче" Тодор Живков за преходът - след НРБ: .. "Един другар ... ми вика: Другарю Живков,
    не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме
    вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво,
    то ще остане." "Излишните работници, служители, научни сътрудници, артисти и пр., растежът на "не заработени пари" при едновременното спадане на интензивността, разлагането на трудовата и технологичната дисциплина са само последица от разрушените стимули за труд." БКП като всеки елит разви дясно мислене, колкото се проваляше в постигането на левите цели за липса на бедност: "те са си виновни, бедните са глупавите" Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество""Бедни са глупавите" - фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмъ
  • 6 БИВОЛИЦАТА ДА

    18 9 Отговор
    ОСВОБОЖДАВА ВСИЧКИ ПОСТОВЕ И ДА ИЗЧЕЗНЕ В ЗАБВЕНИЕ.!
  • 7 Начо

    18 12 Отговор
    Червунгели,За местните избори пригответе кофите с възелин
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Питай

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро":

    майка си,тя знае.

    Коментиран от #12

  • 10 007

    13 4 Отговор
    Тaзи е виcококачествен б>о>к>л>у>к :(
  • 11 Кориере де Ла Сере, Сере ма...

    5 4 Отговор
    Нинова, Чети Кориеде де Ла Сере, че ш'ти тре' а се бършеш!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гоуст

    16 6 Отговор
    Какви другари и другарки бе? Вземете осъзнайте се в кой век живеете
  • 14 напред другари комунисти

    12 4 Отговор
    ГЕРБ, БСП и ДПС са рожби на една и съща Партия - майка! Това е БКП! Чл. 1-ви от комунистическата конституция, за водещата роля на партията е жив! Бойко управлява като цар, а ГЕРБ управлява всичко в държавата - съд, прокуратура, парламент, изпълнителна власт! Партийни функционери раздават препоръки за държавна работа и събират суджуци за елите! Партиите си присвояват всевъзможни привилегии - държавни субсидии, невиждани по света, безплатни обществени и държавни имоти уж за партийни клубове, дори безмитен внос на стоки. В същото време, 90 % от населението мрази партиите и елитите им! Т.е., партиите не представляват обществото!

    Коментиран от #41

  • 15 Студент

    11 2 Отговор
    А леле смърди на нафталин та се нетрае
  • 16 Жоро

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "Жоро":

    ХРОНИЧЕН БЕСЕПЕРАСТ СЪМ,ОБИЧАМ ГИ ГОЛЕМИ И НЕ МИТИ КАТО МАМА.
  • 17 пародия

    21 4 Отговор
    Милионерите се наричат другари!Голем смех.Другаря Гергов и другаря Бенчев-Ролс Ройса са пример за столетницата
  • 18 Илия Троянов

    3 2 Отговор
    Бразилската олигархия - капиталистическата върхушка, също се разправяше със синдикати и леви движения с помоща на ЦРУ и САЩ. Но ЦРУ и САЩ не просто мразят синдикализмът и правата на човекът, не, те мислят за пари. И когато ЦРУ и американската олигархия, почнаха да отнемат икономическият ресурс и да източват финансовият ресурс на Бразилия, те олигархията им -капиталистическата върхушка, сложиха леви на власт. Руската олигархия - капиталистическата върхушка пък сложи Путин. Нашата олигархия - капиталистическата върхушка сложи Цветан Василев. Но Бойко Борисовато управление е нужно на ЦРУ и Пентагонът. Горбачов и Елцин, биха били по-лоши от Путин, срещу Западът, това е ясно. Червената олигархия желаеща да е кафява плутокрация, очакваше - че Западът ще им донесе пари, технологии, чалъми, и търговско разгръщане, като това им коства само 20%. Но разбраха, че цената е 120%.
  • 19 Илия Троянов

    3 1 Отговор
    Маркс и Ленин, не са създали лявото. Христос е лявото, дяволът е дясното. Дясното вярва в полезността на ЕГОИЗМЪТ, лявото не вярва в това. ЗАПОМНЕТЕ ТОЗИ ФАКТ! Социализмът и фашизмът, са инструметите в борбата между външната и вътрешната олигархия. Путин и Орбан, са фашисти. Отначало са агенти на репресивния апарат на партията, червената олигархия. Посля червената олигархия ги назначава за либерали антикомунисти. Така антикомунизмът и либерализмът, превръща червената олигархия в плутокрация. След това Путин и Орбан стават фашисти, назначени за такива, да ограничат демокрацията и консервират постигнатото от олигархията. Либерализмът ги застрашава. Либерализмът се използва за външно източване на държава, или за вътрешно. Фашизмът консервира усвоеното от вътрешната олигархия, или спира либерализмът отхвърлящ външното източване. Лявото се използва от външната или вътрешната олигархии, зада си подливат вода една на друга, изнудване.
  • 20 Петър Волгин

    3 1 Отговор
    Съпоставят СДС с БСП ако се разцепи. Така СДС станало едно нищо? НЕ! СДС е нищо защото е дясно и откровенно консервативно - тоест фашистко. Това е и проблемът на БСП, а не разцеплението. Нали и при Сидеров е така, тотално далеч от проблемите на 95% от населението. БСП все към СДС ги влече, мечтаят да са в СДС и шеф да им е Бойко. Само за това колко мислят за бизнесът - чуваме. Бизнес Съюз за Плутокрация. Те са толкова далеч от бедността, че само познават животът на 2% от българите. Да не говорим за какъв зор избраха Т. Томов, Н. Йотова и И. Христов, за депутати, само за пиар и да имат добър доход и пенсии. Тома, Иво, Нона са милионери, май? и без това.
  • 21 документите

    2 2 Отговор
    Кирил Ананиев наследява Владко Горанов, при смяната на ГЕРБ със служебното правителство, след служебното Горанов сменя Ананиев. Финансовото министерство. Те са племеник и чичо. Ананиев 1980те началник отдел на Главно управление „Държавни разходи“. Тоест работи с Живков.Заместник министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. 2017та министър на финансите при Герджиков. Специализира в областта на финансирането на социално-културните разходи в УНСС, както и в областта на реформата в здравеопазването в Чикаго, САЩ. 1980те, Живков праща Гечев, Кристалина и финансовият на Виденов, да учат антикомунизъм и пиночетска икономика - неолиберализъм, при Сорос в САЩ и Англия. Сидеров:Анжел Вагенщайн имаше на балконът на луксозният си апартамент, подготвени плакати за демократичните митинги. Живков: Сега предстои фирмите да се изпълнят със съдържание. Какво може да бъде това съдържание? Само онова ... което се намира в западните фирми ... – нас напълно ни удовлетворява ... Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип ... Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. ... Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество.
  • 22 Нео

    9 1 Отговор
    Позволих си да чуя част от речта на другарката Нинова. И какво излиза-че до преди тя да поеме кормилото тази партия била змийско гнездо, боричкания за власт, безпринципност и безотговорност...Но не спомена и че при нея бе така и ще е така и след нея поради простата причина че тази партия е мъртвородена, антибългарска, антисоциална без едничка светла идея за бъдещето. Всяко нейно идване на власт е доказателство за това. После си измих ушите от калта на Нинова.
  • 23 ВИЗИЯ БГ

    4 2 Отговор
    При пазарна икономика няма дефицит, има цена за достъпност. Токът ще ни стигне за още 30г. поне.
    В капитализмът няма ниска или висока цена. Има поносима цена. Ако намалиш данъци или субсидираш, или нещо друго, ПАК ЦЕНАТА ЩЕ Е ТОЛКОВА КОЛКОТО Е СКЛОНЕН ДА ПЛАТИ КУПУВАЧЪТ. Ако приватизираме енергетиката и с нула държавна намеса, ще бъдем с такова потребление и цени като другите с нашият БВП на глава и стандарт. Сега имаме 4 900 кв.ч на човек, а тези със свободен капитализъм и стандарт като нас, имат 2000 кв.ч. Поне 60% от селата ще се простят с токът въобще. Дори в Калифорния когато правят пазарна ел системата, тя рухва, потреблението рухва, после получава субсидии за хиляди милиарди. България е свободна не солидарна пазарна плутократична държава, като от преди 1944та и дори като преди 1934та. В Колумбия или МЕКСИКО, имат два пъти по-големи цени на токът и над два пъти по-малко ток на глава, при нашият стандарт и продукт на глава, и доход на глава. 1985г?Турция 660 квч на човек, Чили 995 квч, България 4 680 квч, Гърция 2 666 квч, Швеция 15 000 квч, Норвегия 22 560 квч, Австрия 5 280 квч, Белгия 5 500 квч, Израел 3485 квч, - 1985 година - електропотребление на глава. СЕГА: Турция, Чили, Унгария, Полша, Кипър, Румъния, са имали по-малко от България през 1985г. и СЕГА - СЪЩО. СЕГА:Турция 2 850 квч, Чили 3 900 квч - СЕГА, България 4 700 квч - сега, Румъния 2 580 квч - сега, Румъния през 1988г. е 3 400 квч, Унгария сега
    3965 квч, Унгария 3426 квч 1990г.
  • 24 Петър Волгин

    0 3 Отговор
    При дясно, при капитализъм, ако не си близко до шефовете на светът в Лондон и Вашингтон, няма благоденствие. Благоденствието е буферна зона около господарите. Горбачов и Елцин, биха били по-лоши от Путин, срещу Западът, това е ясно. Червената олигархия желаеща да е кафява плутокрация, очакваше - че Западът ще им донесе пари, технологии, чалъми, и търговско разгръщане, като това им коства само 20%. Но разбраха, че цената е 120%. Бразилската олигархия - капиталистическата върхушка, също се разправяше със синдикати и леви движения с помоща на ЦРУ и САЩ. Но ЦРУ и САЩ не просто мразят синдикализмът и правата на човекът, не, те мислят за пари. И когато ЦРУ и американската олигархия, почнаха да отнемат икономическият ресурс и да източват финансовият ресурс на Бразилия, те олигархията им -капиталистическата върхушка, сложиха леви на власт. Руската олигархия - капиталистическата върхушка пък сложи Путин.
  • 25 Мигел

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    "Жоро" хайде стига бе!Заработи си надника за днес,хайде стига си спамил с опорните точки на Курнела!И на децата на площадката е ясно,че Курнела ще си остане на поста!Хайде излизай пред магазина да пиеш биричка,хем да освободиш хола на майка си да гледа и жената някое предаване по телевизора,все пак тя си го е купила;)

    Коментиран от #33

  • 26 Азз

    4 0 Отговор
    За Родину, За Сталину...Смех!

    Тия както са се събрали там, направо у кауша!
  • 27 Илия Троянов

    2 1 Отговор
    Мао твърди, че новата буржоазия е партийната върхушка. И от страх от марксизмът, соц елитът уплашен от събитията в Китай и Чехословакия, сменят конституцията и затягат олигархичната си диктатура, с намерения да убият социализмът и марксизмът. На партийците им е трудно да управляват добре държавата и предприятията, като назначават не кадърните, а децата си на държавни и директорски постове. Но жрицата на капитализма и егоизмът Айн Ранд, казва че егоизмът ще те направи кадърен. И ПАРТИЙЦИТЕ ВДЪХНОВЕНИ ОТ АЙН РАНД, И ЧРЕЗ ПРИВАТИЗАЦИЯ СТАНАХА ЕГОИСТИЧНИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЛИЧНИ ФИРМИ И ЗАВОДИ. Калин Манолов е син на шефът на живковото строителство, а днес е директор на Айн Ранд обществото в България.
  • 28 Илия Троянов

    1 1 Отговор
    В цяла Източна Европа динамиката на развитието е изненадала повече опозицията отколкото режима. В ЧССР например през ноември 1989 гражданският форум поискал само оставката на партийния секретар Якеш и на президента Хусак. Тълпата на площад Венцел крещяла ›Дубчек, Дубчек‹ и по този начин дала гласа си за пътуване назад в бъдещето. На 24 ноември обаче изведнъж цялото Политбюро си подало оставката. Само след няколко седмици на власт дошло коалиционно правителство, нещо, което през онези ноемврийски дни на постоянни протести никой не смеел и да поиска.Фактически партията създаде опозицията. Опозицията не беше двигател на събитията, а неин продукт. Твърдяха, че 10 ноември бил резултат на борбата на опозицията. Чак да ти стане смешно! Къде, кога и срещу кого се е борила опозицията? Какво е представлявала борбата й?
  • 29 Марк Енгелс

    0 2 Отговор
    Нинова постигна своят максимум. Без да прави лява политика, БСП само да е стъпка зад ГЕРБ, е супер. Това е супер за 90% от партията. КОЛКОТО ТОЛКОВА
  • 30 Behemoth

    0 2 Отговор
    Ама Бойко колко е готин ,а?И какви магистрали ни върти.....
  • 31 Main Fürher

    5 0 Отговор
    Само идиотите и психично болните гласуват за автентичното БКП,което си смени името на БСП за да заблуди глупаците че вече е ,,демократична партия".
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Жоро

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Мигел":

    Около 20 лева направих от коментари стига толкова.Лек ден и успешна седмица.
  • 34 Жоро

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Дриснята метев":

    Около 15 лева заработих днес стига толко.Лек ден.
  • 35 доганов

    0 0 Отговор
    Май на времето партизанлъка е бил за - разчистване на сметки, покриване от закона и бастисване на мандри. А после всички от тия дето са си разчиствали сметките се писаха партизани, а роднините им ятаци и айде в управлението. А сега синчетата на червените сатрапи ни управляват под благосклонния поглед на бащите си.
  • 36 Марк Енгелс

    0 0 Отговор
    Живков:Защо. Защото социализъма е и може да бъде само посткапитализъм, той не може да бъде преди капитализъм, ето това е генезисът на марксизъма ленинизма, те предвиждат да стане в една или две развити страни, историята така реши, той да възникне в една недоразвита страна, Октомврийската революция стана в една страна, която беше с недоразвити феодални форми на стопанисване и живот, той не може да се развива в недоразвито общество.Политбюро твърдо застана на тази позиция че ние имаме работа с недоразвито общество, което му е необходимо да натрупа всички ония количествени и качествени потенциал, за да може то постепенно да се развива и то при положение, че са назрели условията и в останалите, капиталистическите страни. Социализъма е едно недоносче, ето това е самата истина, недоносче.
  • 37 Петър Волгин

    0 0 Отговор
    МЕДИИ, ПОЛИТИЦИ:"Ананиев2018г.:Разходите за здравеопазване в консолидираната фискална програма през следващата година достигат 5,2 млрд. лева" "Цветанов 2017г.:бюджетът на здравеопазването е 4,7 млрд. лв." Тодор Живков 1988г.: "Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип. Сега годишно държавата отпуска за здравеопазване 1,2 милиарда лева, което е равно на по 140 лева на човек. Ние изчислихме, че ако здравеопазването премине на акционерен принцип може да стигнем до 1,7 милиарда лева. Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо над 140-те лева. Широко са отворени вратите за всички. Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд." Курс инфлация и покупателна способност: нрб лев 1=5 сегашни, 1,7 милиарда по 5, е 8,5 милиарда сега за здравеопазване. Германия дава колкото 700 милиарда лева, ние сме 10 пъти по-малко население, и се удвояват на 10 години.
  • 38 Другия с коня

    3 0 Отговор
    С дълбоко Прискърбие научаваме новината за Оставката....Колкото повече се Дърпаш,,, повече ти влиза.....Поне повече Пъти....Съболезнования ......
  • 39 Хаха

    1 0 Отговор
    Махай са ма чумо мръсна зн ли кви другари ше ти дам да се омитате цялата партийка в северна корея да ви ева маѝката бесебарска корвииииии мръсни
  • 40 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тия безродници, потомци на убийци и клеветници.
  • 41 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "напред другари комунисти":

    Младший хора родени след 1986год какви социалисти какви комунисти те ненавиждат социализма
  • 42 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    С бастуни и Малки пенсии партизани не се става първо трябва да има командир вожд няма а не евиновен герб васко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове