11 Юли, 2019 18:06 14 095 28

Българка умря нелепо в Кушадасъ

  • загинала-
  • кушадасъ

Въпреки усилията на лекарите, Станка Стоянова починала след 3 дни

Българка умря нелепо в Кушадасъ - 1

67-годишната хасковлийка Станка Стоянова е загинала при инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жената е била на семейна почивка миналата седмица, пише Haskovo.info.

Злополуката е станала във вторник, когато туристите били натоварени в препълнено и необезопасено влакче, за да ги върнат в хотела, който е на около 2 километра от плажа. Влакчето е било пълно с правостоящи, сред които е била и Стоянова.

По разказа на нейните близки, водачът на влакчето е влязъл с голяма скорост в един от завоите и жената е изхвърчала в движение.

От жестокото падане хасковлийката е получила два кръвоизлива в мозъка. Първа помощ са и оказали, живеещи в съседни къщи. По-късно пристигнала линейка, която откарала жената в болница, където тя била оперирана.

Въпреки усилията на лекарите, Станка Стоянова починала след 3 дни.

Близките на хасковлийката поискали съдействие от управата на хотела, където били отседнали, но такава на практика им била отказана. Те потърсили помощ от консулството в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при комуникацията с лекарите в болницата и по-късно за отнасянето на тялото в България.

Семейството на Станка Стоянова е твърдо решено да се бори за справедливост и да съди управата на хотелския комплекс, където е станала фаталната злополука. Хасковлиите търсят съдействие и от българската държава, за да се заведе дело срещу турския хотел, който не е осигурил безопасността на туристите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прав си

    25 86 Отговор
    да си търсиш правата,но замислете се вашите майки и баби на 67 год. в чужбина ...туристи!?!

    Коментиран от #4, #5, #6, #10

  • 2 Онзи

    98 10 Отговор
    И защо да не ходят по почивки? Да не са гърба си? Какво е значението на колко години са?

    Коментиран от #23

  • 3 румънец

    44 8 Отговор
    А защо са били правостоящи ? Присъствах на случка в тролей когато шофьора рязко набива спирачки и възрастна жена правостояща се просна по очи на пода като мотика. Едвам я вдигнаха хората наблизо. По чудо се размина със травми. Как ще пътуваш правостоящ във влакче необезопасено ??? Сега ще ги съдят сигурно докато фалират.

    Коментиран от #27

  • 4 Иве

    37 3 Отговор

    До коментар #1 от "прав си":

    Замисли се че това което казваш няма грам логика...

    Коментиран от #26

  • 5 Хайл

    46 4 Отговор

    До коментар #1 от "прав си":

    Що да не идат някъде,нима не са хора на тази възраст ли???? Срам те е от такива хора ли? Знаеш ли колко чужденци,свидетели на първата световна война ходят по екскурзии-не нали? Не пиши така
  • 6 Хайл

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "прав си":

    Що да не идат някъде,нима не са хора на тази възраст ли???? Срам те е от такива хора ли? Знаеш ли колко чужденци,свидетели на първата световна война ходят по екскурзии-не нали? Не пиши така
  • 7 Money for nothing

    16 10 Отговор
    Тези нали имаха върховно здравеопазване? Или медиите пишат само като се събират 6 цифрени суми за безнадеждно .болни?
  • 8 Гого

    12 11 Отговор
    Турска им работа. Ха сега на курорт в Турция. Винаги нещо, някъде може да се случи. В Тайланд Тук-Тукчетата им също се препълват и се возят прави и стават инциденти. Ама там е Азия. Верно бе. Тя турция също е там. Какво се чудим. Жалко за жената.
  • 9 Другия път

    9 9 Отговор
    на Златни пясъци.
  • 10 Голем смях

    31 6 Отговор

    До коментар #1 от "прав си":

    Смешко,най-многобройните туристи от ЕС и САЩ са пенсионерите.Големи пенсии и мнооого свободно време.Обикалят света и не им дреме че са на възраст.

    Коментиран от #25

  • 11 бай Даньо

    19 3 Отговор
    Къде са лайноморските бетоноборци да обяснят колко е добре в Кушадъсъ и къде "журналистите" да напишат пълна със справедливо възмущение статия "Неоправиите в турския туризъм убиха българка" !?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Букова глава

    5 14 Отговор
    Кажете и колко водки е вденал бабиера!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    15 6 Отговор
    Аз във Турция повече не стъпвам , един път бях с прекачване на тяхното летище и изпуснах втория самолет та прекарах в Турция 24 часа , отношението им е отвратително , не знам дали е само към българите или по принцип към всички чужденци . Надменни ,арогантни боклуци , не очаквайте никаква помощ и съдействие от тях.
  • 20 ИВАН

    16 4 Отговор
    Ние българите, лесно си забравихме историята, забравихме и кой ни освободи, кой ние е брат и кой ни е враг, но турците не забравят и още точат лиги за нашите земи
  • 21 Никога вече КУШАДАСЪ

    7 5 Отговор
    Влакче с максимална скорост 6 км/ч баба с 2,7 пр.алкохол и опасни завои, влизане в завоя с 3км/ч излизане от завоя с 4 км/ч идеални условия за катастрофа .
  • 22 s7un7

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "ИВАН":

    Тя България вече е по-мангалска от Турция, иначе Да, в Турция е скапано
  • 23 свобода

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    Не ви ли стигат 5 века робство ами още лижете задници на анадолците. Нима България няматуризъм ?

    Коментиран от #28

  • 24 Пепи

    1 0 Отговор
    За кой хотел става въпрос?
  • 25 А трябва

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Голем смях":

    да им дреме, щото са смешни и жалки.
  • 26 Напротив

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иве":

    Много логика има. Къде е тръгнало туй бабе на тия години?! Да беше си седяла в къщи да си копа градинката, да премята куките с плетката и да прави салатка на дядото, нямаше нищо да й се случи. То не че скоро нямаше и да си умре сама...
  • 27 Асан

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "румънец":

    За съжаление нищо няма да направят. Пожелавам им успех и дано ошушкат хотела до банкрут, но дали турските власти ще позволят? Ще дадат някакво мишкарско обезщетение и това е!
  • 28 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "свобода":

    Стига вече с тези 5 века робство. Ти крепостен селянин ли си, какъв си? Вместо да живееш в миналото живей в настоящето! Турци от Турция са ми помагали много повече при мои престои на запад, отколкото българи! За съжаление от сънародниците ми не съм видял грам помощ, за разлика от тези лоши човекоядци турците! И когато говорим за туризъм идеята е не да ходиш на едно и също място 40 години, а да посещаваш различни места и да се запознаеш с различни култури! Мога да ти кажа, че в някои отношения си приличаме много повече с турците, отколкото със сърби, румънци и гърци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове