Last news in Fakti

15 Май, 2012 10:44 1 142 1

Издадена е европейска заповед за Галеви

  • братя галеви-
  • цветанов-
  • престъпление

В момента предотвратяват тежко престъпление в София

Издадена е европейска заповед за Галеви - 1
Снимка: БГНЕС

В момента се предотвратява голямо тежко престъпление, което е трябвало да бъде извършено на територията на София и участниците в него още не са арестувани, защото се извършва оперативен контрол, върху тях.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като участва в конференция на полицейските началници на столиците в Европа, предаде БГНЕС. В конференцията участваха и премиерът Бойко Борисов, и кметът на София Йорданка Фандъкова.

В момента има достатъчно доказателства за арести, но те не са предприети още, защото съответните органи искат да бъдат по-убедителни в събирането на доказателства, добави вътрешният министър. По отношение на братя Галеви е издадена европейска заповед за арест. МВР заедно с прокуратурата са си изпълнили задълженията по случая, категоричен е Цветанов. При положение, че има отсъдени присъди на три инстанции, означава, че доказателствата са били годни, заяви Цветанов.

На въпрос дали е наложително да се променя законодателството, за да се предотвратят подобни случаи като с братя Галеви, вътрешният министър отговори, че не е необходимо, защото то позволява и в момента съдебната система да реагира адекватно на подобни случаи. В подкрепа на неговите думи главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев заяви, че при проблема с братя Галеви може би има недостатъчна гъвкавост на съдебната система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sodom&gomor

    0 0 Отговор
    Цецко, Цецкоооо ако са при Веска и Цецка ще ги хванеш за чреслата.