Last news in Fakti

24 Юни, 2019 10:19 3 811 23

Първанов: Нинова влезе през задния вход в партията

  • абв-
  • партийни субсидии-
  • георги първанов

Ние не можем по домова книжка да отмятаме историческите личности

Първанов: Нинова влезе през задния вход в партията - 1

„Няма да е излишно, ако държавата остави малко на диета партиите. Бил съм лидер на БСП в най-тежкото време, без лев субсидия. Сега с АБВ направихме една кампания без субсидия. Значи може и така”. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин” по бТВ Георги Първанов, президент в периода 2002-2012 година.

Според него спорът за парите на партиите за пореден път показва колко е изкривен българският политически дебат. „От няколко седмици гледаме как партиите отново занимават хората със собствените си партийни въпроси, а има толкова много проблеми на самите хора, на обществото и държавата, а ние сме се вторачили в субсидията”, уточни Първанов.

По думите му основният проблем е в корпоративния вот и купуването на гласове, а големите пари за това не идва от субсидиите, а се въртят под масата.

Относно положението в БСП, от която беше изключен преди години, президентът (2002-2012) каза, че тя в е в криза. За лидера Корнелия Нинова заяви, че тя е влязла от задния вход в партията, а резултатите от последните избори говорят за нейното управление.

"Левицата е в криза и това трябва да си го кажем. Разбира се, трябва промяна, трябва единение в самата БСП. Резултатите говорят сами по себе си. Аз си спомням, когато Лилов загуби изборите. Можеше да спечели председателския пост, но видя, че партията е раздвоена, той се оттегли. Същото направи Жан Виденов. Сега обаче имаме силово доказване на преимущество на председателя. Няма нужда нещо да се препоръчва на Нинова. Дано тя и нейният екип да имат скрит ход за обединение на левицата. Необходимо е обединение. Но да има, не мога да кажа", каза Първанов.

"Аз съм влязъл в ръководството на БСП в най-тежкия период и изведох тази партия на печеливша позиция. Нинова влезе през задния вход. Един другар я хвана за ръка и я проведе през редиците, след което я направи зам.-министър на финансите. Не искам да водя този спор", добави още той.

Георги Първанов коментира и историческите спорове със Северна Македония. Той определи като добра стъпка изказването на македонския президент Стево Пендаровски.

„Това обаче не е достатъчно. Ние не можем по домова книжка да отмятаме историческите личности – сега Гоце Делчев, после Яне Сандански, Даме Груев – ние трябва да погледнем цялото. И е важно и аз предлагам, настоявам тази българомакедонска историческа комисия, веднага да разгледа изявлението на президента Пендаровски и да се произнесе по него”, смята Първанов


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 677

    23 38 Отговор
    Нинова е сто пъти по мъжкар от теб и не и трябва да влиза през някакви странични входове а ти си един политически труп лизач на Герб

    Коментиран от #5, #11, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    26 3 Отговор
    Всички сте едни и същи мърши, през който и вход да сте влезнали
  • 4 Лошо много лошо

    30 4 Отговор
    Не е само Нинова ! Купища знайни и незнайни мекерета минаха през задния вход за да натикат България в задния двор на Европа !!!!
  • 5 Лъжи за кинти

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "677":

    И Нинова и Първанов са в политиката за да помагат за грабежа и разрухата !

    Коментиран от #8

  • 6 член

    22 7 Отговор
    Станишев доведе Нинова в партията защото имаше комплекси от Борисов и смяташе, че тя ще му намери цаката. Аман от джендъри!

    Коментиран от #7

  • 7 Реалист

    15 4 Отговор

    До коментар #6 от "член":

    Не беше ли Ровч? нали той си я назначи зам.министър на икономиката и после стани-гей я уволни за корупция. Не че е много важно за селянката от Крушовица...
  • 8 Дано да има възмездие един ден

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лъжи за кинти":

    Жалко е че медиите унас дават постоянно трибуна на провалени политици които разграбиха страната ! Съсипаха хората ! Но за сметка на това натрупаха стотици милиони за лични нужди ! Знаете кои са !

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Промиване на мозъци

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дано да има възмездие един ден":

    Да по телевизиите се върти една и съща шайка от меко казано престъпници ! Жалко но факт ! Промиване на мозъци се казва !
  • 10 Истина зла

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дано да има възмездие един ден":

    Много са но като видя Софиянски и Първанов и крадливия Цар най ми се гади ! Абе няма късмет тая красива държавица !
  • 11 Играч

    14 9 Отговор

    До коментар #1 от "677":

    Много сме доволни от Нинова.Идеално закопава престъпната групировка БСП!

    Коментиран от #13

  • 12 Койчо

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "Bahti":

    Разстрел ама на герберастите. КПКОНПИ ОНЕВИНЯВАТ ЦВЕТАНОВ И ДРУГИТЕ ЗА АПАРТАМЕНТГЕЙТ. Всичко след избори се потулва така сте свикнали вие ГЕРБ.
  • 13 Centurion

    7 8 Отговор

    До коментар #11 от "Играч":

    Как я закопава,като вкара двойно повече депутати в парламента ли???,или като си увеличи мандатите в Европарламента.
    Нинова е трън в очите на Герб, какво не биха дали да я смени някой лигав плъх като Станишев!!!
    Смешници!
  • 14 dog

    6 2 Отговор
    Принципно, защо богоизбраните некадърници много ги е страх, някой да не ги изненада в гръб, особено ако не е от богоизбраните?
  • 15 Батман Боко

    6 5 Отговор
    И в ГЕРБ влязоха оръфляци от задния вход и излязоха милионери през парадния вход.И Нинова и Борисов имат една цел да разкарат тия,които са преяли с власт,пари и имоти,но ще е много трудно,в БСП е на живот и смърт,в ГЕРБ,Борисов има по-голям опит с наглите,няма да ги бави ще ги отстреля скоро.Сега и ДПС играят с ГЕРБ,няма да е толкова трудно да се освободят от навлеците,но при БСП е по-трудно,там са милионерите на прехода,а те кръв повръщат,пари и власт не връщат,щото знаят как да я взели,но всеки кръстник си има кръстник.Борисов ,знае най-добре.Прегрупиране.НАРОДЕ????
  • 16 Centurion

    9 3 Отговор
    Агента Гоце да каже колко милиона яде дървото в КТБ,и какъв е произхода на парите???Големият шлемаджия!
  • 17 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    АБЕ, ПЪРВИ ОТ "ВАНОВЕТЕ" НА БКП -МА И МАЯ И КУТЕВ И... -СА ВЕРБУВАНИ АГЕНТИ НА КГБ-ФСБ/ОЩЕ КАТО СТУДЕНТИ/ ,ТА КАКВО ОСТАВА ЗА КОРНЕЛИЯ !!!???!!! НОРМАЛНО Е БЕ ЧОВЕК -НОРМАЛНО Е !!!!!!
  • 18 ха ха ха

    3 0 Отговор
    само тоя не са беше изцвъкал и не пропусна да се нареди за цица :D
  • 19 Курвелия

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "677":

    Не през а със

    Коментиран от #20

  • 20 Ники

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Курвелия":

    Курве влезе със задник в бсп
  • 21 Велин

    0 0 Отговор
    Да бе!! От БСП "повръщат кръв но пари не връщат", а от ГЕРБ направо се скъсаха да връщат !!!! То направо от тия пари държавният бюджет прелива. Айде направете си труда да сметнете колко държавен дълг натрупа Бойко Борисов. Откакто е на власт фискалният резерв е тема табу. Два пъти го опоска до дупка. Четете от вчера решенията на прокуратура и КП КОНПИ. Няма нарушения, няма виновни. Само Лозан Панов са подписали. Айде със здраве!!!
  • 22 гостенка

    1 0 Отговор
    Този мошенник да вземе да се скрие и да не се показва. Агент Гоце, който накара да уволнят журналиста Иво Инджев само защото си позволи да зададе въпроса вярно ли е че са му подарили мезонет. Защо не каже за имотите и хотелите които се водят на името на дечицата му и на жена му. И той седнал акъл да дава. Най-безполезният президент, като изключим льотчика.
  • 23 Марков

    0 0 Отговор
    нИНОВА Е ИЗЕБАНА ОЩЕ ОТ ВЛИЗАНЕТО СИ. тЯ Е ЦИГАНКА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове