7 Юли, 2019 14:20 1 935 22

Здравна инспекция: Морската ни вода е с отлично качество

  • здравна инспекция-
  • морска вода

От екоинспекцията в Бургас допълниха, че една от причините е подобрената инфраструктура на пречиствателните станции

Здравна инспекция: Морската ни вода е с отлично качество - 1
Снимка: БГНЕС

Регионалната здравна инспекция в Бургас, заедно с екип на bTV, провериха качеството на морската вода на три плажа по Южното Черноморие – в Бургас, в Черноморец и в Слънчев бряг. За два от тях са получени сигнали от туристи за миризма с неустановен произход.

От РЗИ уточняват, че често външният вид на водата не винаги кореспондира с микробиологичните резултати.

Част от туристите споделят, че в морето има щипалки, но това е доказателство, че водата е чиста. За други обаче тя е мътна и избягват да се къпят.

„36 часа след взимането на проба, резултатите са отлични. Трите проби показват, че няма замърсяване на водата и съответстват на изискванията за отлично качество. Тази година се наблюдава подобряване на качеството на водата на територията на Бургаска област”, каза д-р Мариана Кофинова от РЗИ – Бургас.

Експертът от екоинспекцията допълни, че плажовете с отлично качество на водата са 30, а останалите са с добро качество.

„През последните няколко години има подобрение на инфраструктурата на Черноморието, бяха подобрени пречиствателните станции – това явно се е отразило на качеството на водата. Не трябва да изключваме и фактора природа”, допълни д-р Кофинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТТ

    36 0 Отговор
    кат няма кой да кенза

    Коментиран от #6

  • 2 Мишел от съпротивата

    37 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "От РЗИ уточняват, че често външният вид на водата не винаги кореспондира с микробиологичните резултати."....Значи, водата си е перфектно чиста. Това което виждате да плува не са ла%на, а може би са кебапчета паднали от крайморски ресторант. Само така ще да е.
  • 3 русенец

    16 1 Отговор
    Лайната от курортите в Искър ли ги пращате?!:)))
  • 4 Боко микробиолога

    25 1 Отговор
    Всички герберасти веднага на питейна диета с морска вода ! Прочистване, прочистване, прочистване !!!
  • 5 Наше лошо няма!

    23 1 Отговор
    Вие наистина се бъзикате! Който се е подписал, цяло лято да го командироват с цялото му семейство в Бургас, на плажа дето излизат кебапчетата от голямата тръба на ресторанта! И цяло лято там да се къпе!
  • 6 русенец

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТТТ":

    Много е скъпо кендзането в Черно море!:) Хората се научиха да кандзат другаде, а не където се къпят.:)
  • 7 Centurion

    20 1 Отговор
    Статията съдържа продуктово позициониране!!!! Смешници!
  • 8 Антони Лазаров

    14 6 Отговор
    Хахахаха....долна лъжа ....няма по мръсна от нашата
  • 9 Хотелиера

    7 12 Отговор
    Е да ама на Черноморието не можеш да си свариш кренвирш във водта защото е 23° а в Гърция можеш защото е 30°!!!чиста е защото палаткаджиите са в Гърция

    Коментиран от #16, #18

  • 10 Държавата и хотелиерите

    12 0 Отговор
    са длъжници на туристите по отношение на пречиствателните станции и то основно по причина, че отпуснатите пари се окрадоха чрез строителството на нискоефективни и лошокачествени съоръжения.
  • 11 Йозеф

    10 1 Отговор
    Кристално чиста е, външният вид лъже! Плувай, плувай...
  • 12 Гост

    11 1 Отговор
    Да се смее ли човек...да плаче ли ...всъщност-безразлично ми е...когато нашите кратункьовци не знаят как да ми вземат парите, дори морето с минерална вода да напълните ,на други ще дам парите си...36 часа след вземане на пробата...хахахахаа... а какви ли ще са показателите в момента на вземане на пробата от руско-европейската септична яма
  • 13 Васил

    10 3 Отговор
    От кога фекалиите наричат морска вода?
  • 14 Клъвтунь

    12 2 Отговор
    То кой ли и да я мъти 😀😀😀 . Хората почиват в по- нормални условия за парите си.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Asdfg

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хотелиера":

    Ти наистина си много ПРОСТ!
  • 17 ХХХ

    13 1 Отговор
    Ами пийте си я, щом била с отлично качество! Наздраве!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тая от хеито

    12 1 Отговор
    Е ненормална. Цяла Европа сере в Дунава и се излива по цялото крайбрежие, атомни станции на Дунава, не знам си какво. Само за държавните кукувици няма проблем. Прикриването на проблемите рано или късно ще ви изяде главите. То вече започна....
  • 20 666

    9 1 Отговор
    А жълтата пяна, която не се разнася и като изсъхне оставя жълти петна по плажа? А различния цвят на водата на площ от няколко квадратни километра? А тръбата, от която се изсипват тонове кафява вода от солниците? Имам снимки на всичко това. Как да ви вярва човек?

    Коментиран от #21

  • 21 Хотелиер Патриот

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    Що лъжеш бе ,що лъжеш...тия снимки са от илядо деветсотин и шейсета годин....яла да видиш мойо хотел, дека съм заустил на триста метра навътре у морето...па требе да сте ми благодарни,че като не моем си продам кюфтаците една седмица на втората ги превърнем на карнаци,па на третата -аре у морето да раним рибите., щото барем они не са като туристо-лапат наред -кюфтаци,карнаци и ла...наци ,лапат и чакат за още.Та барем ти недей да лъжеш..ъхъ.
  • 22 Димов

    2 0 Отговор
    Доста селяшки метод, в жалък опит, за връщане на туристи. Все едно някое невръстно цигане го е измислило. Десетилетия ще трябват, за да се върне доверието на туристите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове