Last news in Fakti

9 Юли, 2019 17:47 3 159 11

Ето кой ще събира пътните такси

  • пътни такси-
  • апи-
  • конкорд смарт инфраструктура

“Конкорд Смарт Инфраструктура” АД иска да продава електронни винетки и тол продукти

Ето кой ще събира пътните такси - 1
Снимката е илюстративна

Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) подписа днес договор с “Конкорд Смарт Инфраструктура” АД за Национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси – винетки и тол. Съгласно Общите условия от днес започва 10-дневният срок, в който дружеството трябва да докаже оперативна съвместимост с Електронната система за събиране на пътни такси, каквато е процедурата за всеки един кандидат. Едва след това договорът влиза в сила и може да започне дейност по предоставяне на услуги.

До момента АПИ има договор за Национален доставчик на услуги с „Интелигентни Трафик Системи“ ЕАД. С втория регистриран кандидат - “Телетол” АД, договорът в частта за продажба на електронни винетки беше прекратен, тъй като фирмата не успя да докаже оперативна съвместимост с електронната система.

На 4 юни 2019 г. заявление за регистрация подаде и четвърти кандидат за национален доставчик на услуги – “Иком” ООД, който все още е в първия етап от процедурата – да се установи дали отговаря на условията и едва тогава да се впише в регистъра. Дружеството е заявило желание да партнира на АПИ само в събирането на тол такси, не и при продажбата на електронни винетки.

Заявлението за регистрация като национален доставчик на услуги е подадено от “Конкорд Смарт Инфраструктура” АД на 3 май 2019 г. Решението за вписване на фирмата в Регистъра на Националните доставчици на услуги е от 16 май 2019 г., а на 18 юни 2019 г. Управителния съвет на АПИ взе решение за подписване на договор.

Процедурата за кандидатстване и одобряване на националните доставчици на услуги е описана в Закона за пътищата и Наредбата за условията, реда и правилата за изграждане и функциониране на смесената система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разстояние.

Първият етап е подаване на заявление за регистрация, съгласно изисквания разписани в Наредбата. След като е установено, че лицето отговаря на условията, АПИ одобрява неговото вписване в Национален електронен регистър на националните доставчици на услуги за електронно събиране на такси.

Съгласно Наредбата лицата, които са вписани в регистъра, могат да подадат заявление за извършване на тази дейност. Процедурата за кандидатстване е отворена и всяко лице, което отговаря на условията, може да подаде заявление. Процедурата и изискванията са еднакви за всички кандидати, желаещи да предоставят услуги и да бъдат национален доставчик на такива.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    16 0 Отговор
    Пеевски.
  • 2 Прас Прес

    18 0 Отговор
    Национална лотария "ПрасБГтол"
  • 3 666

    15 0 Отговор
    Отново правилната фирма. Оперативна съвместимост е да имаш ключе за сейфа с мангизите. Не може всеки да го има.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 От коги 2 евро са 4 пари😂😂

    4 0 Отговор
    Не знаех
  • 6 Адолф

    4 2 Отговор
    Май май са си турчулята.
    кЪрЪдЪяЪ и Шиши.
    Както винаги най гаднинте и мазни манафи :)
  • 7 Кой68

    14 0 Отговор
    Отново има далавера и това го доказва регистрацията на въпросната "фирма"-пирамида.Та те нямат нито опи, нито оперативност и незнам какво ще доказват.Това със ТОЛ с-мата смърди още от зачеването си...Ще гледам провал и сеир....Тежко ни.....
  • 8 СоцБоц

    14 1 Отговор
    нали нямало монопол?Крадливи герберасти, ще дойде време за съд, затвор и Белене.Тогава Народа ще разбере какви жалки крадци сте!А всички Гербераски тролчета, д....те супата,да ви е сладко!
  • 9 Ха Ха

    4 0 Отговор
    Опс
    Ето сега живи ще ни ощавят !
    Това ТЕЦ ове , ВЕЦ ове вече са безинтересни !
    Да се готви за “продажба “ АЕЦа, и върнахме робството !
  • 10 Givko

    4 0 Отговор
    Я ,тя чисто нова фирма ,ама " Конкорд ". Хем опасно известно име ,хем нова от таз година на 3 месеца. Кюрпе . И кой трети подставен братчед,унука или "Бизнес партньор от чужбина" на политик е шеф ? Щото вече не пишат жените и майките си на 90 години да са жуви и здрави ,та да има кого да попържаме ... А пък на един му дават милиони честичко да поддържа едно нещо дето да не работи ,ама да заработи ако потрябвало и с тези пари да доизкупи област Варна примерно. За сега си купи от първия транш пристанище , ама не за въглища. И горите около Шкорпиловци и Камчия си купи , и дюни и все с пари от закуски и хонорари. Само той да е ...
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    И колко е сложно да се тренира персонал на АПИ и всичката тази дейност да е за тяхна сметка с нови технологии и компютъризация? Не е сложно. Същото е като с винетките: една патрулка само за винетки, една патрулка на МВР, една патрулка, която контролира патрулката на толсистемата и после се оказва, че на твоята винетка висят хиляди хора персонал, който изземва функцията на МВР, без да се знае защо и без да има логика това да се прави.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове