16 Юни, 2019 14:04 2 130 7

БСП отхвърли разглеждането на промени в партийния устав

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • конгрес

Предложението не мина със 186 гласа "за", 461 гласа "против" и 14 "въздържал се"

БСП отхвърли разглеждането на промени в партийния устав - 1
Снимка: БГНЕС

Делегатите на Конгреса на БСП няма да разглеждат промени в Устава на партията. Предложението за включване на такава точка в дневния ред беше отхвърлено със 186 гласа "за", 461 гласа "против" и 14 "въздържал се".

Чавдар Георгиев обясни, че тези промени в Устава ще дадат възможност Конгресът да избира председател, когато са предсрочно прекратени пълномощията му, но остава възможността за пряк вътрешнопартиен избор след приключване на мандата.

Депутатът Георги Свиленски направи обратно предложение - да не се включва такава точка в дневния ред, защото тези промени в Устава не са обсъждани от партийните организации. Дъбов му отговори, че в промяната, под която се е подписал, са предвидени и двете възможности за избор на председател.

Велислава Дърева обясни защо е необходимо да бъде направена тази промяна в Устава. "Спрямо промените, които приехме преди три години, Конгресът има право да разпусне партията, но няма право да избере председател. Разбирате ли този абсурд - той е и юридически, и политически", коментира тя.

С 535 гласа "за", 27 "против" и 11 въздържали се от дневния ред отпадна точката за констатиране на оставката на председателя на БСП Корнелия Нинова. Преди това Нинова обяви, че не е депозирала пред Конгреса своето заявление за прекратяване на мандата и няма да го направи.

След гласуване с 205 гласа "за", 389 "против" и 19 въздържали се в дневния ред остана точката за процедура за пряк избор на председател, която да започне със следващия цикъл отчет и избори в БСП. Предлага се до три месеца да бъдат изработени процедурните правила за този избор.

Конгресът продължи с обсъждането на политическия доклад за резултатите от европейските избори и задачите за предстоящия местен вот.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сфинска пача

    8 3 Отговор
    дървева, лапай бахура
  • 2 Бай Шиле

    7 2 Отговор
    Имаше един филм "Преброяване на дивите зайци".Нещо ми напомня за него.
  • 3 Nostradamus

    9 11 Отговор
    Престъпниците в БСП, купени от Борисоф, Георги Гергов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Михаил Миков, Янкоф, Жябляноф и СерГея НЕ можаха да спрат процеса на обновяване на БСП. Те нямат вече място в БСП, но и Борисоф няма да ги вземе, защото не изпълниха пъклените му планове, за които бяха купени. Нинова се възроди като Феникс от пепелта. Конгреса на БСП и даде легитимност и енергия, и заедно с младите, енергични и некорумпирани хора ще възродят и прочистят партията си от купените хора на борисоф!

    Коментиран от #6

  • 4 уау

    10 6 Отговор
    Малий,660 чугуна има в залата .И всичките лапат народна пара.
  • 5 Нео

    2 0 Отговор
    При дебатите се видяха и любопитни сцени. Не знаех, че нещото Дърева е живо, а то взе и участие в разсъжденията за устава!
  • 6 Пешо от панелката

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Nostradamus":

    И Димитър Дъбов
  • 7 разума

    1 0 Отговор
    Каквато е партията , такава ще е и държавата когато дойде на власт. Затова в БСП трябва председателя да се избира от всички ,като президента. Евала за това ,че ограничихте мандатите за народен представител и председател на партията.Г-жа Нинова я поздравявам че има 5 евродепутата колкото ГЕРБ.Шестия депутат на герберите е на СДС. Извода е , че гласувалите за герб намаляват ,а за БСП се увеличават.Удвоихте и депутатите си в парламента. Нека такива като Гергов да са обикновенни членове, а не задколисни играчи. Аз не съм член на БСП , но за такава демократична партия бих гласувал с чиста съвест. Ако се върнете обратно и зачеркнете тези демократични устои ще изчезнете като партия с водачи като синове и дъщери на водачите/ дъщерята на Пирински и т.н. /. Г-да политици трябва да имате и граждански специалности и да не се срамувате да работите като обикновенни граждани като нас.Да се сблъсквате с манджите които сте сготвили когато сте били депутати, а не само ние да се блъскаме с вашите лобиски закони.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове