Last news in Fakti

21 Май, 2012 10:10 1 007 0

Пирински: Първанов се оттегли, защото е преценил

  • пирински-
  • първанов-
  • бсп-
  • конгрес
Пирински: Първанов се оттегли, защото е преценил - 1
Снимка: БГНЕС

Да спре разрухата и да даде реална надежда да подобри живота на хората. Това свърши конгресът. Така бившият председател на НС и член на ръководството на БСП Георги Пирински определи пред Нова телевизия 48-ият конгрес на социалистите.

Какво избраха делегатите на конгреса - те избраха смисъла и съдържанието, което предложи Сергей Станишев, което беше основното в неговия доклад. Не просто да преборим ГЕРБ, а да сменим посоката, посочи Пирински.

Ако вземете последните президентски избори това не беше разгромяване, каза Пирински в отговор на въпрос, че в няколко поредни избори БСП е бита. Сегашната подкрепа на ГЕРБ се дължи на това, че Бойко Борисов чува хората и отива при тях. Но това е външната страна, а откъде парите - трябва да си ги изработим, заяви Пирински.

Той посочи, че му е направило впечатление как вчера Борисов се изразил с голямо съжаление за загубата на Първанов.

Според мен БСП има по-голяма връзка с хората, защото тя не минава непременно през лидера. Всичко зависи от тук нататък дали ще спечелим хората за изборите или ще продължи някаква лидерска битка и всеки да действа сам за себе си.

Да продължим оттук нататък не както бяхме до конгреса, цитира лидера на БСП Станишев Георги Пирински. Георги Първанов като член на БСП и като избран в Националния съвет трябва да работи с партията, прогнозира бъдещето на бившия държавен глава Пирински.

Според него Първанов се е оттеглил от състезанието за лидер на партията, защото е преценил, че няма да спечели. Проблемът на БСП е, че 20 години сме част от това, което се е случвало в тези години. Не само у нас, а и в Европа вървеше дискусията за този неолиберален модел, който десните считаха за основен. И сега наистина трябва да сменим посоката, подчерта Пирински.

Преди президентските и местни избори млади хора ми казваха, че са отивали по местните организации и са искали да помогнат, а са ги отблъсквали, това не може да продължава така, категоричен е Пирински в убеждението си, че на БСП й трябват млади хора и нови лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА