Last news in Fakti

15 Май, 2012 10:55 2 470 1

Бусове за нощен офроуд натъпкани с цигари

  • митници-
  • цигари-
  • офроуд
Бусове за нощен офроуд натъпкани с цигари - 1
Снимка: Агенция "Митници"

2 микробуса, оборудвани за нощен офроуд и натъпкани с цигари, са били задържани от митнически служители тази нощ, съобщиха от Агенция „Митници”.

Малко след 4 през нощта на 14-ти срещу 15 май митнически служители от Пловдив забелязват 2 микробуса Mercedes Sprinter с пловдивска регистрация, които се движат съмнително бавно по пътя Джебел – Кърджали.

След внезапна проверка на пътя двамата митничари установяват, че микробусите са оборудвани с уреди за нощно виждане, стоманени въжета, два крика, бинокли и комплект гуми за висока проходимост.

В първия микробус зад тапа от хладилни витрини плътно са наредени кашони с Виктори лайт, опаковани в политилен. Във втория микробус цигарите са Ракел и не са скрити от тапа.

По време на проверката единия от шофьорите успява да избяга в гората. Двамата митнически служители сами конвоират микробусите до халето на митница Пловдив, където проверката и работата по случая продължава.

Прогнозите за количеството цигари от двата автомобила са за общо около 200 мастербокса цигари. По информация на митничарите двамата шофьори са братя. Митническите служители са категорични, че микробусите са минали през зелена граница.

По случая е образувано митнически дознание и е уведомена Окръжна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светлозар Вълчев

    0 0 Отговор
    "2 микробуса, оборудвани за нощен офроуд и натъпкани с цигари, задържаха митнически служители от Пловдив тази нощ, съобщиха от Агенция „Митници”."

    Малко неграмотно е написано, така звучи все едно двата микробуса са задържали митнически служители.