Last news in Fakti

19 Май, 2012 14:41 1 239 1

По-интересен е карнавалът в Габрово, от този в София /Обновена/

  • борисов-
  • карнавал-
  • габрово-
  • бсп-
  • станишев
По-интересен е карнавалът в Габрово, от този в София /Обновена/ - 1
Снимка БГНЕС

За хората е много по-интересен карнавалът в Габрово, отколкото карнавалът в София с конгреса на БСП. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Габрово, съобщи БГНЕС.
Борисов откри официално обектите по проект "Създаване на привлекателна физическа среда на Габрово чрез интегрирани мерки за градско възстановяване и развитие". Проектът е финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013. Откриването се състоя на обновената улица "Аврам Гачев" в района на новоизградената детска площадка.
На събитието присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, кметът на Габрово Таня Христова, както и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.
Борисов заяви, че не го интересува кой има конгрес. Той поясни, че конгресът на БСП днес в София не е интересен нито за него, нито за обществото. Борисов каза още, че 20 години от БСП са лъгали хората и са правили заменки.
На обновената улица, освен от габровци и от гости на града, Борисов бе посрещнат и от негова статуя-карикатура. Такава статуя е направена също и за Томислав Дончев. Обновената улица е с велоалея, на нея бяха показани и ретроавтомобили.

Според Борисов тунелът под Шипка се финансира по европейски програми и няма да се отрази икономически на страната.
За тунел през Хаинбоаз премиерът съобщи, че няма да има европейски пари и затова в момента се търсят инвестиции.

Премиерът каза още, че парите от „Южен поток” ще отиват за пенсии, заплати и асфалт. Старите газопроводи ще останат, твърди министър-председателят. Премиерът обясни, че такъв газопровод към България по принцип трябва да мине през Турция, обаче „Южен поток” минава през Черно море и разстоянието е много по-малко. „Южен поток”  ще се строи до 2015 г. и тогава по него ще тече газ. През руската територия и нашите тръби Турция получава 14 млрд. куб. метра газ. Борисов подчерта, че в България се харчат около 3 млрд. куб. метра. „Турция получава от Русия най-малко 14 млрд. куб. метра газ, а ние говорим да се диверсифицираме от Турция. Не ви ли звучи смешно. Затова турският премиер ни каза – мислете малко логично”, каза Борисов в отговор на предложението за диверсификация от Турция. „Правим проектна компания, в която участва българската „Булгартрансгаз”, посочи Борисов и допълни, че ще бъде направен голям газопровод, по който ще можем да получаваме газ колкото ни е необходимо за студените зими.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххххххааааа

    0 0 Отговор
    КОЛКО СИ ОСТРОУМЕН ДА ТЕ ...

    хората измряха от ГЛАД и безработица ти с червени мелници се бориш ...

    това че няма да гласуват за БСП не значи че ще гласуват за ТЕБЕ БЕ !!!!