30 Юни, 2019 09:32 24 331 160

Каракачанов към Радев: Щом самолетите са скъпи, обади се на Тръмп

  • радев-
  • каракачанов-
  • самолет

Американците виждат, че при нас има разнобой и си гонят икономическите интереси. При тях, както и при руснаците, няма братство и партньорство - има икономически интереси, твърди военният министър

Каракачанов към Радев: Щом самолетите са скъпи, обади се на Тръмп - 1
Снимка: М. Богданова

След задочния спор между президента Радев и Красимир Каракачанов за цената на американските самолети, военният министър критикува отношението на върховния главнокомандващ по темата в интервю пред ПИК.

"Ти си върховен главнокомандващ, плюс това си бил шеф на ВВС. Ако искаш да бъдеш полезен, опитай да помогнеш с нещо през институцията, която представляваш, а не само да критикуваш. Да, има много неща, които и на мен не ми харесват в американското предложение за договор. И във финансовите параметри и като отношение към нашата авиация. Но аз се опитвам нещо да променя в разговори и преговори, а ти само критикуваш. Обади се Тръмп и опитай да помогнеш. ВВС не е моя лична собственост. Опитай да помогнеш с контактите си в САЩ", заявява Каракачанов.

"Този проблем е от 8 месеца - това не му харесало, онова не му харесало. Само недоволство. Като не ти харесва, вдигни телефона на Тръмп, поискай среща с него и му кажи: Уважаеми колега, цената е малко по-висока, има неща, които не са ми ясни, а аз разбирам от самолети. Но в същото време не прави нищо и само критикува. Разбирам да го прави социалният министър, но това е върховният главнокомандващ".

Каракачанов декларира, че всичко, което не му е харесало в договора, вече го е казал в прав текст на американската страна.

"При тях се смениха трима военни министри за това време. Казах им, че искат да вземат на босия цървулите, защото ние не сме Германия, Франция или Великобритания. И те намалиха цената. Казал съм, че това, което предлагат по този начин, нас не ни устройва. Казах го на тези, които са ми равностойни по институция - генерал Матис, министър Шанахън, посланика, генерал Хупър. Защо той /б.р Радев/ не помогна като институция, а не да пита защо ракетите са 16, а не 18, защо пилотите ще бъдат еди колко си и още и още...", казва военният министър. И припомня, че Радев е имал възможност през служебното правителство да излъчи победител, примерно Грипен, а следващото правителство да вземе решението.

"Защо критикува българското правителство? Американците виждат, че при нас има разнобой и си гонят икономическите интереси. При тях, както и при руснаците, няма братство и партньорство - има икономически интереси. Кажи го на американците в прав текст - че не харесваш договора. А не да биеш по собственото си правителство, за да се харесаш на електората", продължава Каракачанов. Според него целта на президента не е да провали сделката. "Той знае, че ако стане така, скоро нов самолет няма да видим. А такъв не сме вземали от 30 години. Просто печели политически дивиденти покрай мръсната работа, която трябва да свършим ние. Когато аз тръгнах да ремонтирав Миг-29 не чух подкрепа от президентството. А като командир на ВВС той беше предложил като купим старите Ф-16 да махнем МиГ-овете. Не може да демотивираш пилотите, не е патриотично. Не може да използваш армията, за да удариш правителството", заявява военният министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 80 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    214 68 Отговор
    Ще ти дойде времето пашчо

    Коментиран от #45

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 El chochone

    93 211 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГНУСЕН И ПРОДАЖЕН кремълски ЛАКЕЙ.!!!
  • 4 Джолан президента

    134 90 Отговор
    ще трябва да връща комисиона.
  • 5 Баи ончо

    263 105 Отговор
    Тьп фатмак как ще говориш така на генерал бе, американска подлого.

    Коментиран от #119

  • 6 b.t.

    303 44 Отговор
    В същото време умират деца, защото българската държава "няма" пари за лечението им.

    Коментиран от #148

  • 7 Ас16

    277 69 Отговор
    При такъв министър, с тези махленски разсъждения, след като му се каза истината в очите, сигурно е, че сме поръчали хвърчила
  • 8 Bahti

    92 279 Отговор
    Ушатият пингвин газ пикае че не става на неговата,само грипени са му в простата фатмашка чутора.!

    Коментиран от #79, #85, #142

  • 9 Браво Каракачанка..........само така

    117 229 Отговор
    Тоя път хубаво го нареди Радко.

    Коментиран от #123

  • 10 а ти за какво се бе търбух

    195 45 Отговор
    ти не трябва ли да гиниш нашите интереси, или твоите и държавните интереси се разминават. Няма случайни хора в правителствата, всички са проверени национални предатели.
  • 11 El traficante

    68 184 Отговор

    До коментар #2 от "Гнусна Соросня":

    Кой е против Европейския Съюз и НАТО.
    Седенката купиха най-скъпите транспортни и товарни вертолети, с пълното съзнание, че те не са бойни машини за авиацията !
    Фърчилото под масата със Служебен кабинет избра Грипен, макар прекрасно да знае, че той не може да стигне без допълнително зареждане от въздуха до Крим ! Той не може да не знае, че въздушните цистерни на НАТО не са съвместими с Грипен.
    КОЙ СТОИ ЗАД ТОВА? Стоят същите.
    Фърчилото спря договорът СЕТА с Канада и по тази причина само българите са с визи за там.
    Фърчилото спря Истанбулската Конвенция по заказу! Макар да знае че това спира българите за Шенген !

    Коментиран от #17, #26, #42, #70, #71

  • 12 Коментар📝

    157 37 Отговор
    53 МИЛЯРДА АКО НЕ БЯХА "УСВОЕНИ" ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10г.От EU А БЯХА ВКАРАНИ В ИКОНОМИКАТА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ИНДУСТРИЯТА ОБРАЗОВАНИЕТО.НЯМАШЕ ХИЧ ДА НИ ПУКА КОЛКА ЩЯХА ДА СТРУВАТ ТЕЗИ ИЗТРЕБИТЕЛИ ЗАЩОТО ЩЯХМЕ ДА СМЕ С ВИСОК ЖИЦНЕН СТАТУС.МРЪСНА МАФИЯ ПОДЛОЖИ НАРОДА СИ НА ГЕНОЦИД КРАДЦИЙ 53 МИЛЯРДА ?

    Коментиран от #118

  • 13 real deal

    205 47 Отговор
    Шкембе войвода само само да остане във властта се опитва да угоди на всички и се виждат смешните му фокуси . Той бил най-градивния едва ли не ?!!! Експертната оценка си я дадоха експертите и там беше публично заявено и доказано с факти че F-16 е класиран 2-ри . Победителя и най-подходящ за нашите ВВС от тези които участваха беше JAS-39 C/D Gripen . Какво излиза сега , ще се опитвате да заблуждавате целия народ че не ви заповядват господарите ви да купите F-16 ли ? Продажни , крадливи подлоги нищо не става от вас освен да крадете , да плюскате и да си купувате апартаменти
  • 14 някой си

    154 41 Отговор
    Шкембе войвода сам се накисна в лай.ата. Интересно, що иска друг да го вади? Че да изцапа и него ли?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 681 БГ

    165 37 Отговор
    Надев е прав !!! Много са парите за тия кочини! По - добре да купят Руски су- 35 най -добрите!!!!

    Коментиран от #21, #122

  • 17 Жоро

    63 18 Отговор

    До коментар #11 от "El traficante":

    Епа много си зле.Стой си при козите на село и си пи преварката

    Коментиран от #73, #132

  • 18 681 БГ

    21 31 Отговор
    Радев ! извините
  • 19 СссереМ

    65 129 Отговор
    Е тоя път шкембевойводата е прав,Румен грипена наистина можеше да помогне ама нали трябва да връща рушвета и неще.
  • 20 fermera

    117 26 Отговор
    Грипен с подтелен резервоар и ракети Метеор стига до Крим и патрулира 1,5 часа.Даже лесно може да свали СУ35.По бърз е и оставя по малка IR следа.По важно е с какво ще контролираш ракетите Малибър разположени на малки катери.В договорения пакет няма ни една ракета въздух-кораб.Затова Радев ви каза 3,2 милиар иначе голи самолети.
  • 21 СссереМ

    35 126 Отговор

    До коментар #16 от "681 БГ":

    Две дивизии от тия сута не могат да се оправят с две ефки,не ни трябват москвичи.

    Коментиран от #24, #25, #41

  • 22 хахахахаха

    65 9 Отговор
    Дивизия? Във ВВС?
  • 23 хмдаааааа

    157 21 Отговор
    Шкембе войвода досега се е справил успешно само с едно нещо- продажбата на български паспорти!

    Коментиран от #27, #63

  • 24 мдааааааа

    91 18 Отговор

    До коментар #21 от "СссереМ":

    На теб и москвич ти е много. А колко струват ефките е ясно. Сами си падат, дори не е необходимо да бъде изпорзвано нещо срещу тях.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Шкембе

    85 14 Отговор

    До коментар #23 от "хмдаааааа":

    Не, даже и с паспортите се изложи. Нали ги изловиха.
  • 28 Скоро

    56 13 Отговор
    Съвсем скоро ще се разбере какво могат руски и американски самолети. Както е тръгнало ще има война и за някой оцелял няма да бъде важно дали фки или сута са по-добри, след като земята ще е пепелище. А повечето от вас няма и да ги има. За вас няма да има и помен, защото освен инстаграм и фб вие не съществувате.
  • 29 Плондер

    126 24 Отговор
    Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Каракачанов.
    1. Нали е конкурс бе плондер, ако аз кажа ще си купя ябълки от бай-Пешо дори турско да става той ще ми ги продаде за 10лв/кг. Ако обаче се завъртя на пазара и му кажа че съм видял и други оферти тогава нещата са различни. От самото начало беше ясно че конкурса е камуфлаж и купувача е избран.
    2. Ясно е и на децата че цената ще бъде колкото Българите могат да понесат,между 2-3 мил. Всички останали пари ще са за консумативи!!!!! Така може и самолетите да са 2 милиарда а за оборудване без да се споменава да дадем 1 милиард и Българинът ще понесе тежестта без да разбере.
    3.Като сме сиромаси защо ни е БМВ дето само смяната на маслото ще ни изправи косата???
  • 30 Нещо Неразбрах

    105 15 Отговор
    Каракачанче, нали самолетите щяха да бъдат с пълно въоръжение? Май ще платиме, а после ще доплатиме?
  • 31 Гост

    105 18 Отговор
    Патриоти били, аман от патриоти. Такива патриоти ако постъпват така към родината ни, от непатриоти какво да очакваме. Насрахте се, сега искате Радев да ви бърше задниците ви. Нали вие се дупехте на американците, сега викате Радев да ви спасява защото то боляло. Но нали сте патриоти, българския народ ще плаща за вашите неизгодни сделки. Има ли политик, който поставя на първо място България???
  • 32 Сесесере

    22 127 Отговор
    Руската кочина и нейните български слуги насраните русофили трябва да разберат: България е в ЕС и НАТО ! Да живее САЩ !

    Коментиран от #35, #157

  • 33 Тръмпчо

    84 13 Отговор
    Тумбаче, намали комисионната, не алчней!

    Коментиран от #46

  • 34 Гоце

    89 9 Отговор
    Повръща ми се вече от тези Идиоти .Копупция и простотия и безхаберие навсякъде..
  • 35 верно ли

    49 9 Отговор

    До коментар #32 от "Сесесере":

    Ма направо си отивай там да си живееш , какво ни плачкаш тука всеки ден ?

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сесесере

    16 55 Отговор

    До коментар #35 от "верно ли":

    Ти заминавай за мацква подлого! Да лижеш руски задници.

    Коментиран от #38

  • 38 верно ли

    64 16 Отговор

    До коментар #37 от "Сесесере":

    Подлогата си ти и всички го виждаме , а виждаме и как качествено облизваш американските гъзове ... а си само ти . Личи си че ти се плаща защото по всяко време и под всяка статия ти си тук . Слагаш си различни ник-ове обаче няма как да си прикриеш тъпотията и начина ти на писане , сляпото защитаване на САЩ ( въпреки че ще ни набутат ) те издава . От ЦРУ не харесват такива като теб , ти дори надъхваш повече хора да минат на страната на Русия .
  • 39 Западните Балкани

    71 13 Отговор
    "има икономически интереси, твърди военният министър" А за България няма ли? Българското правителство разбира ли от икономически интереси и ние имаме ли такива? ТУк пак се прави противопоставянето САЩ-Русия, но може да се купят самолети и от други страни. Нали не са само тези две? Вместо анализ, се пробутват някакви обяснения ала Станишев, ако Пеевски ненамаже, то правителството пада. Сега ако не купим самолети от САЩ, независимо колко скъпи са, то правителството пада. Няма и най-малък намек за преговори. Дали не търсгуват осъждането на Борисов и Пеевски от американски съд за един милиард отгоре? Щом няма дискусия, веднага става подозрително. И как Каракачанов, който е участвал в продажбите на български паспорти да бъде надежден защитник на националните интереси? За мен това е абсурд.
  • 40 Хихихихииии

    11 49 Отговор
    Сега ушатия парашут няма го видим цели пет(5) дена. Ще ги отбележим в календара като Велик уикенд.

    Коментиран от #83

  • 41 продължавай да сереш

    39 9 Отговор

    До коментар #21 от "СссереМ":

    нещо което очевидно ти се отдава, и не се бъркай в неща които се вършат с главата
  • 42 USSR

    67 9 Отговор

    До коментар #11 от "El traficante":

    а за какво ти е самолет стигащ до крим???ще нападаш някого ли?нали уж ни трябва самолет да пази нашето небе? те ако стигнат до крим,100% няма да се върнат,така че по добре да не могат.отделно скоро Турция ще има С400 и много се чудя за какво са ни самолети на нас
  • 43 Шкембе войводо

    44 7 Отговор
    Пари да ми дават, не ги щем...ама при теб е обратно...
    Та толкова за цената...
    Ти колко взе между другото...?
  • 44 Иисус Христос

    71 8 Отговор
    БОЖЕ ОПАЗИ ВС. ДЪРЖАВА ОТ СВЕТА ОТ ТАКИВА ПРОДАЖНИ ВОЕННИ МИНИСТРИ! АМИН.
  • 45 123

    76 14 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Президента разбира най-много от авиция! Да спориш с него по този вьпрос, ако нямаш сьответното образование и опит е меко казано невьзпитано и неуместно ! Всеки който не к сьгласен с това е празноглавец или има не здрав интерес!

    Коментиран от #80

  • 46 Комисионер

    54 6 Отговор

    До коментар #33 от "Тръмпчо":

    Е как да намали комисионната, като секна далаверката с БГ гражданство.?
  • 47 Морфей

    65 8 Отговор
    Стратегическия партньор който ни продава пре скъпо ТОК И САМОЛЕТИ И НИ КОПАЯТ ЗЛАТОТО! Като ни е партньор що ни товари с цената за замолетите?
  • 48 СоцБоц

    19 70 Отговор
    Прав е Каракачанката, Радев само мъти водата ! Забелязахте ли, как неусетно Радев заприлича на руските си ментори, не говори и не предлага, абсолютно нищо конкретно, а само реве, като вдовица, както реват постоянно Лавров и Мара с малките бозки ?!

    Коментиран от #51

  • 49 Еl comandante

    37 13 Отговор
    шкембе войвода ти и целият ти род ще мрете от рак.До девето коляно.До крак!!!!!!! После народа от сърце на гробовете ви ще трипне по едно лайнце!!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Еl comandante

    15 5 Отговор

    До коментар #48 от "СоцБоц":

    Сус ма ебана мангя.ХЯХЯХЯ!!!
  • 52 Еl comandante

    8 5 Отговор

    До коментар #50 от "Корнелия Нинова":

    Сус ма ебана мангя.ХЯХЯХЯ!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 676

    40 3 Отговор
    А за това че паспортите са скъпи пак ли на Тръмп да се обади
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бат Вал

    53 7 Отговор
    Тоя редник така ли трябва да говори на един генерал? Простащина! Но той красьо толкова си може, не е негова вината, завалията. Имам чувството, че този кабинет е съставен от безмозъчни твари...

    Коментиран от #145

  • 57 фил

    53 6 Отговор
    Знаем че Шкембе войвода не е особенно умен - те затова се разбират добре с Тиквун !!!! Та в този ред е добре да знае че елементарното възпитание изисква да се обръща към президента с Вие!!!!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Авио маеханика

    37 8 Отговор

    До коментар #58 от "Валонеца":

    ЕФ 16 МОДЕРЕН САМОЛЕТ АБСОЛЮТЕН СМЕХ!

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Авиация

    8 30 Отговор

    До коментар #60 от "Авио маеханика":

    Ти изучавал ли си планер двигатели и хидравлични системи наF16да даваш оценки платени руски тролове

    Коментиран от #66

  • 63 Тисъна

    19 0 Отговор

    До коментар #23 от "хмдаааааа":

    И там го хванаха...Само да не слушка и отиде още 20г без министерство...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Веселин ч.

    10 22 Отговор
    Не може радев да прилапа комисионна,боли го че пак герб ще ги лапнат.ами който е ербап,яде кебап.а радев само ще гледа и плямпа.
  • 66 Бесен Язовец

    19 1 Отговор

    До коментар #62 от "Авиация":

    А ти Охо-бохо да не би да си изучавал? хохохохо
  • 67 XXXXXXX

    27 3 Отговор
    Момчета,
    и момичета също(и на 20 ина 30 Х 2),
    Неделя е времето е прекрасно. Ако не сте фенове на герб(ако сте фенове на герб останете да гледате Баба Беновска) , бсп, дпс и други бкп-та да се разходим по ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА С КАМЪНИ! Да викнем неволята!
  • 68 ЦИГАНИН ОТ Герб.

    23 5 Отговор
    Стия ефове руснака ще и направи за смях. Не и трябва Никакво нато и еврейски саюз с тия садрани празни жобове. Масово крадат Герберите Еврейски пари уж били Европейски. МЕРКЕЛ. паси. МАКРОН ДАНЕСА. ЧИСТИ ЕВРОПЕЙЦИ. ЖИВИ Еврей. Повече какво искате
  • 69 Най добре

    36 1 Отговор
    Да ги заплашим, както турците направиха , че ако не ни продадат ф16 на реалните цени, ще купим руски изтребители, шведски или италиански.
  • 70 Малоумен ли си,

    29 2 Отговор

    До коментар #11 от "El traficante":

    какъв Крим ще стига самолета? Я се освести малко, че от алкохол и дрога съвсем си се сдухал.
  • 71 Гнидо,

    31 6 Отговор

    До коментар #11 от "El traficante":

    Истанбулската конвенция си я спря ГЕРБ, като усети, че ще ядат кривака от хората, президент Радев нито я е пускал, нито я е спирал.
  • 72 ktb

    34 7 Отговор
    Тоз Каракачнов не знае вече какво говори - да не би г-н Тръмп да е продавача на самолетите и г-н Радев купувача. Нали там целият Министерски съвет решавате, некоя апартаментчици дори ходиха неколко пъти на молитвени закуски - що не решиха проблема.
  • 73 Е па, като няма

    18 1 Отговор

    До коментар #17 от "Жоро":

    пари за двойно препечена сливовица, кара на патоки от ечемичанка, че от Козяк орязваха шекелите. 😂
  • 74 Асен

    22 3 Отговор
    Боклудисахте всеки един проект и после вдигат ръце и викат: "Оправяй се ти ..." Тръмп даже не знае, че правите сделка за милярди с него. Чисти.
  • 75 Алексей Сергеев

    17 23 Отговор
    Започвам да мисля, че Президента Радев много обича да критикува, но нищо реално, никакви предложения. Все не му харева, това-онова, всичко. Народът е казал празноглав дърдоко
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 и този е

    8 2 Отговор
    тип-простак ,ухо и ``мешка``......
  • 78 Кеворк Яшхуян

    16 27 Отговор
    Само в бивша соц държава могат да изберат за президент бивш военен. Вовнния е човек с променено мислене далеч от реалния живот

    Коментиран от #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Ъгъл

    7 9 Отговор

    До коментар #45 от "123":

    Защо ползваш ь, а не ъ? Да не би да ти е руска клавиатурата?

    Коментиран от #82, #141

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ГЕРБ

    8 2 Отговор
    ТОЯ ПАК СЕ Е НАПИЛ
  • 85 Тиквата

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Bahti":

    Тъпондерите са непобедими.
  • 86 НКо

    12 20 Отговор
    Тук е пълно с глупаци, защитаващи президента.

    Коментиран от #87

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ацо

    20 13 Отговор
    И аз не харесвам войводата ама в случая е прав! Не може вечно да мрънкаш срещу правителството без да предлагаш ясна алтернатива,щото си васален на Позитано 20!Още повече си експерт в тази област,ми излез и кажи кое е по добро и защо??!!!Че тука гледам много пилоти се навъдиха!
  • 91 ай де бе

    23 6 Отговор
    С това Каракачанов призна, че американците ни изнудват.
  • 92 1234

    20 5 Отговор
    Има поне три европейски марки самолети? Защо американски???? Ние спазваме снакциите нямаме юпоток и белене безплатни бази и злато и два теца. За награда на тройна цена! Да пукнат децата на всички предатели!
  • 93 при 2 милярда цена

    21 5 Отговор
    и 2 милиона работещи, всеки работещ плаща по 1000 лева за самолетите. Ако Търбуха иска да купува самолети, да си ги плаща, или да плати 1000 лева на тези които не искат. Този дебел задник плаща с нашите пари. Щом са му евтини, да си ги плаща сам, ако трябва да си продава терасите или чифте пищовите, но не с нашите пари.
  • 94 Мен

    14 4 Отговор
    А защо не се обади на Путин. Може на половин цена да предложи много по добри машини и въображение. Защо да купуваме дачиите на американитр.

    Коментиран от #96

  • 95 Българина

    24 3 Отговор
    Ако не се лъжа на света има поне 10 други самолети! Не знаех че амер президент определя ценоразписа на частна фирма. Искаме си наема за базите за 12 г назад, искаме си златото и двата теца веднага!
  • 96 България ЕС Нато

    11 11 Отговор

    До коментар #94 от "Мен":

    Как да се обади като си е осрал пътеките Хората с фурнаджийски лопати не се занимават те и от Кремъл няма да го отразят
  • 97 Диамантената ръка

    10 14 Отговор
    Радев може само на Решетников да звънне, Тръмп няма изобщо да му вдигне тела. Ами направо в Туитър да му пише...
  • 98 Политика

    6 3 Отговор
    Всичко е политика, а преди нея икономика и търговията.И преди години и сега е същото.но трябва да имаме самолети.Макар и в случая по добрите.
  • 99 Пумен потника със зеления чорап

    11 11 Отговор
    Пишете си вие каквото си искате, аз нали влязох във фирмата на Курна приватизаторката, нали си водя Деса простакеса на екскурзии. Сега ако издействам да купим грипена ще я водя където поиска докато съм жив.
  • 100 Патриот,но не от обединените патриоти

    13 6 Отговор

    До коментар #61 от "Валонеца":

    Волонец,и Ти шкембелия войводо,за Вас няма ли Национален интерес?След като американците си гледат икономическия интерес,и не отстъпват,в интерес на Българския народ,прекратявате разговорите,и се насочвате към следващите участници в конкурса за доставка на самолети.Ако и те не отговорят на условията зададени от българска страна,обявявате нов конкурс.С тия 8 самолета,с тях,или без тях,сме си все същите.Упреквате Тия преди Вас,но те постъпиха правилно,спазвайки заложените изисквания на конкурса,от Българска страна.Вие упорачавате всичко,за да угодите на САЩ.Жалки безгръбначни,и безмозъчни сте.

    Коментиран от #102

  • 101 Румен потника със зеления чорап

    10 15 Отговор
    И да кажа още нещо на тъпите младежи тук, аз съм тъп но вие не го знаете, само вашите бащи които са ходили в казарма знаят че под шапка мозък не вирее. И колкото потежък е пагона толкова по нищожен е мозъкът под шапката. Ай стига съм ви обяснявал че Решетников ми звъни а пък на него задължително вдигам щото ми е началник.

    Коментиран от #104

  • 102 Румен потника със зеления чорап

    9 8 Отговор

    До коментар #100 от "Патриот,но не от обединените патриоти":

    Ти си от "патриотите" на педераСидеров дето ходят на две седмици в Москве за консултации
  • 103 Тенк ю чичо Дони

    15 3 Отговор
    Тръмп няма проблем, ако купуваме руски бойци. Той каза така вчера на Ердоган! Така че ние не трябва да купим Ф-16, можем спокойно да вземем руски. ДА! И не само самолети, всичко, от което се нуждаем, сега можем да го вземем от Русия. Благодарение на Тръмп!

    Коментиран от #124

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Дядо Йоцо

    15 8 Отговор
    1, 2, 3, 5, та дори и 10 милиарда ще платим само да угодим на братята американци! Ще им лижем г..а и ще си мечтаем да сме като тях!
    Ей, дебел, ако си мъж на място нямаше да ми хленчиш като първолак, а да развалиш сделката като не ни е изгодна. Нали бяха 12 самолета, защо станаха 8, на двойна цена?
  • 106 Румен потника със зеления чорап

    7 14 Отговор

    До коментар #104 от "Цв. Цв.":

    Тъй де, и аз тва казвам, надявам се че всички пишещи тук ушанки ще го разберат. Тъп съм, и стм прост и жена ми е такава, ама какво да направя че Курна и милиони тъпаци ме направиха президент! сега ще ме траете.
  • 107 Гошко

    9 2 Отговор
    За самолетите трябва да каже г-н Борисов.
    Г-н Борисов, трябва ли да купим американските самолети или от вас не зависи?
  • 108 Знаещият

    14 5 Отговор
    Самолети не ни трябват!
    Те са само разходи, ама големи разходи!
  • 109 опа

    7 11 Отговор
    Браво на министъра!
  • 110 Потник и чорапи в цвят каки

    3 6 Отговор
    Я можем и без самолет да си бръмчим.
  • 111 Кофти комунисти във Венецуела

    19 8 Отговор
    Нали сме супербогати с БВП 100 милярда и кусур, членове на НАТОТО и
    ЕSS,защо нямаме паре за 8 самолета.При бай Тодор БНА имаше 400!
  • 112 Кочо

    0 1 Отговор
    Браво на мен!
  • 113 ИЗОДЗАДИ

    1 0 Отговор
    Дайте ги на мен парите!
    Знам какво да ги правя!
  • 114 ПЧЦК

    10 3 Отговор
    Абе я не разбирам, ама да питам:
    Оти са ни тия аероплани?!
    За назе ли че работат или нема да работат?
    Щото мене ми опадаа зАбите и сакам да си дам парите на зъбар. То сега ракията минва меджу ним, ама лука не го джвакат.
  • 115 karakondgul

    15 3 Отговор
    Каракачанов и правителството да подписват, но да си понесат и отговорността.
    Или да не подписват.
  • 116 Centurion

    14 7 Отговор
    Няма какво да се обажда на Тръмп,вие сте престъпници. Къде конкурсният принцип,загърбихте го и решихте да си купите индулгенция,с чужди пари! Самолетите са са чисти боклуци,стари щайги от 73 г.Не съм против да се купи въображение но да бъде нещо переспективно.,нещо по модерно и повече бройки поне 30!
  • 117 M. A. G. A.

    19 5 Отговор
    В плана на НАТО (САЩ) всички на Балканите които са в НАТО трябва да са въоръжени с Ф-16. Всичко и пистите и наземен персонал и радарите трябва да са пригодени за машините на Локхит. САЩ даже ни пуснаха аванта като ни предлагат Ф-16 /70, защото можеха и щяха да ни натискат за Ф-16 трета ръка от Португалия, както направиха с Румъния. Ако мислите че с БСП на власт щеше да е друго, кажете кой даде безплатно базите на САЩ? Станишев, при Тройната коалиция. Така че можеше да е много по - зле. А Унгария и Чехия не ги гледайте че са с Грипен, те са в центъра на Европа и там американски бази няма, защото не им трябват на американците, за разлика от Полша и тук.
  • 118 Койчо

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "Коментар📝":

    Иди им го начукай в главтетяките прости с промити мозъци ако можеш. В устяките мръсни им са само колко зле е било преди а не виждат колко по зле е сега.
  • 119 Бончо

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Баи ончо":

    Ончо,ти си голямо л.........
  • 120 България ЕС Нато

    11 21 Отговор
    Не разбрахте ли че Президента на БГ е таварищ Решетников Румбата е само за пиниз да събира гилзите

    Коментиран от #125

  • 121 Го го

    18 5 Отговор
    Каракачанов лъже повече от Бойко.
  • 122 03.03.1918

    9 10 Отговор

    До коментар #16 от "681 БГ":

    Руските бракми нямат победа над Ф.Каво повече да говорим?
  • 123 факт

    3 11 Отговор

    До коментар #9 от "Браво Каракачанка..........само така":

    И ОТ МЕН БРАВО НЕ САМО ОТ МЕН А ОТ МНОГО,МНОГО ,АКО МИЛЕЕ МНОГО ЗА БЬЛГАРИЯ И СЕ ПИШЕ ГОЛЯМ РОДОЛЮБЕЦ ДА ВЗЕМЕ ДА СИ РАЗМЬРДА МАЛКО И ТОЙ ,А НЕ САМО ДА КРИТИКУВА НЕКА ДА ВИДИМ ЧЕ И ТОЙ ПРАВИ НЕЩО ЗА ТАЗИ ДЬРЖАВА
  • 124 Uncle Sam

    7 4 Отговор

    До коментар #103 от "Тенк ю чичо Дони":

    Прав си. Тръмп е върховен идиот.
  • 125 Uncle Sam

    3 7 Отговор

    До коментар #120 от "България ЕС Нато":

    По-добър другар от глупавия Тръмп не съществува за Русия.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 1234

    9 3 Отговор
    Когато някоя оферта не ти изнася, си тръгваш. За чий още се натискаме за теьи таралясници???
  • 128 Здравко

    7 2 Отговор
    ...„Патриот е, душа дава, но не свойта душа, братя, а душата на народа!”.....
  • 129 дядо Йоцо гледа

    8 2 Отговор
    Имам чувството, че нашият екип за преговорите умишлено е вдигал цената! Не мога по друг начин да си обясня двойна цена. Тези самолети се купуват по 70-90 милиона долара максимум. Това го заяви и самият Каракачанов преди няколко седмици. А сега - по 160 милиона долара броя! Ами като не ни харесва, няма да ги взимаме! Ние и с тях и без тях нямаме нито авиация, нито армия! Имаме само 60 хилядна полиция, която да пази политиците за да крадат спокойно!
  • 130 нормален

    2 5 Отговор
    най после някой да му го каже
  • 131 Еи плондир

    3 6 Отговор
    Да знаете по добре стари мигове от колкото стар ф16. Или миг 35 онижител на индиянски таратаики
  • 132 Епа

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Жоро":

    Епа ти си един гражданин
  • 133 селянин 1

    4 9 Отговор
    Браво на Каракачанов,успя да вкара двама депутати от ВМРО,в Е.С..а сега да натири пърлицата на фатмако.

    Коментиран от #134

  • 134 Койчо

    2 2 Отговор

    До коментар #133 от "селянин 1":

    Ми връщайте си плевньо тогава той слуша и изпълнява.
  • 135 В стила на

    8 1 Отговор
    Бойко Борисов го е подучил да отговаря така! Това са управляващите - Пунта Мара!
  • 136 Аре бе !

    0 0 Отговор
    Абе модератори тука има ли ,или са ви платили?
  • 137 ШКЕМБЕ ЧОРБА С ТОПЛА БИРА

    5 0 Отговор
    Господин Фидосов по вид и форма, що е тоя зор на гол гъ*з да турим пищови?
    Нито държава като държава, нито държавници като такива, що е тоя зор?
    Човек от напиняне камо се наа*к*ва.
    Превърнахте държавата в контролирана територия, като продадохте и дадохте на концися цялата държава.
    Ояли се домуз политици!
  • 138 Грух

    7 0 Отговор
    Шкембето съвсем си повярва, ама като се спука балона много ще смърди !
  • 139 Стоян

    3 0 Отговор
    До #114 Евала,пич!И на мен не ми е ясно за чий ни са пустите аеропланЕ.Пенсиите на пенсионерите ли ще вдигнат или болните ни деца ще лекуват.Ааа,сетих се-разграденият си двор ще пазим!
  • 140 Далаверата

    3 1 Отговор
    Интересно, ако китайците се намесят в сделката, бай Дончо ще повърне ли още нещо?
  • 141 Rado

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "Ъгъл":

    И аз забелязах, че от различни никнейми се използва ь вместо ъ. Явно има доста пишещи тук, на които майчиния език им е руски. Но май ще се научат да се прикриват след забелишките и пак ще налагат мнението в чуждите за тях български сайтове.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Виж ти

    4 2 Отговор
    Сега се сетихте за президента. Като ги поръчвахте го плюхте и купихте каквото Цецко реши. Нали затова ходи през месец в щатите-да лиже..... Знаете какво. Оправяй те се сега. Да видим за колко пари какво ще с пазарите. Нервен си защото сметките са каквито Радев ги каза. Нищо-Бойко пак ще натисне групата и парламента ще отпусне още 700-800 милиона.
  • 144 Путкин

    6 2 Отговор
    Е бива да е прост, тоя шопар, ама баш пък толкова прост не съм и предполагал, че може да е!
  • 145 Станислав

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Бат Вал":

    не е чувсто, а е ссмста истина!
  • 146 Спиро

    3 1 Отговор
    Тогава купуваме Сааб.
    Спонсорираме една малка и изключително прагматична Швеция.
  • 147 някой

    5 5 Отговор
    Каракачанов,ти наистина ли си толкова ограничен човек и политик?! Как може с такова лислене да си военен министър? Жалко за Българската армия.
  • 148 Алфа Ромео

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "b.t.":

    Абсолютно, този свят е гнусен!
  • 149 1472

    4 3 Отговор
    Красимире, ако глътнеш муха, ще имаш повече мозък в тумбака, отколкото в главата!
  • 150 vasik atanasova

    8 2 Отговор
    РАДЕВ ГО СЛУШАХ ПРЕДИ ДВА ДЕНА
    УМЕН МЪЖ
    И ГОВОРИ БЕЗ ДА ЧЕТЕ И ДА Е ПОДГОТВЕН
    ЕВАЛА ЗА КОЕТО
    ГОВОРИ ЗА САМОЛЕТИТЕ ЗА ЦЕНИТЕ
    НАМАЛИЛИ АМА КОЛКО НЕЩА ГИ НЯМАЛО В САМОЛЕТА
    МНОГО МИ ХАРЕСА
    А ЗА ТОЗИ ДЕБЕЛОСЕРИСТИЯ КВО ДА ГОВОРИМ
    ПАЛЯК
  • 151 Крокодил

    5 0 Отговор
    Абе шкембьо, като не става с американците, малко ли европейски производители на самолети има? Защо трябва да се занимаваме с ФАЩ, европейските самолети по нищо не отстъпват на американските и дори са по-евтини!!!
  • 152 Бай Благой

    3 0 Отговор
    Прасчо прасчо....Коледа ще дойде и за тебе...тюфлек с тюфлек!!
  • 153 Zitler4

    1 0 Отговор
    Защо на Радев .Къде е Паси? С неговите гръмки приказки зоНАТА.Скри се!С Цветан Василев.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 гост

    2 1 Отговор
    Чуйте му езика и няма нужда от коментар! Все едно сте на пазар и слушате някой селяндур! Не селянин!
  • 157 Рум

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Сесесере":

    Ало пич май взе много да ме дразниш и може да се видим да си поговорим:)
  • 158 Овчо

    0 3 Отговор
    Каракачанов му говори, а то (Радев) хрупа ли хрупа. Да хрупа, то друго не знае.
  • 159 Muti

    0 0 Отговор
    Нали Тумбака няма да дава парите от свой джоб все му е тая.
    А с Тръмп нещата не се уреждат като при нас-с един телефон от ,,Дондуков 1".

    Коментиран от #160

  • 160 muti

    0 0 Отговор

    До коментар #159 от "Muti":

    Ех,Овчо,Овчо-овца ще си останеш...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове