Last news in Fakti

9 Юли, 2019 09:31 15 048 52

20 лв. е само входът в Албена - държава в държавата

  • албена

Забележете, че на всички тарифи пише 1 преминаване. Тук е уловката. Ако излезеш – плащаш отново

Управата на ваканционното селище Албена край Варна реши да превърне курорта в първата частна митница, събирайки по 20 лева вход за всяко влизане на автомобил на територията на комплекса, алармира бившият футболен съдия Детелин Баялцалиев. Той отдъхва в курорта от няколко дни, но вече съжалява, че не е отпрашил на почивка към Гърция.

Реферът разказа, че управата на курортния комплекс е поставила 2 бариери за коли и събира от всяко преминаващо возило между 10 и 20 лева. Таксата обаче не е еднократна, а важи само за едно преминаване, предупреждава сайтът „Лупа БГ“.

„5 юли, 11:00 часа, Албена. Това са само няколко празни шезлонга с чадъри… Но има 2 бариери за коли. Такса за 1 преминаване 10 или 20 лв! Тоест, ако искаш да отидеш сутринта до Каварна, следобед до Варна, плащаш още 40 лв, или общо за деня 60 лв. Ако не, стоиш затворен в Албена и плащаш само 20 лева. А, честито. Да живее гръцкото море! Там няма бариери…. и съответстващите им такси“, възмути се Детелин Баялцалиев.

Той разказа, че нито един автомобил не е допускан да влезе в курорта, без да заплати таксата „еднократен вход“ – 10 лева за синя зона и 20 за зелена. „Забележете, че на всички тарифи пише 1 преминаване. Тук е уловката. Ако излезеш – плащаш отново!“, разкри рекетьорската схема на Албена именития страничен съдия от близкото минало.

Първата частна митница, събираща незаконно „вход“ за всеки преминаващ автомобил, без значение дали собственикът му отдъхва в хотел в Албена, или просто идва на плаж, обяснява пустеещите плажове във ваканционното селище. Преди дни тв водещата Цвета Кирилова публикува отчайващи снимки от курорта, на които се вижда безкрайно море от чадъри и шезлонги, но хора няма никакви.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 692

    115 5 Отговор
    Мутрите оправдават лакомията си и "дрането на кожи" с концесии, предприемачество и такива подобни! До година ще сте още по-зле и няма да има с какво да "перете"!
  • 2 Един

    89 6 Отговор
    Това е безобразие !
  • 3 салито

    59 8 Отговор
    за каруци колко бе. децата плачи иска да
    ходим на море, жената щял да изкара и тя някои леф
  • 4 Туриста с хладилната чанта

    81 6 Отговор
    Хич не ми дреме , ако ще на мен да ми плащат по 20 лв за всяко влизане в морето, аз приключих с БГ-курортите..завинаги...айде да приключвам,че иде време за плаж ( в GR).

    Коментиран от #17

  • 5 Пазарна икономика

    21 71 Отговор
    Очевидно курортът е ориентиран към организирани туристи , докарани от летището с автобус. Последните вероятно се дразнаят от селяните , дето и до кенефа ходят с кола.пък стигнали до плажа вадят хладилните чанти и оставятслед себе си кочина.

    Коментиран от #19, #20

  • 6 Zongo

    93 0 Отговор
    Същото се е случвало някога и в Испания например. Масово безразборно презастрояване и унищожаване на плажните ивици, надуване на цените -> отлив на туристи -> масов фалит, събаряне на хотели, внасяне на морски пясък за възстановяване на плажните ивици, държавни плажове, рязко сваляне на цените и подобряване на обслужването. Ние сме на етап отлив на туристи, другото предстои.

    Коментиран от #10

  • 7 дрън

    69 7 Отговор
    Албена се води към област добрич и се стопанисва от добружански тарикати.Пълна селяния е комплекса.Двореца=Балчик е същото недуразумение откъм цени.

    Коментиран от #35, #44

  • 8 Гербер

    60 3 Отговор
    Може и 50 да взимат,но дали ще има идващи втори път!!??
  • 9 Балканец

    67 2 Отговор
    В Албена има паркинг за коли на гарата, който допреди 10г беше свободен. От няколко години е платен престоят и там. Разделено е на зони, колкото по-навърте в курорта паркираш, толкова по-скъпо те дерат. Точно до гарата имаше прекрасен къмпинг с островърхи, алпийски бунгалца под високите дървета. Вече не мяза на нищо. Прилича на изоставено родопско село, ама цените са доста по-солени отпреди 10г. Албена имаше хубав нощен живот, без пиянски ексцесии, като на Слънчака. Беше пълно с нормални хора, туристи от ЕС, дошли да се позабавляват с приятели, но никъде нямаше прояви, като тези, по новините. Сега е пълно с новобогаташки, силиконови кифли, които крещят по целият плаж и държат всички да им видят културата. Като го сравня с това, което беше преди 20г, курорта е здраво западнал.
  • 10 Балканец

    50 5 Отговор

    До коментар #6 от "Zongo":

    Ние няма да стигнем до етапа, който са стигнали испанците. Ганьо обича да се върти в кръг и да повтаря една и съща грешка до припадък. Или до затриване на нацията си.
  • 11 826

    26 2 Отговор
    Вижте сега всеки му е ясно, че втори път няма да се върнеш и си вика сега та е гепил дай да ти го т@ури и то до дъно ;) няма кво да се сърдите и най интереснето на някои им харесва и до година пак :)))))))
  • 12 ИДЕЯ

    40 2 Отговор
    През последните дни ореваха всичките медии, че няма туристи. Е няма и да има при това кожодерство! За тия пари ще си се плацикам в домашното басейнче, ще си пия джинчето ,ще ми останат и за маслинки и за сладолед на децата. Ще кажете не е море, но и това съм го измислил– и5кг.морска сол да купя,от 20–те лв.,пак ще ми хартисат!
  • 13 111

    39 6 Отговор
    Онзи ден отскочих до Одрин на пазар,там срещу емблематичната Селимийе джамия има платен паркинг,вижте"уловката ",КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СТОИШ,ТОЛКОВА ПО-ЕФТИНО!!!Цените са по джоба на всеки,храна,дрехи,перилни и почистващи препарати...всичко е тънкач!За морето и хотелите да не говорим..НИКОГА ВЕЧЕ НА БЪЛГАРСКО МОРЕ!!!Скъпо,не добро обслужване,и не на последно място мръсно,застроено ...!
  • 14 ванката

    16 60 Отговор
    този е голям малоумник като всички останали идиоти ходили на един курорт в бг и вече милеят за гърция ... моля ви идете в любимата си гърция и не се връщайте никога в българия вземете си парцалките и си доживейте старините помаци разни тук неискаме такива меки китки знаеши само да се оплакват и чакащи някой да дойде и да им оправи положението мишки !!! в момента който ми поискат такса да премина по републиканската пътна мрежа за която съм си платил и данък и винетка ще побъркам всички инстанции които имат общо с този рекет ще се звъни и в телевизията ако трябва и накрая и дела ще се видят дори и в стразбург ако се наложи но никога няма да се хваля че като избягам в друга държава ще си реша проблема но така сме свикнали има проблем бягаш от него и държавата доволна и ти !!! това не е народът който е обитавал тия земи някога сега е само една сбирщина мишки и малко говеда това е !!! нашето море има невероятни плажове и страхотни тихи и спокойни курорти но вие гърко-любителите няма как да го знаете !!! айде със здраве и да не оставяте консервите на плажа или в палатката че ще се сварят...

    Коментиран от #26

  • 15 Антисоциалист

    32 2 Отговор
    Господа, явно грабителското бариерничене е позволено от закона. По този образец законно поставете бариери на улицата край къщата или блока си. Не е нужно дори да са Ваши - оформете документ за наем или концесия. Цената за преминаване, както и всяка друга, естествено се определя по съотношението "чуждо търсене - Ваше предлагане". Край училище, лечебница или голям магазин за хранителни стоки търсенето ще е е голямо. Печалбата си гарантирайте с наемна въоръжена охрана. Пазарна икономика, господа! "Безплатни обеди нема!"
  • 16 Дедо

    30 0 Отговор
    Ми то оня ден се показа една леля управителка на комплекса по повод на минералната вода от 11 лева и убеждаваше аудиторията че "колегата" се бил коригирал и всичко е цветя и рози,но рекета с входа е от години и само размерът му расте!
  • 17 Мигел

    15 56 Отговор

    До коментар #4 от "Туриста с хладилната чанта":

    Ти си приключил с БГ курортите-ЗАЩОТО НЕ СА ТИ ПО ДЖОБА!Ходи си в Гърция по камънците,плащай по 10 ЛЕВА ЗА КАФЕ и 15 ЛЕВА ЗА КОЛА и чадъра ти е "без пари",дай и няколко стотин лева за бензин и ходи по 45 градусивите жеги там!От както ВСИЧКИ СКЪСАНЯЦИ ходят в Гърция -положението по плажовете в България МНОГО СЕ ПОДОБРИ!Има парко места и места на плажа и по заведенията,а и клиентите сме само читави хора!На края ще цитирам една стара поговорка:"Има евтино и хубаво-НО НЕ НА ЕДНО МЯСТО!Та който иска ЕВТИНО-ХОДИ В ГЪРЦИЯ,който иска ХУБАВО-ХОДИ В БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #21, #22, #29, #42, #49

  • 18 Той е

    34 5 Отговор
    Хич не си хабете нервите. За ден два или от събота на събота във Варна или Бургас. Но за повече Гърция и най-вече Турция. Плащаш 800-900 лв и 8 дена си цар на курорта. Слагат ти гривната, усмихват ти се, ядене и пиене от сутрин до ... като можеш. Ако ти предложат и екскурзия - много история и красоти.
  • 19 хаха

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарна икономика":

    Много си просТ!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Туриста с хладилната чанта

    20 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мигел":

    Халал да са ти и паркоместата,и морето и лай..ата...пък на джоба ми не ставай ''сайбия'', колкото и да се ''пенявиш'' нали виждаш какви са отзивите...богатият е богат,защото умее да си прави сметката, а обикновенно бедняците избивате комплекси по тоя начин. Та така ,богаташче, айде сега бегай да сипеш за 10лв тунджа в лъскавия ''Мерц'', взет на 20 годишен лизинг,че да можеш да се прибереш в къщи след работа.А, и не забравяй да свалиш престилката,че е служебна.
  • 22 На морето преди 10-ти

    28 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мигел":

    Ма и ти сериозно ли? У БГ курортите, ако приказваме за храна само сутрин на читава баничка можеш да попаднеш! Не ставай смешен с тролски публикации. От години ходя в Гърция и Турция, и България. Та в момента съм на наш'то море. Ходя по все още останалите диви и труднодостъпни плажове. Ама в момента съм на стандартен. По така любимите на Ангелкова шезлонги и чадъри няма никой. На "свободното" сме гъз до гъз - 'що ли?! Как виждаш нормален, работен човек да даде 30 кинта за сянка!!! За сянка! При това на държавна, неприкосновена собственост със СВОБОДЕН достъп по Конституция на народонаселението! Не мой си толкова прост. Всещност явно може...
  • 23 ДОКО

    3 22 Отговор
    МНОГО ПРАВИЛНО И ТОЧНО РЕШЕНИЕ НА МОРСКАТА УПРАВА ЕВАЛА..КОГАТО ЕДИН ЧОВЕК ПОСЕЩАВА ПЛАНИНАТА ДАЛИ Е БЕЗ ПАРИ..ХОТЕЛ,ЛИФТОВЕ,САМО ЕДНА ПОСТНА СУПА НА БОРОВЕЦ Е 10 КИНТА..ВИЕ КАКВО ИСКАТЕ ХЕМ ЕВТИНО ХЕМ КЕФ ХЕМ СЕ ПЕЧЕМ..ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВХОДНА ТАКСА ПО МОРЕТО БЕЗ НИКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ..А КОЙТО ИМА КУЧЕ ВЕДНАГА МУ СЕ ПРИБИРАТ 300 КИНТИ..ДА ГО РАЗХОЖДА КОЛКОТО ИСКА..ТВЪРДО СЪМ ЗА ВХОДНА ПЛАЖНА ТАКСА..ДАЖЕ ЕЙ СЕГА ЗВЪНЯ НА ГЕНЕРАЛА БОКО..
  • 24 Туриста с хладилната чанта

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "На морето преди 10-ти":

    Хахахаа..👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍... истината, голата истина в прав текст
  • 25 хари

    5 8 Отговор
    преди седмица бях в турция,и там има шмекерлъци и не е толкова евтино както го разправят,в общи линии добре е оценката ми за там е 4-
  • 26 Някой си

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "ванката":

    Момче, пишеш България с малка буква, няма запетаи, словоред на джипси.... Ти изобщо осъзнаваш ли колко си зле? Тръгнал мнение да дава. За обидите е нормално за твоя умствен багаж. Само такива останахте на нашето море. Заради такива като теб, хората ходят в чужбина

    Коментиран от #28

  • 27 Ахтопол

    18 2 Отговор
    Имаше до по-миналата година в Ахтопол "детски плаж". Беше яко! Деца на ята търчат. Морето плитко и ивицата завъртяна - големите вълни го пропускаха. Слеобед чувствена народна гледка: тате вади от хладилната чанта доматче и ракийка. Постила си покривчица на капака на чантата. Реже си доматчето в малка чинийка, сипва си ракийка в стъклена чашка. Мама му прави компания. Мезят си и се кефят на лапетата дето щапуркат около тях! Минало, минало... Сега детски плаж няма. "Ла Вита"-та са я свалили на плажа, буквално във водата. И прословутите чадъри са наредили. Децата да го дух.т: здравейте Егейско, Йонийско и Средиземно морета!!!Посланието си е баш директно
  • 28 Туриста с хладилната чанта

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Някой си":

    Не му се връзвай,този е един радетел на ''нискохигиеничния културен туризъм'' дето го раздаваше мастит водопроводчик,канализирал цяла Гърция.Та той си пише името с малка буква ти искаш от него България да пише правилно. Точно по тая причина не си направих труда даже ''–'' да му сложа.
  • 29 Дядка от Варна Граве

    16 3 Отговор

    До коментар #17 от "Мигел":

    Има и още една приказка:
    "В Добруджата златно жито зрее и прост народ живее"
  • 30 Целото мутроморие

    10 0 Отговор
    Си е чисто и просто един грабеж
  • 31 Цецо от Албена

    10 1 Отговор
    Всичко в статията е вярно. Може спокойно да се добави рекета с вода в комплекса. Нарочно не се предлага спокойно ами трябва са си я купиш от местното АЛДО или от някоя бутка. На поне 3йна цена разбира се. Водата от чешмата не е за пиене. Има табели в хотелите. Честито!

    Коментиран от #36

  • 32 Ники

    9 3 Отговор
    Красимир Станев е човека .дърт комунист.приватизатор.събира спешно пари за партията че идват избори а фалита е видим.така е и на Русалка.Баневи са в ареста но бариерите стоят
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Разбирач

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "дрън":

    Никакви добруджански тарикати не са,Албена е акционерно дружество и големите пакети акции се държат от бивши и настоящи политици и министри и така наречени едри бизнесмени.А вход се плаща поне от 20 години.
  • 36 Guest

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Цецо от Албена":

    Е т'ва е показател, че не сме хора! И в Турция чешмяната вода повсеместно не е годна за пиене, но поне бутилирана се раздава в индустриални количества, буквално навсякъде за жълти стотинки!
  • 37 alf

    4 0 Отговор
    Да ме фанат за скутера им препоръчвам
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Дедо

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Мама Леоне":

    Ааа ,не си прав!Пълно е с такива!
  • 40 хйьбд

    10 0 Отговор

    До коментар #38 от "Мама Леоне":

    Да..това си е истина. А горе има безплатен охраняем паркинг и ескалатор ,с който може да прекосиш баира. Спр мрънкачи сте всички, трябва да може да стигнеш с кочината си до пясъка ,че да ядеш кюфтета на плажа..иначе ще се скъсат ръцете дето си ги носил 5 метра. Из албена въздухът е чист, не се оглеждаш дали някой слънчасал ще те бутне с колата си на заден. Незнам защо все трябва да плюем, без въобще да поглеждаме двете страни на монетата. Мир и любов !
  • 41 Йоцо

    5 3 Отговор
    Бе разбирачи някой ходил ли е някъде по белия свят? Много правилно решение на ръководството на Албена. Който без пари със другите колхозници да ходи в Равда или Каварна. По белия свят тоеа е нормална практика.
  • 42 СЕЯНИН

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мигел":

    Абе, амиго, стига с тва море! Ела при мене на село– нема паркоместа, ама ако паркираш коньо и ми помогнеш за некоа друга кърска работа, ше те заведем у кръчмата, къде лимонадата е 80ст. за 2кила,ракията ше си я носиме от дом. Ако си припаднал за риба, ше те водим на барата да си фанеш с пръчка и връв, па ако си много сръчен, може и с голи ръце. Ше опечеме рибата на некоя керемида, па а у кръчмата да поприказваме с 5–6 старци, къде имат повече акъл от тебе и дано нещо поприфанеш. Заповедай!
  • 43 Ники

    3 5 Отговор
    Отдавна приключих с почивката в смотаната Държава. Тук всеки те чака да плащаш безбожни суми за нищо. Почивам в чужбина и тази държава за мен не съществува.
  • 44 Mai si smotan

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "дрън":

    От далече селяк
  • 45 Браво

    2 6 Отговор
    Красимир Станев - изпълнителен директор на Албена АД ако иска и 40лв ще сложи вход, просто там не е направено за българи поне не за масовката иначе всеки може да извади толкоз 20 лева и да влезе.

    Коментиран от #48

  • 46 Браво

    1 0 Отговор
    А така хейтвайте, хейтвайте !
  • 47 Бунтарът

    2 3 Отговор
    Тая държава загива благодарение на народа! Народа си избира управляващи, които не могат да стопанисват държавата! Т.е. богатите си правят каквото си искат и забогатяват повече, а бедните обедняват още повече! Та в тоя ред на мисли аз не мога да бунтувам сам... и да участвам в фейсбук нападки! Аз нападам впрочем народа, защото отдавна трябваше да влезем в тоя парламент, когато са всички вътре и да ги заколим! До крак! Естествено че от народа ще има жертви... всяка война е такава! И повярвайте, че това е война... и то не студена, а ледена! От 4 години не посещавам нашето море, защото работя са 850 лв и не мога да си позволя този лукс... но вижте за 3 заплати събирам 500 лв с които ходя в Гърция на море... скъпата Гърция... парите ми стигат за 4 дни... пътни храна и плаж! Същото правя и зимата! Не ходя в Банското.... скъпо ми е.. 70 лв е картата 50 60 лв ми е хотела без храна.... и като сметнем пътя ми излиза120 30 лв на ден без храната! И като я сложим и нея закръгляме ги на 160 минимум! И така 640 лв за 4 дни! Яко а? Абе почти същото е и в Австрия... с пътя ама за 10 дни ми излиза 1000 лв който път гълта повечето пари... ама те в австрия са бедни хората и за това нощувката там ми е 40 лв с включена закуска и вечеря! Ските си ги нося... а лифта?! Много е скъп!!! Цели 24 лв за половин ден или 30 лв за цял ден! Ама знаете ли каква е навалицата пред лифтовете... ми повече от 30 човека опашка не съм видял и то през уикенда... просто има много курорти много пист
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Nik

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мигел":

    Ало,ЛЪЖЕЦА!Информирай се малко!Едно кафе по Гръцките плажове е около 3 евро=6 български лева,а колата е 2.5 евро=5български лева!!!Не те ли е срам бе "мишок"!

    Коментиран от #52

  • 50 Димитър

    2 0 Отговор
    Курорта е ориентиран към екологичния транспорт, спокойствие и чист въздух. Можете да си паркирате и за 5 лв. от където може да се вземе безплатен електрически шатъл до другите части на курорта. 20 лв. е само за зоната до плажа. Плажовете са може би най-големите в България и най-чистите. Всяко нещо си има цена. Вървете в съседно Кранево да се набутате в търпаната селенията и мизерията и ще разберете разликата.
  • 51 Реплика

    1 0 Отговор
    Кой където иска да си ходи аз ходих на черноморието. И пак ще отида. Два пъти никой не може да ходи в гръцко.
  • 52 Мигел

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Nik":

    Тези цени са грешни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове